Member login

Username
Password

» Lost your Password?BEAUTY: Hoe houd je een 30+ huid fris en jeugdig?

De laatste tijd krijg ik regelmatig opmerking van mensen over mijn leeftijd. Over een maand word ik 35 en mensen zijn geregeld verbaasd als ze dit horen. Ze vinden mij er namelijk nog zo fris en jeugdig uitzien.  De vraag die daarna standaard gesteld wordt is wat mijn beauty regime is. Als eerste zeg ik dan dat ik gezegend ben met goede genen. Zowel mijn vader als mijn moeder hebben goede kaarten gekregen. Maar \naast goede genen heb ik wel degelijk wat beautygeheimen die ik dagelijks toepas en met jullie wil delen. So, here we go!

Ik vind gracieus ouder worden prachtig. Plastische chirurgie is (nog) niet aan mij besteed, en laat het ouder worden ook gewoon gebeuren. Mijn haren verf ik  niet en heb al behoorlijk wat grijze haren die afsteken tegen mijn eigen haarkleur. Helemaal prima vind ik. Wel voel ik mij goed bij mijn frisse, gezonde en jeugdige uitstraling. Hier doe ik dan ook zeker wat voor om dit zo lang mogelijk te behouden.

Naast uiteraard het vele water drinken (wat iedereen zou moeten doen), het dagelijks schoonmaken van mijn gezicht (wat ook iedereen zou moeten doen), en mijn persoonlijk favoriete crèmes smeren (voor iedereen zal dit anders zijn), doe ik ook nog een aantal andere dingen die makkelijk toepasbaar zijn voor jullie:

 1. Al jaren bescherm ik mijn huid tegen de zon. Ook op vakantie. Mijn gezicht is altijd een paar tinten lichter dan de rest van mijn huid. Factor 50 is dan ook mijn favoriet. Zonschade is zo zonde en het maakt je huid onnodig veel ouder.
 2. Ik was mijn gezicht nooit onder het warme douchewater. Voordat ik de douche in stap was ik mijn gezicht bij de wastafel met koud water. Naast dat dit je direct goed wakker maakt, krijgt ook je huid een boost en een gezonde glow. Onder de douche houd ik mijn gezicht droog.
 3. Mijn gezicht wrijf ik nooit droog. Een handdoek is gewoonweg vaak te ruw. Sinds jaar en dag dep ik mijn gezicht droog met een zachte handdoek.
 4. Alles wat ik op mijn gezicht smeer, doe ik in opwaartse bewegingen, met niet te veel druk en lange “aanrakingen”. Ik ben er heilig van overtuigd dat dit mijn huid strakker maakt en dat het hierdoor minder gaan “hangen”.
 5. We doen het allemaal (bijna) iedere dag, onze make-up verwijderen. Ik doe dit voor het slapen gaan. Waar ik op let is dat ik mijn watje nooit heen en weer wrijf over mijn ogen, maar dat ik hem alleen van binnen naar buiten haal, of van buiten naar binnen. wrijving veroorzaken rimpels en oneffenheden, en dat is juist iets wat je wilt voorkomen.
 6. Naast mijn dag en nachtcrème en een moisturizer gebruik ik nu al 2 jaar dagelijks een gezichtsolie. Ik heb van nature een erg droge huid, en met het mengen van mijn dag en nachtcrème met een paar druppeltjes gezichtsolie voelt mijn huid niet alleen vol en  vol en rijk maar ziet het er ook prachtig stralend uit. In periodes van een extreem droge huid zijn rimpeltjes veel meer zichtbaarder.
 7. Ook pure Arganolie geeft je huid (en haar) een boost, als mijn huid extreem te voortduren heeft bijvoorbeeld na het zwemmen dan gebruik ik dit om mijn huid weer even goed op te peppen en de vochtbalans weer te herstellen van mijn huid.
 8. Ik probeer mijn gezicht een paar keer per maand te stomen. Alle gifstoffen eruit zweten vind ik heerlijk. Na het stomen gelijk koud water er tegenaan, en dan ben je weer helemaal good to go.
 9. Als laatste tip die ik kan meegeven is; begin met het masseren van je gezicht. Houd je gezicht elastisch en daarmee dus ook strakker. Als je in de avond op de bank zit is het het hiervoor het perfecte moment. Rol de huid rondom je kaaklijn tussen duim en wijsvingers. Doe dit ook met je wangen en maak lange “M bewegingen” van je neusbrug naar je slapen toe. 10 minuten per dag is all you need.

Heb jij nog aanvullende tips of doe je onderstaande zelf ook? Laat het ons hieronder weten!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 2

 • Avatar
  reply

  Birgit

  10 januari 2020

  Heb je ook tips voor een goede zonnebrandcreme voor gevoelige droge huid?

  • Melinda van Rossen
   reply
   10 januari 2020

   Kies altijd voor een natuurlijke variant, deze kun je bijvoorbeeld bij Holland & Barett vinden. Ook in de winter is het belangrijk om een goede cremé met spf te hebben. Liefs!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .