Ik hou van het herfst en wintermaanden; mijn huid is wat minder enthousiast. Van de koude wind op het ene moment naar de te droge lucht door de verwarming die aan staat op het andere moment. Door deze overgangen heeft je huid het vaak in de wintermaanden wat zwaarder. Maar niet alleen je huid op je gezicht wordt droger en trekkeriger, ik krijg in de winter ook altijd droge knieën en ellebogen. Om over mijn onderbenen maar niet te spreken. Geef je lichaam dus in deze periode net wat extra liefde! Wat je zoal zou kunnen doen vertel ik je in dit artikel.

TIP 1

Hoe verleidelijk het ook is om lekker warm/heet te douchen in de koude maanden raad ik het af. Koud douchen is nou ook weer niet nodig maar ga voor lauw. Douche je te vaak te heet dan droogt je huid ongelooflijk huid. En je huid nog meer uitdrogen terwijl het al droger is in de winter; geen goede combinatie.

 

TIP 2

Hoe verleidelijk het ook is om je huid te scrubben als je een droge huid hebt en kleine velletjes ziet, doe het niet! Je huid is al kwetsbaar, anders zou het niet droog zijn en zou je ook geen velletjes aantreffen. Scrubben, hoe mild de scrub ook is, zou een aanslag zijn. Borstel je huid liever af. Doe dit voordat je gaat douchen. Er zijn speciale borstels te koop bij bijvoorbeeld Holland&Barett. Borstel in ronddraaiende bewegingen richting je hart. dus van je handen naar je schouders en van je voeten naar je liezen toe. Dit brengt ook lekker de doorbloeding op gang.

 

TIP 3

Loop je verzorgingsproducten eens langs en kijk wat de ingrediënten zijn. In de koude maanden is het namelijk niet heel fijn om producten te gebruiken op basis van water. Vriest het bijvoorbeeld buiten dan kun je je al voorstellen wat er met het water in je verzorgingsproducten gebeurt. Stap liever over op producten met een olie basis, of meng je huidige producten met een gezichtsolie. Ikzelf doe dit al jaren en je krijgt er een lekker gevoede soepele huid van. Als je kijkt naar lichaamsverzorging dan is het fijn om je na het douchen niet volledig droog af te drogen maar eerder droog te deppen. Als je nog net een beetje vochtig bent kun je een lekkere olie over heel je huid smeren. Geloof me, hier word alles zo ontzettend zacht van.

 

TIP 4

Wie houdt er nou niet van; een lekker maskertje opdoen op zijn tijd. Ook ik hou ervan. Probeer alleen opdrogende maskertjes de hard worden te vermijden. Denk dan bijvoorbeeld aan een kleimasker. Wat is dan wel een goede optie? Sheetmasks met bijvoorbeeld granaatappel is super. Maar wat dacht je van zelf iets in elkaar zetten. Mix yoghurt, honing en havermout samen en smeer dat op je huid. Perfect als je last hebt van een droog gezicht.

 

TIP 5

Hou je verzorging basic. Heb je een droge huid gebruik dan bijvoorbeeld liever alleen een olijfzeep i.p.v. allemaal schuimende douchegels, heb je droge handen smeer ze dan in met een lekkere olie en doe (bijvoorbeeld onder het tv kijken) katoenen handschoentjes aan om alles goed te laten intrekken. In de meeste gevallen is less echt more.

Deel deze post!