Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Zijn amandelen gezond + zelf amandelpasta maken

Zijn amandelen gezond? Jazeker! Er zijn allerlei noten, maar de amandel is één van de gezondste. Ik vind het heerlijk om ze als on the go snack te eten en vaak roer ik een lekker klodder zelfgemaakte amandelpasta door mijn havermout. Ja, je leest het goed zelfgemaakt. Je kunt namelijk heel makkelijk zelf amandelpasta maken.

5 x waarom amandelen gezond zijn

amandelen gezond

1. Gezonde voedingstoffen

Eigenlijk is een amandel geen noot maar een zaad en daarom zitten ze vol met voedingsstoffen.

2. Boordevol antioxidanten

Naast allerlei vitamines (onder andere E en C) zitten er heel veel antioxidanten in een amandel. Antioxidanten spelen een belangrijke rol bij het tegen gaan van veroudering en verschillende ziektes.

3. Vezelrijk

Je maakt je darmen heel blij door af en toe amandelen te eten omdat ze veel vezels bevatten. Dus als je een moeilijke stoelgang hebt, eet dan gerust regelmatig een handje amandelen. Of verwerk ze bijvoorbeeld in een salade, superlekker!

4. Verzadigd gevoel

Omdat noten veel vetten (en dus ook meer calorieën) zou je misschien niet verwachten dat ze je kunnen helpen bij het afvallen. Toch is het zo omdat vetten je sneller een verzadigd gevoel geven.

5. Verlaagt je bloeddruk

Heb je een hoge bloeddruk? Zet dan amandelen op je menu. Amandelen bevatten een hoge concentratie magnesium wat helpt om je bloeddruk te verlagen. En zoals voor bijna alles geldt: overal waar te voor staat… Je begrijpt vast en zeker wel wat ik bedoel.

Zelf amandelpasta maken

Nu kun je een pot amandelpasta zo uit de schappen van de supermarkt pakken, toch vind ik het zelf wel zo leuk om het zelf te maken. En het maken van amandelpasta is echt heel eenvoudig.

amandelpasta gezond zelf maken

Wat heb je nodig?

voor 1 potje amandelpasta

  • ongeveer 4 kopjes amandelen
  • snuf zout
  • kokosolie
  • en verder: blender, koekenpan en een potje

Hoe maak je het?

  1. Rooster de amandelen ongeveer 15 minuten in een koekenpan.
  2. Maal de amandelen fijn in de blender en voeg een snuf zout toe.
  3. Zet de blender weer aan, laat hem draaien tot de olie uit de amandelen vrij komt. Als dit erg lang duurt, voeg dan een beetje kokosolie toe, en blend net zo lang tot je een mooie gladde pasta hebt. That’s it!

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .