` BEAUTY: Help je handen en nagels de winter door - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BEAUTY: Help je handen en nagels de winter door

Je stap ’s ochtends op je fiets en je voelt een koude wind over je handen glijden. Het teken dat het echt over is met de warmte van de zon. De herfst is begonnen en voor je het weet staat de winter weer voor de deur. Voor sommige de mooiste tijd van het jaar door Sinterklaas, sneeuw, warme chocolade melk, schaatsen en natuurlijk Kerstmis. Of je nu intens geniet van de winter of het nou juist vreselijk vindt, het goed verzorgen van je handen is een must. Zeker wanneer je naar je werk fiets en veel buiten bent. Je handen vallen op. Overal waar je komt zien mensen je handen. Mooie handen en nagels zorgen dan ook voor een verzorgde uitstraling. Reden genoeg om ook eens wat aandacht aan je handen en nagels te besteden! Zeker tijdens de koude wintermaanden.

  1. Smeren, smeren, smeren

In de winter word je vaak blootgesteld aan koude wind, droge lucht en een heerlijk warme douche. Die warme douche is prettig na een koude dag, maar al deze factoren zijn niet bevorderlijk voor je huid. Met name je handen krijgen het flink te verduren in de buitenlucht. Zorg daarom dat je je handen vaak insmeert met handcrème. Zo blijven je handen gehydrateerd en voelen ze zijdezacht aan. Een andere handige tip is het dragen van handschoenen tijdens het fietsen. Zo zijn je handen beschermd tegen de ijzige wind. Wil je graag je telefoon gebruiken tijdens het fietsen? Maak dan gebruik van een handige telefoonhouder voor op de fiets. Superhandig wanneer je je navigatie gebruikt. Vergeet je vaak om je handen in te smeren? Stop dat een tube in je handtas, in je bureaula op je werk of leg er eentje op je nachtkastje. Zo word je er vaak aan herinnert en doe je het even snel tussendoor. Een extra tip voor in de zomer, gebruik handcrème met spf erin. Je huid verouderd snel door de zon en zeker op je handen kunnen in rap tempo rimpels ontstaan. Het gebruik van een spf op je handen vertraagd het verouderingsproces.

 

  1. Verzorging van je nagelriemen

Niet alleen je handen hebben verzorging nodig, ook je nagels kunnen wel een oppepper gebruiken. Om te beginnen is het verzorgen van je nagelriemen belangrijk. Masseer met behulp van een olie je nagelriemen. Zo blijven je nagelriemen soepel en scheuren ze niet in. Laat de olie lekker intrekken zodat alle voedende ingrediënten de kans krijgen om hun werk te doen. Tijdens het intrekken is het slim om even helemaal niks te doen met je handen, nee ook niet door je social media scrollen. Door de olie kan je telefoonhoesje vies worden en dat is lastig schoon te krijgen. Wacht dus geduldig af. Wanneer de olie is ingetrokken kun je beginnen met het terugduwen van je nagelriemen. Dit zorgt voor een verzorgde look en voorkomt pijnlijke scheurtjes in je nagelriemen.

  1. Vijlen van je nagels

Je nagels bestaan uit veel dunne plaatjes. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig en met een zachte vijl te vijlen. Ga je er met een grove vijl overheen? Dan is de kans groot dat de plaatjes los gaan en je nagels sneller scheurtjes krijgen. Vijl daarnaast ook één kant op, ga dus niet als een zaag tekeer. Ook dan kunnen de plaatjes loslaten en worden je nagels kwetsbaar.  

  1. Nagellak

Houd je van een leuk kleurtje op je nagels? Dan is er genoeg keus uit ontelbaar veel nagellak kleuren! Begin met het ontvetten van je nagel zodat de nagellak goed pakt. Dit kun je doen door goed je handen te wassen met zeep of met nagellakremover. Pak er vervolgens een basecoat bij. Dit is een speciaal laagje nagellak die je nagels versterkt en ervoor zorgt dat je nagels niet verkleuren door de gekleurde nagellak. Als je dit goed hebt laten drogen is het tijd voor de kleur. Er zijn kleuren die netjes in een keer dekken, maar vaak zijn twee laagjes nodig. Zo heb je een mooie dekkende kleur. Als alle lagen goed droog zijn, is het tijd voor de topcoat. Dit zorgt voor een mooie glans en is een extra beschermd laagje tegen krassen en beschadigingen. Om al deze stappen te doorlopen heb je wel wat geduld nodig. Alle laagjes moeten tussendoor goed drogen, anders krijg je deukjes in de lak. Wil je de tijd een beetje doden? Pak dan je telefoon met een Huawei Mate 30 Lite hoesje erbij die je kunt omvouwen. Bepaal de ideale kijkhoek en start je favoriete Netflix serie op. Zo kom je de tijd wel door!

Heb je al deze tips opgevolgd? Dan zien je handen eruit om door een ringetje te halen!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment