Huidverzorging is voor mij vanaf kinds af aan al ongelooflijk belangrijk. Vroeger had ik extreme eczeem in mijn gezicht, hals, handen, armen en benen. Mijn moeder heeft wat afgesmeerd. Vanaf mijn twaalfde heeft een pittige behandeling en hormoonverandering ervoor gezorgd dat mijn eczeem rustiger werd. Maar nog steeds heb ik een aantal keer per jaar een nare flare-up. Het juist verzorgen van mijn huid is dus essentieel. Ik kan niet zomaar alles gebruiken, en moet ALTIJD de ingrediëntenlijst bekijken. Want dat iets natuurlijk is, wilt niet zeggen dat het geschikt is voor iedere huid. Ik ben namelijk voor heel veel bomen, vruchten en pollen allergisch en een natuurlijk extract in een product waarvoor ik allergisch ben geeft 100% reactie bij mij. Ik ben dan ook heel blij dat ik met jullie mijn bevindingen kan delen over YU Elements. Een natuurlijk holistisch merk waarop mijn huid erg fijn heeft gereageerd. Lees je mee?

Als ik nieuwe beauty producten mag testen dan ben ik altijd enorm enthousiast en huiverig. Ik heb wel eens producten getest die mij hebben doen veranderen in een zombie. Toen ik twee producten van YU Elements mocht uittesten ben ik goed gaan kijken wat bij mij en mijn huid zou passen. En ik kan je zeggen, ik ben na ruim 3 weken testen enorm enthousiast.

YU Elements heeft verschillende series die bij jou als persoon / huid zouden kunnen passen. Earth, Wood, Water, Fire en Metal zijn de collecties waaruit je kunt kiezen. Houd er wel rekening mee dat als je uit een van de series een product besteld, dat het niet zo is dat je alle producten uit dezelfde serie kunt verdragen.

WATER SOOTHING SERUM

Een serum is altijd het eerste waar ik naar op zoek ga bij het testen van een nieuw product. Al jaren gebruik ik een serum of een olie tezamen met een dag- en nachtcrème. Na alle elementen afgegaan te zijn kwam ik uit bij het Water Soothing Serum. Wat mij erg aansprak was dat ik zag staan dat het de huid kalmeert en verzacht en dat het geschikt is voor een huid die weinig kan verdragen. YES, that is me.

De belangrijkste ingrediënten zijn oranjebloesem water (wat super verzachtend is), groene thee extract (celbescherming tegen UV en computerstraling), en Colloïdale haver extract (verzachtend bij jeuk, eczeem, allergische huid). Ook honing, zoethout en hyaluron zijn toegevoegd.

Wat ik heel fijn vind aan het serum is het pipetje waarmee je de vloeistof uit het potje kunt halen waardoor je heel goed de hoeveelheid kunt doseren. Ook de substantie voelt prettig op de huid. Het is super goed smeerbaar, laat een fijn laagje achter op de huid maar voelt absoluut niet vet. Het is een gek woord misschien om het zo te noemen, maar mijn huid voelt na het serum heel romig. Vooral op de plekken waar mijn huid altijd extra droog is (bij mijn neusvleugels en bovenlip) voel ik een enorm verschil.

EARTH day & night cream

Zoals je wellicht ziet heb ik mijn dag- & nachtcrème uit de EARTH collectie gekozen. Ik voelde aan alles dat deze meer geschikt was dan de crème uit de WATER collectie. Deze crème is heel voedend en super geschikt voor de drogere huid. Maar ook als je last hebt van eczeem en schilfertjes is hij super. De belangrijkste werkstoffen zijn Mango Butter, Amandel olie, Teunisbloem olie, Centella Asiatica en Tonkaboon.

Al deze ingrediënten zijn kalmerend en verzachtend, gaan jeuk en droogte tegen en helpen lijntjes en rimpeltjes te verminderen. En ondanks dat ik ouder worden helemaal niet erg vind is het altijd wel leuk om het proces te kunnen vertragen. Sowieso heb ik sneller last van zichtbare lijntjes bij een droge huid, dus als we dat kunnen tegengaan is het een enorme plus.

Maar nu, wat vind ik van het product. Ten eerste een hele grote plus dat het een dag- en nachtcrème in één is. Geen gedoe meer met meerdere potjes. De geur van de crème (vanille / sinaasappel) is lekker. Niet to much, maar subtiel aanwezig. Net zoals het serum voelt de crème op de huid heel voedend en romig aan. Wat ik bij andere crèmes dan vaak merk is dat ze wat plakkerig op de huid aanvoelen en dat het niet goed intrekt, maar dat is bij YU Elements absoluut niet. Binnen no-time is de crème ingetrokken, voelt de huid heel zacht aan en zijn droge plekjes verdwenen. Uren later voelt mijn huid nog steeds zacht en soepel aan. Ja, ik ben hier erg enthousiast over.

YU Elements zeg “schoonheid zit in iedereen”, en dat is helemaal waar. Je natuurlijke schoonheid komt met de producten naar boven. Fijn dat er niet alleen met respect, liefde en bescherming naar je huid wordt gekeken, maar ook naar de natuur! Of je nu één product van YU Elements kiest om toe te voegen aan je dagelijkse verzorgingsroutine of gaat voor het 4-stappenplan, jij kiest sowieso voor een goed en fijn product die je echt doet stralen. Ik ben fan, en kan niet wachten totdat jij dat ook wordt!

Deel deze post!