Member login

Username
Password

» Lost your Password?BAM! Ik wil mama worden; maar heb ik wel eens twijfels?

Iedereen is zo onderhand wel op de hoogte van het feit dat ik in het traject zit om alleenstaande mama te worden. Of in ieder geval hoop te worden. 2020 Zal het jaar zijn waarin ik hoop zwanger te mogen worden van mijn eerste (en misschien wel enige kindje). Ik ben er heel zeker van dat ik dit wil, maar zoals iedere aanstaande mama heb ook ik wel eens mijn twijfels. Wat mijn zorgen en twijfels zijn in dit traject deel ik graag met jullie. 

Laat ik allereerst duidelijk zijn, ik heb totaal geen twijfels over het traject waar ik in zit en over het feit dat ik mama wil worden. Want waar ik normaal zou zeggen “bij twijfel, doen”, zou dat in dit geval niet heel erg handig zijn. Maar goed, dus geen twijfel over dit punt. Wel zijn er punten in dit hele traject die ik spannend vind. Hoe ga ik bepaalde dingen doen? Het zet mij soms wel aan het denken. Nu heb ik sowieso een brein dat nooit stilstaat maar dat terzijde.

Bij mij beginnen de twijfels al bij het begin. Vertel ik mensen wel of niet dat ik die dag een afspraak heb voor een inseminatie. Je verteld tenslotte ook niet dat je seks gaat hebben met je partner omdat je kinderen wilt. Maar wat dan als ik die dag moet werken en ik dus vrij moet nemen en je een reden moet opgeven… Reden: “er wordt vandaag een kwakkie bij me naar binnengebracht” is misschien ook wat schokkend.

En stel he, dat het lukt de eerste keer. Ga ik daar dan over liegen? Ga ik dan zeggen dat het niet is gelukt zodat ik de mensen in mijn omgeving alsnog een soort van verrassing kan geven na 8 – 12 weken? Of ga ik het wel gelijk zeggen zodat ze er ook voor me kunnen zijn als het wel misgaat.

Want ja, stel je houd het voor je, en het gaat mis, dan weet niemand, behalve jij dat je überhaupt zwanger was. Je hebt die blijdschap dan met niemand kunnen delen en dus blijft het verdriet van verlies ook van jou.

En ok, dan is het zover, de baby gaat er komen. Fijne is, de naam mag je zelf beslissen, de kinderkamer is mijn input. Ik hoef niets te overleggen met niemand. Maar de vraag luidt, wie gaat mij helpen met bevallen? Wie mag mijn kindje gaan aangeven? Wie geef ik op als voogd? Wie is er voor mij als er een dag komt dat ik ziek ben en ik eigenlijk niet voor mijn kindje kan zorgen op dat moment. Hoe ga ik mijn tijd indelen met werk, een hond, een baby, op 3 hoog zonder lift.  Het zijn gedachtes, die ik allemaal goed kan plaatsen en waar ik antwoorden op heb, maar ze spoken soms wel door mijn hoofd.

Maar buiten al mijn vragen in mijn hoofd om kan ik niet wachten om zwanger te mogen zijn, kan ik niet wachten om hopelijk in 2021 op mijn 36e aan een warm baby bolletje te mogen ruiken. Een baby bolletje dat helemaal van mij is. Wat ik mag liefhebben, wat ik mijn warmte mag geven, wat ik mag overladen met kusjes. Een kindje wat ik vanaf dat moment dagelijks mag zeggen hoe mooi en geliefd het is. Wat ik mag terecht wijzen, wat ik adviezen kan geven, waar ik mee kan lachen, en waar ik bovenal (hopelijk) een moeder voor kan zijn waar hij/zij later met heel veel trots op kan terugkijken.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .