` BEAUTY: Be kind to your skin! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BEAUTY: Be kind to your skin!

Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om goed te zijn voor je huid. Ik heb geen keuze, want met constitutioneel eczeem zoals ik dat heb, is het altijd een zoektocht naar wat wel en niet fijn werkt voor mij. Zo is mijn eczeem soms maanden in “ruste”, maar heb ik nu vooral op mijn handen een zogenoemde flare up. Hoe dat komt? In mijn geval de continue omslag van weer (warm, koud, warm, regen, wind, koud, warm). Daarnaast spelen ook allergieën een rol. Op uitnodiging van het pr bureau, Pure Beauty PR, mochten Melinda en ik een lezing bijwonen over de “be kind to your skin” movement. Ik vertel jullie hier graag (bijna) alles over. Lees je mee?

In het prachtige Hoxton Hotel hebben wij met een kleine groep dames een ontzettend interessante lezing mogen bijwonen over de huid, allergieën, over waarheden en fabels over de huid en over het Allergy Certified label welke steeds meer verzorgingsproducten mogen ontvangen.

Het was een ochtend van de powervrouwen en een powerman. Naast dat Lena Stiil, oprichtster van Allergy Certified, aan het woord kwam, hebben wij ook mogen genieten van een kort maar krachtige lezing van toxicologist Ewa Daniel en heb ik genoten van de grappige en krachtige spreker Thomas Rustemeyer, professor dermatology en allergoloog aan het AUMC.

Lena Still streeft naar een huidvriendelijk leven waar ter wereld je ook woont. Zij is haar label 5 jaar geleden gestart in Denemarken en ze is ontzettend blij dat er binnen Europa en nu dus ook in Nederland steeds meer merken haar label mogen dragen. Als je het blauwe label op een product ziet dan ben je verzekerd van het feit dat toxicologen alle ingrediënten hebben doorgenomen en een grondige risico beoordelen hebben uitgevoerd. Dit alles om ons als klant de beste producten aan te bieden voor onze huid en daarnaast ook ons hele lichaam.

Thomas Rustemeyer heeft in zijn lezing toch behoorlijk wat nieuwtjes gegeven die mij behoorlijk aan het denken hebben gezet. Onvoorstelbaar om te bedenken dat maar liefst 25% van alle mensen op dit moment last hebben van allergieën. Ondanks dat heel veel mensen last hebben van een allergie zijn er maar weinig mensen zoals ik met echte “direct type 1” allergie zoals ik dit heb. Bij een type 1 allergie moet je denken aan continue hooikoorts, astma en bijvoorbeeld een voedselallergie dat direct een reactie geeft.

Wist jij bijvoorbeeld dat als je eenmaal een allergische reactie gehad hebt op een bepaald product, bloem, eten of wat dan ook, dat je hiervoor dan altijd allergisch zal blijven. In mijn geval slik ik het hele jaar rond medicatie om deze allergie te onderdrukken, maar er vanaf komen is helaas niet mogelijk. Daarom is het ook zo ontzettend belangrijk om je huid met de beste zorg te behandelen. Zo doet bijna iedere vrouw iets met de huid wat je eigenlijk echt NIET mag doen! Wat dat is? SCRUBBEN!. De bovenste huidlaag, de hoornlaag, is er ter bescherming. En met scrubben haal je deze bescherming weg waardoor je huid “openstaat” voor alles wat er in de buitenlucht gebeurt. Helemaal niet zo goed dus.

Ik, en de rest van de groep, was ontzettend verbaast toen toxicologist Ewa ons vertelde dat natuurlijke of biologische producten helemaal niet meer huidvriendelijk zijn dan andere producten. Steeds meer mensen kiezen voor producten die natuurlijk, biologisch of vegan zijn. Fantastisch natuurlijk! Maar het is meer een super goed idee als we het over voeding hebben, niet perse als we praten over cosmetica en make-up. Yep, ik was net zo verbaast als jullie nu.

Ten minsten 19 van de 26 meest allergene parfums kunnen natuurlijk zijn. Dis als je kiest voor natuurlijke producten wees er dan extra zeker van dat ze geen parfum bevatten. Een niet alleen voor jezelf, maar natuurlijk ook voor de huid van je kinderen. Je moet je bijvoorbeeld voorstellen dat je een fijn biologisch product koopt “natuurlijk geparfumeerd”. Daar kunnen geuren in zitten waar je wel degelijk allergisch voor bent. Bijvoorbeeld lavendel of een andere bloemengeur.

De “be kind to your skin movement” zal in de maand september mensen zoals jij en ik bewuster willen maken van de noodzaak om goed voor je huid te zijn. Naast de producten op de foto die in Nederland het speciale label al mogen dragen zal ook het merk Sara Rosalie zich bij dit lijstje mogen toevoegen. Ik kan in ieder geval al niet wachten om deze prachtige producten te mogen proberen. Om maar direct te beginnen met de handcrème, want die liefde kunnen mijn handen in deze tijd wel gebruiken.

Laat hieronder weten welke producten jij gebruikt voor je gezicht en of je je al bezig houd met natuurlijke en allergievrije producten om je huid te boosten!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment