Member login

Username
Password

» Lost your Password?



BOEKRECENSIE: Bakken zonder tarwe by Marike Bol

Bakken zonder tarwe, hoe dan? Dat was het eerste wat ik dacht toen ik de titel van dit nieuwe kookboek van Marike Bol van Oh My Pie las. En dan heb ik het nog niet eens over de smaak. Of zit ik er compleet naast en kun je met andere meelsoorten ook heerlijke broden, snacks en hartige hapjes bakken? Om daar achter te komen zit er maar een ding op: hup de keuken in en bakken maar!

The queen of pie

Marike Bol is het vrolijke gezicht achter de blog Oh my Pie waar ze als taartentovenares en woordensmid met heel veel plezier haar recepten post. Het zijn niet zo maar recepten, alle creaties zijn glutenvrij. Marike heeft namelijk coeliakie, een auto-immuunziekte waardoor ze geen gluten kan verdragen. Zoals Johan Cruijff het ooit zo mooi zei ‘Elk nadeel heb zijn voordeel’, en daarom besloot Marike (The queen of pie) elke glutenvrije dag tot een smakelijk feestje te maken.

Marike’s motto: ‘Bakken is geen theorie, je moet het voelen en proeven’.

Bakken zonder tarwe

Dat Marike een passie voor bakken heeft straalt al van de cover van haar tweede kookboek Bakken zonder tarwe af. Van de cover alleen al krijg ik zin om de keuken in te duiken. Op mijn vraag: ‘Hoe kun je iets lekkers bakken zonder tarwe’, vind ik in het eerste deel van het boek gelijk het antwoord al. Je vervangt tarwe gewoon door allerlei andere meelsoorten, zo simpel is het dus. Marike legt per meelsoort uit voor welke gerechten je het kunt gebruiken, waar je het kunt kopen en door welk ander meelsoort je het kunt vervangen. Super handig, want in mijn keukenkastje staan maar een beperkt aantal meelsoorten.

Van luchtige bruine bolletjes tot knapperige kaasstengels

bakken zonder tarwe recepten

Het meest nieuwsgierige ben ik naar de recepten in het boek. Wow dat zijn er echt ontzettend veel! Alle lekkernijen zijn verdeeld in onderstaande categorieën:

  • Broodjes en bolletjes
  • Ontbijttaartjes
  • Koeken en snackrepen
  • Cake en brownies
  • Hartige happers
  • Taarten

Op de foto’s ziet alles er even lekker uit. Maar zijn glutenvrije baksel ook lekker? Met moeite kies ik twee recepten uit (bijna alles lijkt me namelijk super lekker). Ik ga voor de Luchtige bruine bolletjes en Naanbroodjes met koriander. Nu ben ik niet echt een bakprinses, maar zelfs ik maak zonder moeite beide recepten omdat alle stappen heel eenvoudige en duidelijk omschreven staan. Dan de grote vraag: was het lekker? Daar kan ik heel kort over zijn: HEERLIJK!

bakken zonder tarwe marike bol

Dus wil jij bakken zonder tarwe? Dan raad ik je dit boek zeker aan. Er staan ontzettend veel gerechten in, allemaal tarwe-, gluten- en lactosevrij én vrij van geraffineerde suikers, dat ik me niet kan voorstellen dat er niet iets van jouw smaak tussen zit.

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .