Member login

Username
Password

» Lost your Password?beautytips honing

BEAUTY: 5 beautytips met honing

Kan je huid en/of haar wel een oppepper gebruiken, maar heb je geen zin, tijd of geld voor een schoonheidsbehandeling? Pak een pot honing uit je keukenkast en ‘duik’ ermee je badkamer in. Honing doet wonderen voor je huid én haar: 5 tips beautytips met honing!

The secret of honey

Wist je dat er in je keukenkastje meer waardevolle beautyproducten liggen dan je denkt? En eentje daarvan is honing omdat het allerlei ingrediënten bevat waar je huid en haar helemaal blij van worden. In honing zitten namelijk heel veel mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, fosforzuur, ijzer, mangaan en koper, en omdat het ook nog eens suiker bevat, is het een fantastisch beautymiddel.

beautytips honing diy

5 x beautytips met honing

Sta je klaar met je potje honing? Dan is het tijd om lekker aan de slag te gaan met deze 5 beautytips met honing:

Honing als gezichtsmasker

Met honing kun je verschillende maskers maken. De makkelijkste manier is door rauwe honing in een dikke laag op je gezicht te smeren en dit 15 tot 20 minuten te laten intrekken. Honing trekt van nature vocht aan en daarom is het een heel goed middel om een droge huid mee te verzorgen. Wil je je huid een extra boost geven? Meng dan wat yoghurt of kwark door de honing en laat dit smeersel zo’n 15 tot 20 minuten op je gezicht zitten.

Honing als scrub

Meng 2 eetlepels rauwe honing met 1 eetlepel bakpoeder (baking soda), masseer het voorzichtig over je vochtige gezicht en lichaam, en daarna af spoel met lauw water. Leuke bijkomstigheid, het is ook heerlijk ontspannend!

Honing als haarmasker

Kan je doffe haar wel wat glans gebruiken? Meng dan 1 eetlepel rauwe honing met 2 eetlepels kokosolie en verdeel dit over je handdoekdroge haar. Laat het masker ongeveer 20 minuten intrekken en spoel het daarna goed uit met lauw water.

Honing als aftersun

Je kunt aftersun heel makkelijk maken door pure honing op je huid te smeren, of meng het met wat aloe vera-gel. Honing kalmeert je verbrande huid; heerlijk zacht en verkoelend.

Honing als gezichtsreiniger

Honing werkt antiseptisch en daarom kun je het prima als gezichtsreininger gebruiken.Meng 1 theelepel rauwe honing met een beetje water en wat melkpoeder, reinig je gezicht en spoel het af met lauw water.

beautytips honing haar
Als je nog restjes van je honing productenover hebt gooi het dan niet gelijk weg, dat is echt zonde! Je kunt het in een afgesloten potje makkelijk een paar dagen in je koelkast bewaren. Kun je jezelf nog een keer in de watten leggen, heerlijk toch?!

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .