` BEAUTY: Eerste hulp bij Winterjeuk en 3 tips om het te verminderen - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

BEAUTY: Eerste hulp bij Winterjeuk en 3 tips om het te verminderen

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik ook nog nooit van winterjeuk gehoord had. Ik heb zelf een huidaandoening en merk in de winter dat mijn droge gevoelige huid het wel heel lastig heeft. Ik ervaar dan ook soms jeuk, maar winterjeuk is weer iets heel anders en ik vertel je er graag mee over. Lees je mee?

Wat is winterjeuk precies?

Winterjeuk is jeuk dit voorkomt tijdens de koude wintermaanden. Het komt vooral voor bij mensen die al een gevoelige huid hebben en bij oudere mensen. De belangrijkste oorzaak van winterjeuk is uitdroging van de huid. De oorzaak komt vaak doordat het buiten koud is en binnen vaak de verwarming op hoge toeren draait en daardoor de huid uitgedroogd raakt. De vocht in de huid verdampt, de huid gaat uitdrogen en uiteindelijk kan dit er ook voor zorgen dat je last krijgt van huidschilvering. Soms gaat dit samen met eczeem, doordat het afweersysteem de stoornis aan de opperhuid wil herstellen. Ontstekingscellen in de huid laten stofjes los die vervolgens jeuk geven. Doordat mensen met winterjeuk gaan krabben gaat de huid stuk, waardoor er nog meer jeuk ontstaat.

Waar kun je winterjeuk aan herkennen?

Vaak gaat het gepaard met een droge schilferende huid, met roodheid, irritatie, blaasjes, bultjes en eventueel verschijnselen van eczeem. Winterjeuk komt het vaakst voor op de bovenrug, de armen en benen, maar soms ook in het gezicht en in de hals. Mensen met een gevoelige huid zijn extra gevoelig om ook winterjeuk te krijgen.

Hoe kun je het verminderen?

Gebruik weinig wasmiddelen met parfum of andere rare toevoegingen. Smeer je in met bodylotion zonder parfum, liefst zo natuurlijk mogelijk. Droog je goed af, vochtige huidplekken vragen om jeuk, irritatie en huidproblemen. Douche het liefst lauw of koud, of spoel met koud water af. Hoewel een hete douche vaak ontspant en verwarmt, zorgt dit ook voor meer irritaties, roodheid en huidproblemen. Door lauw/koud te douchen of af te douchen (de laatste 30 of 60 sec) kun je dit al voorkomen en is je huid je dankbaar. Zorg voor loszittende kleding waarin je niet zweet. Gebruik alleen katoenen ondergoed en gebruik katoenen of bamboo beddengoed.

Heb jij weleens last gehad van winterjeuk?

Credits: www.huidarts.com/huidaandoeningen/winterjeuk/

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment