Member login

Username
Password

» Lost your Password?BEAUTY: De grote aluminiumvrije deodorant test

Waarom maak je bepaalde keuzes, en wat is de reden om deze te veranderen? Sinds jaar en dag gebruik ik deodorant van Nivea of Dove. Ik ben het gewend dus waarom zou ik dat ineens gaan veranderen? Toch denk ik steeds meer na over het milieu, over de ingrediënten in bepaalde producten en vooral de schade die bepaalde ingrediënten kunnen veroorzaken aan je lichaam. Zo schrok ik behoorlijk wat Aluminium in deodorant kan veroorzaken en besloot daarop te anticiperen en “de grote aluminiumvrije deodorant test” te doen. Lees je mee?

We worden niet alleen door deodorant aan aluminium blootgesteld, maar een grote bron is wel het gebruik van deodorant. We willen tenslotte iedere dag lekker ruikende okseltjes. Aluminiumchloride in deodorant wordt omgezet in aluminiumhydroxide en dit bereikt door de continue, dagelijkse en levenslange toediening op de huid gemakkelijk de borstepitheelcellen (cellen die organen en andere weefsels bedekken) van het borstweefsel en kan zich daar ophopen. De concentratie aluminium in een menselijk lichaam is laag, terwijl de concentratie in de borst veel hoger is. Naast dat er bij mensen steeds meer borstkanker voorkomt, verandert ook de plaats van de borstkanker. Tumoren bevindt zich steeds meer in de buitenste delen van de borst waardoor het men vermoedt dat dit door een schadelijke, lokaal toegepaste stof van buitenaf moet komen. Hierdoor is aluminium in deodorant als verdachte stof naar voren gekomen.

Voor mij was al deze informatie genoeg reden om een deo test te gaan doen onder 4 aluminiumvrije deodoranten. Laten we de okseltjes op een gezondere manier lekker laten ruiken. Drie deodoranten (Zarqa, Sanex en We Love The Planet) bestelde ik op Koopjesdrogisterij.nl en de vierde deodorant van Loveli bestelde ik op hun eigen website.

Sanex Zero % € 2,78 50ml

Looks: De verpakking is simpel,maar precies wat je van Sanex verwacht.

Gebruik: Een handige roller wat makkelijke in de oksel glijd en aanbrengt. Hij laat geen witte strepen achter op de kleding.

Geur: Een typische deo geur. Iets chemisch, waar ik niet enorm blij van word.

Belooft: Sanex belooft een 24 uur bescherming, maar dat is niet helemaal gelukt. Ik heb lekker gewandeld, gefietst, en verder mijn normale dagelijkse werkzaamheden uitgevoerd, maar in de avond bij het omkleden rook ik niet meer okselfris.

Cijfer: 5/10. Geur vond ik te chemisch en rook na 12 uur niet meer helemaal fris

 

We Love The Planet Weet Serenity € 8,05 48gr

Looks: Super leuk klein vrolijk doosje wat een beetje lijkt op een lipbalsem.

Gebruik: Het is behoorlijk wennen om de deodorant met de vingers aan te brengen in je oksel. Bij het uitsmeren in de oksel voelt het iets korrelig en is. Het product is wat stug en daardoor minder prettig. Het is een crème deodorant en dat zie je niet zo vaak.

Geur: De geur is heerlijk fris en zacht. Totaal niet overheersend, maar heel natuurlijk, beetje bloemig.

Belooft: We Love The Planet zegt 24 uur bescherming te hebben en dit komen ze zeker na. Heb mij heel de dag fris gevoeld en geen moment bang geweest dat ik zou gaan ruiken.

Cijfer: 7/10 Ondanks dat ik best heel enthousiast ben over deze deodorant vind ik het toch niet heel fijn om het met mijn vingers aan te brengen en het stugge korrelige gevoel bij het aanbrengen niet heel super.

 

Loveli € 7,99 30ml

Looks: Een simpele kleine verpakking met een lieve uitstraling door de hartjes.

Gebruik: Deze deodorant is een gewone stick deodorant zoals je deze wellicht al bent gewend. Met het handige draaisysteem breng je deodorant naar boven en naar beneden. Hij brengt makkelijk aan al voelt het wel iets stug in de oksel.

Geur: De geur is helemaal top! Ik heb gekozen voor Fresh Cotton en zo ruikt het ook echt. Naar fris wasgoed wat je buiten in de wind hebt laten drogen. De geur is niet overheersend maar perfect aanwezig.

Belooft: Loveli belooft goede bescherming tegen nare geurtjes. En inderdaad, de deodorant heeft mij heel de dag niet in de steek gelaten ondanks al mijn actieve bezigheden.

Cijfer: 9/10. Ik geef deze deodorant een heel hoog cijfer. Puur omdat het doet wat het moet doen. Super lekker ruikt, het aanbrengen fijn gaat. Ik ben over Loveli ontzettend enthousiast en zal deze zeker blijven gebruiken.

 

Zarqa Natural Protection € 5.25 50ml

Looks: Simpele witte flacon. Niets bijzonders, maar precies wat je verwacht van een deodorant.

Gebruik: De deodorant heeft een fijne roller die goed voelt in de oksel. Hij is wel een beetje nattig en heb een beetje het gevoel dat ik dat eerste moet laten drogen.

Geur: Deze deodorant is totaal geurloos. Wat ik toch wel een beetje jammer vind. Hij ruikt naar niets.

Belooft: 24 uur bescherming. En dat is ook precies wat het doet.

Cijfer: 8/10. Ondanks dat ik best kritisch ben is deze deodorant wel heel fijn. Hij doet precies wat het moet doen, maar is verder in mijn ogen niet heel speciaal. Het enige minpuntje vind ik dat hij naar niets ruikt en dat hij wat nattig voelt bij aanbrengen.

Ik vond het ontzettend leuk om deze test te kunnen uitvoeren. Om een beter beeld te krijgen van aluminiumvrije deodorant en het verschil te merken met de “gewone” deo’s. Het grootste verschil denk ik wat ik toch wel heb gemerkt is hoe chemisch de andere deodorants ruiken in vergelijk met deze deodorants. Heb jij wel eens nagedacht over het type deodorant wat je gebruikt en zou jij overwegen te switchen naar een aluminiumvrije deo? Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 6

 • reply

  Karla

  11 april 2019

  Ik gebruik al langer deo zonder aluminium. En na mn borstkanker kijk ik helemaal uit wat ik op mijn lichaam smeer. Loveli is fijn, salt of the earth is ook een fijne deo. Zowel de roller als de spray.

 • reply

  Dewj

  11 april 2019

  Probeer je lekkerineenpotje ook eens? 🙂

 • reply

  Bianca

  18 april 2019

  We love the planeet is nu ook in stick te koop erg goed product

 • reply

  Shelley

  18 april 2019

  Deostick van Ben & Anna is ook super fijn, kun je lekker lang mee doen en is ook helemaal natuurlijk en zonder aluminium en verkrijgbaar in verschillende lekkere geuren. Ook de verpakking is gemaakt van gerecycled papier, dus ook nog eens goed voor het milieu.

 • reply

  Laura

  22 april 2019

  Ik gebruik ook salt of the earth, de roze roller. Lekker geurtje en ook bij langer gebruik blijf ik fris. Had hiervoor zo’n stick waar je water bij moest doen. Die werkte een paar weekjes goed en daarna niet meer. De roze salt of the earth gebruik ik al anderhalf jaar. Zuinig in gebruik, dat vind ik ook prettig.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .