De jade roller: je hebt er misschien wel van gehoord. Bloggers, influencers en BN’ers hebben deze massage tool de afgelopen tijd ongelofelijk populair gemaakt. Maar werkt het wel? En wat is een jade roller precies?

Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst terug naar de Chinese oudheid. Hier is de jade roller bedacht en honderden jaren gebruikt door de Chinese elite. Er zijn verschillende oude tekstuele verwijzingen naar de jade roller die in Azië als huidverzorgingsproduct wordt gebruikt vanwege zijn kalmerende en stimulerende eigenschappen.

De jadesteen stond in de oudheid voor rijkdom en welvaart. Er werd geloofd dat een jadesteen gestreste organen kon kalmeren en onzuiverheden uit het lichaam zou kunnen spoelen. De steen was daarnaast vooral populair omdat er werd gedacht dat het zou helpen bij een jongere gezichtshuid. 

Maar hoe effectief is een jade roller echt?

In principe is een jade face roller even effectief voor de huid als elke andere gezichtsmassage. Inmiddels is  bekend dat een juiste massage van het gezicht de bloedsomloop bevordert waardoor je huid er stralender uitziet en je een mooiere gloed krijgt. Andere massages kunnen weer helpen bij het tegengaan van een gezwollen gezicht. Dus wat is dan het voordeel van een jade roller? Deze tool maakt het makkelijker om jezelf een effectieve gezichtsmassage te geven. Daarnaast is deze steen heerlijk verkoelend en kun je aan het einde van een drukke werkdag heerlijk relaxen! 

De rollende beweging van de jaderoller verstevigt de huid en zorgt voor meer elasticiteit. Een echte jade steen is niet-poreus en verspreidt daardoor geen bacteriën die nieuwe huidproblemen kunnen veroorzaken. Een jade roller is eenvoudig in gebruik, betaalbaar en heeft veel toepassingen. Het is dus niet voor niks dat je overal op internet deze tool voorbij ziet komen! Zorg er wel voor dat je een echte jade roller koopt en niet op zoek gaat naar een deal die te goed is om waar te zijn. Een echte jade roller rolt vloeiend over het gezicht, maakt geen piepend geluid en heeft bovendien een echte jade steen. Dit zorgt ervoor dat je geen bacteriën over je gezicht verspreid. Probeer bijvoorbeeld deze: https://www.shytobuy.nl/eco-masters-jade-gezicht-roller-met-gua-sha-middel-en-serum.html.  

De voordelen van dagelijks jade rollen

Regelmatig de jade roller gebruiken kan veel voordelen hebben voor je huid. Zeker als je het probeert in combinatie met een fijne gezichtsolie of vitamine C-serum. Als je de roller gebruikt ná het aanbrengen van een olie of serum kan je huid het product beter opnemen waardoor je sneller betere resultaten kunt zien. Na verloop van tijd kan de jade roller bij regelmatige massage leiden tot nauwere poriën, een helderdere huid en minder fijne lijntjes.

Als je gebruik maakt van een echte jade roller en deze desinfecteert, kun je er zeker van zijn dat je geen nieuwe bacteriën over je gezicht verspreid. Zorg er ook voor dat je niet te hard duwt, maar laat de roller zijn werk doen. Te hard duwen kan huidirritatie veroorzaken en is nergens voor nodig. Tot slot is een van de beste tips om de gezichtsroller in de koelkast te bewaren. Dit zorgt ervoor dat de jade roller een extra koel gevoel geeft tijdens het masseren van je gezicht, waardoor je heerlijk relaxed je dag kan afsluiten. De koelte kan bovendien haarvaatjes verkleinen, waardoor wallen minder zichtbaarder worden!

Deel deze post!