Member login

Username
Password

» Lost your Password?avocado rijpen

FOOD: Avocado rijpen in de magnetron: Fail or Nail?

Heb je zin in een boterham met avocado als lunch, kom je tot de ontdekking dat die ene avocado die je nog in huis hebt niet rijp is. Jammer! Of is er een manier om een avocado in no time te laten rijpen? Op internet kwam ik meerdere food hacks tegen waarin stond dat je in 10 minuten een avocado in de magnetron kunt laten rijpen. Mmm, klinkt interessant. Maar werkt het echt?

Zwak voor avocado’s

Ik ben dol op avocado’s en verwerk ze in allerlei maaltijden. Op dit moment heb ik een zwak voor crackers met cottage cheese en avocado. Hoe rijper de avocado, hoe lekkerder ik hem vind. Heb je dat ook wel eens, dat je je helemaal kunt verheugen op een je lunch met een avocado, maar dat je tot de ontdekking komt dat die ene avocado die je nog in huis hebt alles behalve rijp is. Balen! Gelukkig zijn er dan altijd nog die die handige food hacks die beweren je ‘probleem’ super easy te kunnen oplossen. Maar of die food hacks ook echt werken…

avocado rijpen recepten

Avocado rijpen in de magnetron

Omdat mijn moeder al jarenlang lid is van de Libelle, blader ik er elke week, en dus ook al jarenlang, even doorheen. Tot mijn grote verbazing kwam ik een food hack tegen met de tip dat je in 10 minuten een avocado kunt rijpen in de magnetron. Klinkt super handig!

Food hack video

De instructies uit de video volg ik netjes op en na 10 minuten haal ik de ingepakte avocado uit de magnetron (160 graden). Nadat ‘ie afgekoeld is open ik vol spanning het aluminiumfolie. Ik knijp in de avocado en krijg niet de indruk dat ‘ie iets zachter geworden is. Omdat ik niet gelijk negatief wil zijn, geef ik het nog een kans. Ik geef het niet op en herhaal het hele proces nog een keer, maar helaas is de avocado nog steeds niet rijp. Drie keer is scheepsrecht zeggen ze toch? Ik geef de food hack nog één kans en zet de magnetron weer 10 minuten aan.

avocado rijpen magnetron

M’n onrijpe avocado is ready to go in to the magnetron.

avocado rijpen food hack

En zo komt ‘ie uit de magnetron

Avocado rijpen: FAIL or NAIL?

Nu ben je vast wel benieuwd of het me toch nog gelukt is om na 30 minuten een rijpe avocado uit de magnetron te halen… Helaas, ik moet je teleurstellen: deze food hack is wat mij betreft een big FAIL! Of ik doe iets compleet verkeerd, dat kan natuurlijk ook.

Een avocado sneller laten rijpen

Weet jij misschien dé manier om een avocado snel rijp te maken? Laat het me weten in een reactie hieronder, ik ben benieuwd!

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .