` BEAUTY: Badgeheimen van Physalis - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BEAUTY: Badgeheimen van Physalis

Thuis moet ik genoegen nemen met een kleine douche ruimte. Er past net een douche en een wasbak in en dan is er hooguit plek voor 1 persoon om te staan. Het nemen van een bad is dan ook een ver van mijn bed show. Toen mijn ouders hun nieuwbouwhuis 10 jaar geleden aan het inrichten waren, ging ik met ze mee naar de badkamerwinkel. Zij hebben twee badkamers, één die vast zit aan hun slaapkamer en één op de eerste verdieping. Deze wordt voornamelijk gebruikt voor gasten die blijven slapen. In eerste instantie wilden ze hier geen bad plaatsen totdat ik zag dat dit wel degelijk kon. Een heerlijk groot bad was het resultaat waar ik met regelmaat –  al is het nog steeds veel te weinig – gebruik van maak. Deze Spa-avonden zijn zo ontzettend lekker. Met de fijne aromatherapieën van Physalis wordt het het ultieme relaxgevoel compleet. Lees gauw verder en ontdek hoe jij ook je me-time in bad kunt upgraden!

Eerste kerstdag heb ik fijn doorgebracht bij mijn ouders. Ongedwongen, lekker gegeten en spelletjes gedaan. Na het avondeten heb ik mezelf teruggetrokken om even lekker te badderen. Het blijft een feestje! Zeker als je zelf geen bad hebt en het dus geen gewoonte is. Ik ben aan de slag gegaan met de aromatherapie recepten van Physalis. Ik heb besloten dat Ik mezelf helemaal wil ontspannen en zen wil voelen, zodat ik makkelijk in slaap kan vallen. Hiervoor is maar 1 combinatie helemaal geschikt, en dat is het “Sweet Dreams bad”. Dit recept is ideaal wanneer je een verkwikkende nachtrust wenst. Nou, dat wil ik wel!

Voor het “Sweet Dreams” bad heb je nodig:

 • 100 gram Dode Zeezout;
 • 1 eetlepel Physalis Jojoba olie
 • 10 druppels Physalis Good Night Synergie. Dit is een blend met 13 essentiële oliën waaronder verschillende soorten lavendel, sinaasappel, bergamot en ylang ylang.

Belangrijk is om niet alle ingrediënten zomaar in het bad te doen. Wanneer de essentiële oliën op het water blijven drijven kan dit huidirritatie geven. Vandaar dat je op bovenstaande foto ook een bakje ziet staan. Hierin meng ik alle ingrediënten terwijl mijn bad zich met water vult. Ik hou persoonlijk van een goed warm bad waar ik lekker lang in kan liggen. Als je het hele mengsel in het badwater giet komt er een heerlijke geur vrij. Deze was natuurlijk al aanwezig in het mengbakje, maar is nog intenser in combinatie met het warme water. Aan te raden is om minimaal 30 minuten in het bad te blijven liggen. Om het effect compleet te maken dim je het licht of steek je wat kaarsen aan en zet je een rustgevend muziekje op.

 

Na een uur in bad voel ik me volledig ontspannen en rozig, trek ik mijn pyjama aan en ben ik helemaal ready for bed. Met de de Jojoba olie en de verschillende essentiële oliën die er zijn maak je elke combinatie die je maar wenst. Zo kun je een bad maken voor pijnlijke spieren of een bad voor als je je een beetje verkouden en grieperig voelt. Het volgende bad wat ik zeker wil gaan proberen is het Holistic Balance Bad waar je ook honing aan moet toevoegen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat maakt deze heerlijke aromatherapy van Physalis echt een aanrader om ook eens te proberen!

Physalis Aromatherapy en Physalis Plantaardige oliën zijn te koop bij Holland & Barrett en via de webshop hollandandbarrett.nl

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 1

 • reply

  Jeannet van Dalen

  31 december 2020

  Hoi Isabelle,
  Ik weet natuurlijk niet hoe groot je badkamer is, maar misschien is een bathbucket wat voor je. Mijn huidige badkamer heeft ook geen bad, maar ik kon er nog wel een bathbucket in zetten. Ik maak dan ook zelf badzout met dode zeezout. Overigens laat ik mijn badkamer verbouwen en komt er vanaf februari wel een echt ligbad.

Post a Comment