` BEAUTY: Bij een verkeerde volgorde van skin routine gaan ingrediënten van verzorgingsproducten verloren! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BEAUTY: Bij een verkeerde volgorde van skin routine gaan ingrediënten van verzorgingsproducten verloren!

Vaak wordt de vraag gesteld of het uitmaakt in welke volgorde de huidverzorging aangebracht wordt. Daar kan ik maar één ding op antwoorden, JA, het maakt heel veel uit. Als je de producten niet in de juiste volgorde gebruikt zou het zomaar kunnen zijn dat je niet optimaal gebruik maakt van de ingrediënten in je skincare routine. In deze blog vertel ik graag welke volgorde je dient aan te houden en waarom.

Stap 1: twee keer reinigen

Reinigen is de belangrijkste stap van je huidverzorging. Elke dag komt je huid in aanraking met verschillende soorten stoffen zoals uitlaatgassen, stof, vuil, etc. In de nacht produceert het lichaam vocht met afvalstoffen. Reinig de huid dan ook elke ochtend en avond, zodat ingrediënten goed worden opgenomen en niet verloren gaan. Dit is wel het geval als het vuil van overdag of de nacht nog op je huid zou zitten. 

Was eerst je handen goed voordat je met je handen aan je gezicht zit, vervolgens maak je je gezicht nat met je handen of met een lauw warme natte handdoek. Bij voorkeur gebruik je twee verschillende cleansers. Een milde cleanser en een cleanser met meer werkstoffen. Je haalt namelijk met de eerste cleanser het vuil van je huid af en de andere cleanser kan met de benodigde werkstoffen goed zijn werk doen en in de huid worden opgenomen. Welke cleanser geschikt is verschilt per huidtype. Mocht je hierin advies nodig hebben, kun je altijd contact met mij opnemen.

 

Stap 2: exfoliëren

Exfoliëren is het verwijderen van de dode huidcellen en is een essentiële stap in jouw skincare routine om je huid stralend te houden. Met een product welke glycolzuur, melkzuur of salicylzuur bevat kun je goed exfoliëren. Ieder ingrediënt is geschikt voor een andere huidtype. Het gaat dus niet om een korrel waarmee je over je huid wrijft, maar om een vloeistof die de dode huidcellen losweekt. Deze optie is veiliger voor je huid dan het gebruik van een korrel. Met een korrel kan je sneller schade aanrichten op de huid. Met exfoliëren kan gekeken worden naar percentages van ingrediënten in het product welke het beste passen bij jouw huidtype.

De reden dat exfoliëren als stap 2 beschreven wordt, komt doordat je exfoliërende ingrediënten prima kunt inzetten als tweede cleanser. Je reinigt dus eerst met een milde cleansers en kiest vervolgens voor een cleanser met exfoliërende ingrediënten die het beste bij jouw huidtype past.

 

Stap 3: toner

Een toner reinigt de poriën en verwijdert talg op de huid. Deze stap geldt niet voor iedereen. Heb je een vette huid, dan kan je baat hebben bij het gebruik van een toner.

 

Stap 4: serum

Elk huidtype heeft een andere serum nodig. Zo kies je bij een droge huid eerder voor een serum welke voller is en hydraterende ingrediënten bevat zoals vitamine c. Bij een vette huid kies je eerder voor een vloeibare serum met als toevoeging het ingrediënt salicylzuur. Dit ingrediënt dringt door tot in de porie van de huid en lost daar het talg op. Kies in ieder geval altijd voor een serum met ingrediënten die het beste bij jouw huid past, zodat je met het serum doelgericht te werk kunt gaan. Het is namelijk dé krachtpatser onder de verzorgingsproducten!

 

Stap 5: oogcrème

Veel mensen brengen eerst een dag- of nacht crème met SPF aan en dan als laatste stap in de skincare routine een oogcrème. Dit is zonde omdat we met een goede skincare routine, waarbij ingrediënten goed worden opgenomen in de huid, van een dunne substantie naar een dikke substantie werken. Een oogcrème is veel vloeibaarder dan een goede dag- of nachtcrème. Breng een oogcrème dus altijd voor je dag- en nachtcrème aan.

 

Stap 6: dag- en nachtcrème

Geen enkele huid mag zonder een goede dag- en nachtcrème. De crème geeft bescherming aan de huid door extra voeding en hydratatie te geven. Daarnaast heeft het als eigenschap alle voedingsstoffen in de huid te houden welke je hebt aangebracht op je huid. Je kunt er voor kiezen om overdag een crème te gebruiken met een SPF of je kunt een losse SPF aanbrengen na deze stap.

*Tip: kies bij een vette huid voor een olievrije dag- en nachtcrème, dit staat vaak aangegeven op de verpakking.

Kies in de avond vooral voor een crème die je huid herstelt en de huid aanwakkert om te verbeteren. Bij een droge huid zou dan gedacht kunnen worden aan een crème met niacinamide, glycerine of hyaluronzuur.

 

Stap 7: olie

Dit is een stap die zeker niet iedereen inzet of zou moeten inzetten. Heb je een normale tot droge huid, dan zou een olie een toevoeging kunnen zijn aan jouw skincare routine. Het zorgt ervoor dat de voeding in de huid blijft en optimaal de huid hydrateert. Belangrijk is dat als je een olie in jouw skincare routine wilt opnemen dat je deze als laatste stap inzet. Omdat na het gebruik van een olie weinig tot geen andere werkstoffen meer opgenomen kunnen worden in de huid. Olie kan wel door je dag- en nachtcrème komen, maar andersom gaat dat niet.

*Tip: gebruik alleen een olie als deze niet-comedogeen is. Dit betekent dat het de poriën niet verstopt. Vaak staat dit aangegeven op de verpakking.

 

Wil je meer te weten komen over oplossingen voor specifieke huidproblemen, feiten over de huid, meer informatie over ingrediënten of meer te weten willen komen welke producten ik allemaal onder de loep neem (reviews)? Volg dan onze Instagram pagina @vivianheemskerk. Mocht je advies willen hebben over welke producten bij jouw huidtype passen, stuur dan een mailtje naar info@deonlinekliniek.nl.

Post a Comment