Member login

Username
Password

» Lost your Password?3 X GEZONDE ONTBIJTJES

Wat leuk dat je onze eerste blog leest op Boost Your Health! Vandaag delen wij 3 heerlijke gezonde ontbijtjes met je die je met elkaar kan afwisselen. Wij houden heel erg van gezonde ontbijtjes. Dit geeft echt een boost om je dag daarna vol met energie te vervolgen. Dus kan je wel wat afwisseling gebruiken omdat je altijd hetzelfde ontbijt? Hierbij wat inspiratie!

Gebakken havermout uit de oven.

Dit is mijn ultieme favoriet in de winter. Ik ben echt een havermout fan, maar soms ben ik de warme havermout pap uit een pannetje weleens zat en wil ik wat anders. En sinds een paar maanden ben ik echt verslaafd aan deze vorm van havermout. Het enige wat je nodig hebt is tijd, verder doet de oven alles voor je.

Wat zijn de ingrediënten voor de gebakken havermout?

 • 40 gram havermout
 • 100/120 milliliter (amandel)melk
 • Kaneel
 • 5 walnoten
 • (Bevroren) blauwe bessen en farmbozen

Hoe maak je het?
Je doet alles bij elkaar in een ovenvast schaaltje en roert het door elkaar en zet het in een voorverwarmde oven van 190 graden. Dit wisselt natuurlijk per oven, maar deze temperatuur kan je ongeveer aanhouden. Na 30 minuten is het klaar en heb je echt een heerlijk warm ontbijtje. De structuur van de havermout is door deze manier van bakken echt anders en een hele fijne afwisseling op de ‘normale’ havermoutpap. De tijd is dus het enige issue waarom het niet iedere ochtend lukt, maar omdat de oven bijna al het werk doet, is het wel mogelijk. Het eerste wat ik doe in de ochtend is de oven aanzetten en als de havermout in de oven staat, begin ik met mijn ochtendritueel en is het ontbijt klaar als ik ook klaar bent. Ideaal dus!

Kwark met zelfgemaakt granola.

Jammie! Is het al ochtend?
Het fijne is dat je in een keer één kilo granola kan maken en dan heb je voor een poosje wel genoeg in huis.

Wat zijn de ingrediënten voor de granola?

 • 475 gram grove havervlokken
 • 150 rauwe notenmix (ongebrand en ongezouten)
 • 100 gram zonnebloempitten
 • 50 gram pompoenpitten
 • honing en kaneel

Hoe maak je het?
Je husselt alle ingrediënten door elkaar en spreid je uit over en bakplaat. Je doet dit 2×9 minuten in de oven op 175 graden. Tussendoor schep je de boel even om. Na 18 minuten haal je het uit de oven. Als het afgekoeld is (dan wordt het pas lekker knapperig), doe je er rozijnen, cacaonibs en kokosrasp doorheen (al deze toevoegingen zijn optioneel natuurlijk).
‘s Ochtends lekker wat fruit in een kommetje met kwark en granola. De zoetekauwen kunnen er nog wat extra honing bijdoen. Heerlijk!

 

Quinoa-ontbijt.

Onze laatste ontbijttip is een bijzondere, namelijk een quinoa-ontbijt. Echt een aanrader is dit!

Wat zijn de ingrediënten voor het quinoa-ontbijtje?

 • +/- 40 gram ongekookte quinoa
 • een halve banaan
 • een handjevol blauwe bessen en/of gojibessen
 • een handjevol gehakte pecannoten
 • honing en kaneel
 • een flinke klodder hüttenkäse

Hoe maak je het?
Kook de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven. Intussen snijd je een halve banaan in kleine stukjes en doe je dit in een kommetje. Daar kunnen eventueel nog wat blauwe bessen op en gojibesjes. Giet de quinoa af en schep het in je ontbijtkom. Dan doe je wat honing en kaneel over de quinoa. Roer dit eerst zoveel mogelijk door je quinoa, later schep je alles in je kommetje door elkaar. Als laatste doe je er een lekker wat hüttenkäse op. Echt megalekker en gezond!

Ik moest de eerste paar keer wel hieraan wennen, omdat ik mijn havermoutontbijtje zo gewend was, maar voor de afwisseling is dit heel lekker.

Als je nu geen zin hebt in de ochtend, weet ik het ook niet meer. Eet smakelijk alvast!

Wij zijn Laura & Marija van Fit Fun Fab. Eind 2017 zijn wij gestart met dit nieuwe platform vanuit onze passie voor FIT zijn, FUN hebben en op zijn tijd een beetje FABULOUS doen. We gaan ook richting de 40 (nog wel even te gaan hoor) en misten hier echt een online platform voor. Dus vanuit onze vriendschap van meer dan 30 jaar zijn wij dit samen gestart om dit gat online op te vullen. We schrijven voornamelijk oven wat ons bezighoudt en wat wij leuk vinden. We hebben beiden een gezin met 2 lieve kindjes en nemen dit ook mee in onze blogs. Maar we vergeten onszelf zeker niet, heel belangrijk! Dus leuk als je een kijkje komt nemen op onze blog www.fitfunfab.nl .

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .