Member login

Username
Password

» Lost your Password?BEAUTY: Het geheim van een jonge huid!

Het is een ding dat zeker is: we worden allemaal elke dag een stukje ouder. Geeft niets, want dat hoort nu eenmaal bij het leven. Toch is het niet altijd makkelijk om de (eerste) tekenen van het ouder worden te moeten accepteren.

Je ziet misschien al wat kraaienpootjes en ’s ochtends duurt het wat langer voor alle slaapvouwen – en kreukels uit je gezicht verdwenen zijn. Gelukkig zijn er manieren om het ouder worden een stukje te vertragen. Door middel van een koolhydraatarm en natuurlijk voedingspatroon bijvoorbeeld. Nu zijn er naast een gezond voedingspatroon ook voedingsmiddelen die een jonge huid nog eens extra stimuleren. Door dit te eten, te drinken (of te smeren) houd je je jonge huidje nog wat langer vast:

#1 Extra vierge olijfolie

De mediterrane keuken zweert erbij: olijfolie. Niet alleen om eten dat extra beetje smaakvol te maken, maar ook op andere manieren doet olijfolie wonderen. Olijfolie bevat veel omega-3-vetzuren. Deze vetzuren kunnen ontstekingen en zelfs ernstige ziektes, zoals kanker, bestrijden.

Bovendien verbetert olijfolie het cognitieve vermogen – die vergeetachtigheid laat dus voorlopig nog wel even op zich wachten. En dat soepele huidje? Maak zelf een supersimpele scrub op basis van 120 ml olijfolie en 50 g zeezout. Masseer je huid in met dit gladde goedje, spoel goed af en je huid voelt weer zo goed als nieuw.

#2 Bosbessen

Bessen, en dan met name bosbessen, zitten boordevol antioxidanten. Antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Dit zijn onstabiele moleculen die de celstructuur kunnen beschadigen, met snelle veroudering van je huid of zelfs ziektes zoals kanker als gevolg.

Antioxidanten bestaan ook uit flavonoïden, zoals anthocyaninen. Deze stoffen houden je bloedvaten soepel en elastisch, waardoor je een goede bloeddoorstroming stimuleert. Een goede bloeddoorstroming zorgt voor de aanvoer van zuurstof, vitaminen en mineralen waardoor nieuwe huidcellen gevormd kunnen worden. De huid zal zichzelf hierdoor goed kunnen beschermen en herstellen, waardoor je langer een jong en gezond huidje behoud.

Wil je naast een jonge huid ook snel gewicht verliezen? Vervang dan eens 1 maaltijd per dag door een gezonde groene smoothie met toevoeging van bijvoorbeeld bosbessen. Je kunt bosbessen natuurlijk ook gewoon als snack eten!

#3 Granaatappels

De pitjes in granaatappels zijn niet alleen een frisse, knapperige toevoeging aan je salade, ze zitten ook stampvol vitamines en antioxidanten. De vele vitamines en antioxidanten bevatten ellaginezuur die de afbraak van collageen (je huid bestaat voor zo’n 70 procent uit collageenvezels) vertragen. Resultaat? Je huid ziet er jonger en stralender uit.

#4 Groene thee

Ben jij een echte theeleut? Goed nieuws: groene thee kan het verouderingsproces aanzienlijk vertragen. Hoe dat werkt? Groene thee bevat polyfenolen en catechines, die huidpigmentatie en andere schade aan de huid (veelal veroorzaakt door te lang in de zon te zitten of je niet voldoende insmeren) kunnen voorkomen. Extra tip: op zoek naar een goede zonnebrandcrème voor volgend jaar? Dan doe je er goed aan om er een uit te kiezen waar groene thee polyfenolen inzitten.

#5 Water

Gezond blijven en je huid soepel houden gaat niet alleen hand in hand met wat je eet, maar ook met wat je drinkt. Water speelt een enorm grote rol als het om onze gezondheid gaat.

Toch lijden veel ouderen aan uitdroging. Dit komt niet (alleen) doordat ouderen minder water drinken, maar doordat ouder worden gepaard gaat met allerhande ongemakken die uitdroging veroorzaken. Denk aan een verminderde nierfunctie, hormonale veranderingen, bepaalde medicatie of fysieke handicaps. Wie te weinig vocht vasthoudt, met uitdroging als gevolg, heeft sneller kans op rimpels.

Kortom: drink voldoende water. Neem bijvoorbeeld een flesje mee naar je werk, of zet een grote kan water op je bureau. Super simpel toch!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .