Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE+WINACTIE: 10 Facts over fietsen die je nog niet wist + WIN EEN FIETS!

Ik zit aan mijn eettafel te werken en ik kijk naar buiten. Ik woon in een behoorlijk rustige woonwijk, maar het is op dit moment spitsuur. Kinderen worden naar school gebracht en de straat loopt vol. De straat loopt vol met auto’s en dan verbaasd mij. De meeste mensen die een basisschool voor hun kinderen uitkiezen doen dit in de buurt van waar zij wonen. Maar deze mensen kiezen ervoor om allemaal in de ochtend in de auto te stappen en al file rijdend hun kinderen af te zetten op school. Terwijl het pakken van de fiets niet alleen beter is voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. Ikzelf heb geen auto dus voor mij is het pakken van de fiets of de benenwagen heel normaal. Graag wil ik jullie in deze blog 10 leuke feitjes vertellen over fietsen en we hebben tevens een geweldige winactie, lees je mee?

Wist je dat:

 • De fiets in 1817 werd uitgevonden? Helemaal in het begin hadden fietsen geen trappers, maar moest je met je voeten meelopen. Lekker actief was dat wel;
 • In Nederland hebben wij in totaal 35.000 km aan fietspaden. Het is niet voor niets dat wij HET perfecte land zijn voor een fietstocht;
 • Ondanks dat we flinke afstanden zouden kunnen fietsen, pakken wij alleen voor korte stukken de fiets. Gemiddeld fietsen wij 3.5 km per dag. Dit aantal zou best wel omhoog kunnen denk ik πŸ˜‰
 • Het aantal fietsen dat wij in Nederland hebben staan/rondrijden is enorm. Op dit moment is de schatting 22.8 miljoen!!! WOW!
 • Ongeveer 25% van alle Nederlanders gaat op de fiets naar het werk. Fietsen naar het werk vind ik een super goed idee en ik denk dat meer mensen dit mogen doen, al hangt het af van de afstand. Zeker als je in de stad woont en werkt kan het zelfs zo zijn dat je op de fiets sneller bent dan met de auto;
 • Weet je hoeveel kilometer wij gemiddeld per jaar fietsen? Dit aantal ligt op ongeveer 1000 kilometers. Jongeren en gepensioneerde ouderen fietsen in verhouding meer. Dit komt vanwege het niet hebben van een rijbewijs onder jongeren en het meer tijd hebben voor langere fietstochten onder ouderen;
 • De langste aaneengesloten fietstochten kun je het beste maken in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. Persoonlijk vind ik Gelderland ook een fantastische provincie om te fietsen;
 • Je na een half uur fietsen 1 kroket hebt verbrand. Is toch de moeite waard denk ik zo πŸ˜‰
 • Per jaar worden er in Nederland 800.000 fietsen gestolen! Bizar veel!
 • Als je in de schemer of donker fietst en reflecterende kleding draagt dan ben je op 150 meter afstand te zien in het verkeer. Ik denk dat dit ontzettend belangrijk is. Want in het donker ben je op de fiets (zeker zonder verlichting of met een klein kliklampje) niet tot nauwelijks zichtbaar.
Hoe vaak pakken jullie de fiets? Of denk je dat er in jouw gezin wat fietsen betreft ook nog winst te behalen valt?

WINACTIE!!!

Wij mogen deze supergave fiets weggegeven t.w.v. € 180,-Β  van Fietsen op Fietsen!!! Hoe gaaf is dat?!

Wat moet je hiervoor doen?

 • Laat onder deze blog weten waarom jij kans wilt maken;
 • Deel dit artikel via social media;
 • Tag jouw bff in het bericht op Facebook of Instagram (niet verplicht, wel heel lief!)

We maken de gelukkige winnaar bekend op vrijdag 31 mei a.s. via Facebook!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 46

 • reply

  Marian B

  24 mei 2019

  Wat een mooie fiets! Ik heb nu een oude rammelbak maar omdat ik niet zo vaak fietste heb ik dat maar zo gelaten. Sinds kort fiets ik meer, goed om te bewegen, en probeer ik de auto vaker te laten staan. Een goede en nieuwe fiets is daarom eigenlijk wel nodig. Er eentje winnen zou natuurlijk nog veel mooier zijn!

 • reply

  Patricia Lubbertje

  24 mei 2019

  Ik zou graag een fiets willen winnen, omdat ik geen fiets heb en graag weer zou willen gaan fietsen. Toen we 2 jaar geleden gingen verhuizen heb ik mn fiets verkocht om wat ruimte te hebben. Nu mis ik het wel dat ik niet even op de fiets kan stappen. Alles is wel dicht bij en ik kan het lopend wel doen, maar een fiets zou me veel tijd en energie schelen denk ik.

 • reply
  24 mei 2019

  leeeeeuk, doe graag mee met de winactie, bizar dat er zoveel fietsen per jaar worden gestolen zeg! Ik zou graag willen winnen omdat ik eigenlijk prima van haarlem – Hoofddorp kan fietsen maar geen goede fiets heb, met een nieuwe fiets gaat de knop gewoon om πŸ™‚

 • reply

  Sanne van Nispen-Storm

  24 mei 2019

  Oh wat een gave winactie! Ik ben het er absoluut mee eens dat er nog meer gefietst kan worden! Ik heb geen rijbewijs, en fiets en wandel dus veel. We hebben een zoontje van 1 waar ik graag mee op pad ga. Maar een stevige nieuwe fiets waar we een goed zitje op kunnen plaatsen zou een uitkomst zijn! Hoewel ik een fiets heb, is die niet handig te gebruiken met een kinderzitje, en deze zomer willen we graag samen genieten van ons mooie stadje Leeuwarden!

 • reply

  Dominique

  24 mei 2019

  Super gave fiets. Ik waag een kansje omdat de fiets die ik nu heb oud is en mankementjes heeft en fietsen voor mij juist therapie is.
  Ik hen na mijn 2e beroerte weer leren fietsen en dat ging op die fiets nu na m’n 2e beroerte weer op nieuw aan het leren. Is ook mijn enige vervoer nadat ik m’n auto weg moest doen ivm hoge reperatie kosten. Met de fiets kan ik me op het dorp redden. En lekker stukhes fietsen. 🀞🏻🀞🏻

 • reply

  Nora G

  24 mei 2019

  OHHH jaaa…die fiets lijkt mij wel wat! Niet voor mij ik heb een motortje nodig! Voor mijn echtgenoot!….maar wel een damesmodel! Wij hebben twee kleine kleinzoons die heel graag met opa willen fietsen…eentje voorop is geen probleem…maar die achterop dat is niet veilig. Hup slinger als man je been over het zadel zit er een kleintje achterop, auuuu of nog erger ze vallen alle drie! Van deze oma mag hij dus niet met twee kindjes fietsen…..maar nu is de zomer in aantocht….nu heeft hij een kansje….we wachten af……Groetjes oma Nora

 • reply

  Ingeborg

  24 mei 2019

  Hi! Wat een geweldige actie! Nadat m’n dochter haar fiets voor de zoveelste keer vernield is, zijn wij toe aan een vlotte nieuwe bike, zodat ze iedere dag veilig naar het station kan fietsen voor haar nieuwe opleiding! Ik hoop dat we deze winnen, dat zou fantastisch zijn! 🀩🚲🀩

 • reply

  Mara

  24 mei 2019

  Mijn fiets is uit het stenentijdperk hij fietst en daar is alles dan ook mee gezegd, ik droom van een nieuwe, en daarom doe ik mee

 • reply

  Dominique

  24 mei 2019

  Ik zou graag deze fiets willen winnen omdat de fiets die bij mijn ouders staat erg slecht van kwaliteit is en eigenlijk rijp voor de sloop. Het zou leuk zijn dat als ik bij mijn ouders logeer dat ik dan lekker met ze kan fietsen want ze wonen dicht bij het bos.

 • reply

  Kim

  24 mei 2019

  Zon mooie fiets daar zou ik wel wat meters mee willen maken. Zeker nu t weer mooi is en we aan de conditie gaan werken. Die is nl behoorlijk terug gelopen . Ook heerlijk om boodschappen mee te gaan doen. Dus ja don fiets zouden we wel kunnen gebruiken hoor

 • reply

  Mar//

  24 mei 2019

  Oh wauw, deze winactie komt echt als geroepen! Als student zijnde heb ik geen geld voor een auto en m’n fiets is zo oud, dat ik over 3 km gewoon ruim 15 min fiets :o, maar ja geen geld voor een nieuwe.. dus vandaar, dat deze fiets echt als geroepen zou komen!

  Uiteraard gun ik het ook een ander, dus ga hem delen en taggen πŸ™‚

 • reply
  24 mei 2019

  Onze auto hebben we eruit gedaan nadat we verhuisd zijn naar onze huidige woning. Wij zitten centraal, dichtbij alles wat wij en de kids nodig hebben, werk & school, sport en familie, how blessed! ( Sta er normaal niet eens bij stil )
  Sporadisch gebruiken we het openbaar vervoer, een auto is hier dus niet meer denkbaar.

  Nederland Fietsland, we zijn er allemaal groot mee geworden, en met voldoende fietsen blijven we ook lekker gezond! Voor ons mag het dan noodzaak zijn, voor anderen misschien weer een zetje om iets vaker de tweewieler te pakken!

 • Carola
  reply

  Carola

  24 mei 2019

  Fietsen is zo fijn! Je komt vaak met de fiets ook sneller op de plek in het dorp/de stad dan als je met de auto gaat.

  In het dorp waar ik werk heb ik een fiets staan op het station om van en naar het station te fietsen. Deze is eigenlijk wel hard toe aan vervanging! Als m’n fiets het begeeft moet ik helaas met de bus en dat is natuurlijk niet de bedoeling πŸ˜‰

 • reply

  Anita H.

  24 mei 2019

  Nou, die fiets zou dus echt als geroepen komen. Huidige exemplaar net weer terug uit reparatie en er is alweer iets mis…. Dat ding is dus echt dringend aan vervanging toe (was een behoorlijke miskoop). Zonder fiets kan ik niet. Die heb ik nodig voor werk, boodschappen etc. (geen rijbewijs, laat staan een auto). Ik hoop nu dus wel heel erg dat het lot mij goed gezind is.

 • reply

  Aline Bouma

  24 mei 2019

  Wauw wat gaaf!! Ik doe graag mee. Ultieme vervoersmiddel in de stad Γ©n nog gezond ook! Buiten dat, een beauty!

 • reply

  Nathalie Mellema

  24 mei 2019

  Wat leuk die fiets feitjes! Maakt ons toch β€˜typisch’ Nederlands! Merk zelf dat ik de fiets meer laat staan sinds ik een auto heb. Zou graag weer meer willen fietsen, alleen dan het liefste niet meer op mijn stations- barrel. 2 dagen geleden jarig geweest, dus dit zou een tΓ© gek cadeau zijn! #boostmyhealth

 • reply

  Vivianne van Bijsterveld

  24 mei 2019

  Mijn man en ik fietsen, heel vaak en met veel plezier! Naar werk, naar de supermarkt, de stad… en okay, we fietsen dan wel op een oudje maar voor ons gevoel doen we hier goed aan. Beter voor het milieu en voor onze gezondheid. Onze kinderen fietsen met ons mee. Niet altijd met veel plezier, met jong geleerd is oud gedaan. Heel graag zou ik de fiets willen winnen. Niet om onze oudjes te vervangen, die kunnen nog wel even mee. Maar onze jongste is bijna klaar voor de middelbare school en is dan toe aan haar eerste β€˜grote mensen fiets’,. Wat een vliegende start zou dat zijn als ze deze prachtfiets zou winnen ❀️

 • reply

  Marianne Scholten

  24 mei 2019

  Waarom ik wil winnen?
  Om mijn oude trouwe stalen ros eindelijk eens met pensioen te sturen. Ik heb er al heel wat kinderen en boodschappen op mee gesjouwd. Het is een log oud beestje die zijn beste tijd heeft gehad.
  Op naar een nieuw trouw bakbeestje voor de dagelijkse boodschappen, werk of een gezellig tochtje.

 • reply

  Sue Hoogendijk

  24 mei 2019

  Fietsend naar en van werk, schoo etc.
  Amsterdam is tegenwoordig alleen te doen met de fiets (parkeerfrustratie en files). Goede fiets sloten erop en gaan.

 • reply

  Anouk

  24 mei 2019

  Ik heb altijd moeten fietsen van mijn ouders.. naar school, naar werk, naar sport. Sommige dagen zat ik meer uren op de fiets dan ik andere dingen deed. Ik snapte vroeger niet waarom, iedereen werd gebracht en ik.. ik moest fietsen! Door weer en wind. Mijn moeder zei altijd, kom nou je smelt niet van een beetje regen. En daar ging ik weer, met regenpak aan op de fiets. Op naar het zwembad om daar kletsnat te worden.. :p
  Nu een aantal jaar later doe ik nog steeds alles op de fiets. School, werk, boodschappen, sport… en ga zo maar door. Helaas heeft vriendlief geen fiets. Nu ik eindelijk inzie hoe fijn het is een fiets te hebben en dit dagelijks te doen, kan ik dit niet samen met mijn lief doen. Dit zou fantastisch zijn, om samen rondjes door de bollenstreek te kunnen fietsen! Langs alle mooie velden en groen die wij bezitten. En dan romantisch de zonsondergang tegemoet… <3

 • reply

  Ling

  24 mei 2019

  Ik fiets bijna dagelijks. Altijd naar mijn werk. Winter, zomer, regen, wind het heel jaar door. Goed voor mijn conditie. Ook boodschappen halen doe ik per fiets. Naar de stad fiets ik ook. De OV kaart ligt hier bijna ongebruikt. De auto gebruiken we heel weinig. Fietsen maakt mijn hoofd leeg. Vind ik heerlijk om te doen. Mijn fiets is een oudje. Ik ben aan het sparen voor een nieuwe dus deze actie komt als geroepen. Ik hoop op een heleboel geluk voor mezelf!

 • reply

  Suzanne Hin

  24 mei 2019

  Wow dat is Leuk! 10 jaar geleden heb ik een mamafiets gekocht. Inmiddels heeft die heel wat fietsuren gemaakt met regelmatig 2 kinderen op de fiets en een hoop bagage. Ook heeft hij altijd buiten gestaan, omdat hij te zwaar was om naar de berging te brengen. Mijn fiets is dus nodig aan vervanging toe en aangezien de kinderen nu allebei op hun eigen fiets fietsen is dit het perfecte moment

 • reply

  Monique van D.

  24 mei 2019

  Ik zou dolgraag deze prachtige fiets willen winnen omdat ik simpelweg gewoon nog nooit een nieuwe fiets heb gehad. Terwijl ik toch iedere dag op de fiets overal naartoe ga. Maar ik heb het altijd met tweedehandsjes gedaan dus wie weet straks eindelijk een keer een mooie nieuwe fiets

 • reply

  Nicole

  24 mei 2019

  Wat een supergave actie. Ik fiets zeer regelmatig naar mijn werk. Gisteren was het nationale fiets naar je werk dag en uiteraard gefietst. Een nieuwe fiets zou heel erg welkom zijn, aangezien mijn huidige wat gebreken gaat vertonen.

 • reply

  Kelly Schoenmaker

  25 mei 2019

  Wauw hoe gaaf is dat😍
  4 juni wordt mijn zoontje 1 en ik 28 het is onze eerste verjaardag samen. Ik heb mijn verjaardag al 8 jaar niet gevierdπŸ™ˆπŸ™ˆ

  Hoe leuk zou dit zijn een leuk fiets zitje er op en we kunnen samen op pad πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€

 • reply
  25 mei 2019

  Oh…wie wil dit nu niet. Deze fiets is prachtig. πŸ™‚ Het zal je gebeuren dat je naam straks oppopt…pieuw! Ik ga het op mijn tijdlijn van Facebook plaatsen zodat familie en vrienden ook mee kunnen doen met deze mooie actie. Maar sowiezo…..LIKE, LIKE, en nogmaals LIKE!! Had ik al gezegd hoe FANTASTISCH ik dit vind <3 Blijmaker πŸ™‚ DosisGeluksmoment!

 • reply

  Nathalie Siereveld

  25 mei 2019

  Wat een mooie fiets en wat zou het fijn zijn om hiermee deze zomer de natuur in Zuid-Holland re ontdekken! Ik heb al allemaal leuke fietsroutes uitgezocht, alleen is mijn huidige fiets zo gammel dat ik voor langere afstanden echt een nieuw exemplaar nodig heb. Hoe leuk zou het zijn om dat met deze deze mooie fiets te kunnen doen! 🀞🏻

 • reply

  Clau-dya

  25 mei 2019

  Een prachtige en vooral veilige fiets voor mijn tienerdochter die haar kinderfiets aan het ontgroeien is, maar wel elke dag haar fiets gebruikt om naar school en vriendinnetjes te fietsen en voor volgend jaar naar de brugklas langere afstanden mee te gaan doen.

 • reply

  Vera kessels

  25 mei 2019

  Wat een leuke weetjes! Heel veel wist ik er nog niet.. ben best wel blij dat wij in Nederland fietsland wonen! Ik fiets elke dag naar mijn werk (10 minuutjes)
  Mijn huidige fiets valt bijna uit elkaar van ellende.. heb hem ook al zo’n 9 jaar denk ik! Deze is prachtig en zeer welkom! Zodat ik iedere dag fluitend naar het werk kan fietsen!

 • reply

  Marina

  25 mei 2019

  Omdat de fiets mijn enige vervoersmiddel is! En mijn collega’s me uitlachen om mijn barrel wat ik een fiets noem haha.

 • reply

  Ingrid L

  25 mei 2019

  Wat een mooie fiets, ik heb onlangs mijn auto weg gedaan en doe alles op de fiets. Deze zou zeer welkom zijn, lekker kilometers maken naar het werk, school, supermarkt!!

 • reply

  Rob

  26 mei 2019

  Ik wil mijn woest aantrekkelijke, liefdevolle & Zwangere vrouw Ilona Giesbers verrassen met deze fiets! Wat een onwijs leuke winactie hebben jullie georganiseerd πŸ˜€ Ben heel benieuwd naar de uitslag! #Fingerscrossed πŸ€ Succes met jullie blogs! πŸ™‚

 • reply

  Corry de vos

  26 mei 2019

  Waarom ik wil winnen ?
  Omdat ik die grote bofkont wil zijn ???

 • reply

  Tamara

  26 mei 2019

  Ik ben dol op kroketten, dus ik kan wel een fiets gebruiken πŸ˜‰

 • reply

  Sharon v Bregt

  26 mei 2019

  Wateen mooie fiets. Wij hebben 1 auto en die heeft mijn partner 90% van de tijd mee. Ik doe daardoor voornamelijk alles op de fiets dus deze nieuwe zou wel weer heel fijn fietsen. Fijn!

 • reply

  GΓ© Geurtsen

  26 mei 2019

  Dat is fijn, zo’n omafiets met een terugtraprem. Rijdt toch het lekkerst vind ik altijd!

 • reply

  Claudia

  27 mei 2019

  Juist door mijn lichamelijke beperkingen (pijn aan mijn voeten en rug) en mijn energiebeperking wil ik juist veel fietsen, zodat ik blijf bewegen en dat mijn lichamelijke beperkingen niet verslechtigerd gaan worden. Daarom komt deze fiets goed van pas.

 • reply

  Nency

  27 mei 2019

  Heerlijk om weer te gaan fietsen. Huidige fiets staat momenteel bij de fietsenmaker omdat er toch wel weer het e.e.a. aan opgelapt moet worden. Heb ik bij een nieuwe volgend jaar geen last van.

 • reply

  Niels M

  28 mei 2019

  Voor mijn vrouw, zou fantastisch zijn hoor.
  Gaan we lekker samen op de fiets erop uit. Heerlijk genieten en onbezorgd fietsen met een fiets die helemaal in orde is.
  Ik duim echt, want dat zou ik echt een tof cadeau vinden.

 • reply

  Nicky

  28 mei 2019

  Mijn remmen deden het ooit niet meer, sindsdien altijd een terugtraprem fiets gehad. Jammer dat ze steeds minder geproduceerd worden, wat dat betreft is deze fiets een zeer goede zet van de fabrikant. Ben benieuwd of ie lekker fietst!

 • reply

  DaniΓ«lle

  28 mei 2019

  Ik kan helaas niet volledig fietsend naar m’n werk gaan (zo’n 60km,enkel), maar ik fiets wel elke dag 5.5 km naar het station.. En weer terug πŸ™‚ en dat op een oud rammelbakje. Het zou m’n fietsend leven een stuk fijner maken als ik dat op een nieuwe mooie fiets kan doen πŸ™‚

 • reply

  Elizabeth

  28 mei 2019

  Dat zou heel gaaf zijn, kun je mee voor de dag komen!

 • reply

  Stephanie

  29 mei 2019

  Deze supergave fiets wil ik winnen omdat..
  Het heerlijk is om voor dag en dauw op de fiets een stuk te fietsen naar bijvoorbeeld de sportschool. Stel je voor..
  De zon begint net op te komen..πŸŒ₯ op straat is het nog rustig.. het is nog vroeg, een beetje koud van de nacht maar de eerste zonnestralen maken het al wat aangenamer.. de vogeltjes zijn druk aan het fluiten.. 🐧🐦🐀
  Je pakt je fiets en gaat op weg.. 🚲
  Op deze fiets zou ik s ochtends (of natuurlijk ook elk ander moment van de dag) kunnen genieten van een fietstochtje.. heerlijk genieten van de omgeving om mij heen πŸ€ en ook de nodige beweging πŸ’ͺ🏼
  πŸ™ŒπŸΌ

 • reply

  CJM de Kok

  29 mei 2019

  BAM, dat is nog eens een mooie prijs! Perfect om mijn levenstijl gezonder mee te gaan maken en elke dag naar het werk te gaan fietsen in het heerlijke zomerzonnetje met deze stijlvolle fiets!

 • reply

  Marlies

  29 mei 2019

  Wat een gave actie! Ik zou deze fiets graag willen winnen voor onze dochter. Ze zit in groep 7, afgelopen week fietsexamen gehad. Een dag voor het examen is ze over de kop gegaan met haar fiets! Fiets kapot. Ze heeft haar examen gehaald, met de fiets die dmv tirips aan elkaar zit. Gisteren net 11 geworden! Zou nog een top verrassing zijn! Fingers crossed.

 • reply

  Nancy

  30 mei 2019

  WAuw ik doe graag mee voor me kleine grote meid die nu op een te kleine fiets rijd , dit zou een super cadeau zijn nu ze na het voortgezet onderwijs gaat πŸ₯°

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .