` BEAUTY: Hoe voorkom je een droge huid? - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BEAUTY: Hoe voorkom je een droge huid?

De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat het kouder gaat worden. De dikke dekens kunnen weer uit de kas, de openhaard kan aan de schaatsen worden weer uit het vet gehaald. De temperatuur daalt en de luchtvochtigheid is een stuk lager. Dit kan een droge huid tot gevolg hebben. Dit klinkt misschien niet zo erg, maar het kan leiden tot een jeukende en geïrriteerde huid. Gelukkig kun je met een paar simpele tips voorkomen dat je huid kurkdroog wordt.

Douchen

Hoe lekker het ook is, warm douchen is funest voor je huid. Zeker in de winter ben je snel geneigd om de douche iets warmer te zetten en nét even wat langer te blijven staan. Het warme water dat langs je lichaam stroomt voelt lekker ontspannen aan en het warmt je lekker op. Helaas droogt water de huid uit, zeker als het water erg warm is. Ook zeep, shampoo en badschuim kunnen de huid erg uitdrogen. Deze producten beschadigen de samenstelling van het beschermlaagje op je huid. Heb je al een extreem droge huid? Douche dan het liefst niet elke dag. Was je bijvoorbeeld met een washandje zodat niet je huid een paar minuten lang constant in contact staat met water.

Smeren

Gebruik na het douchen altijd een verzorgende crème of olie. De vettige laag trekt niet meteen in, maar werkt als een soort schild. Het water in je huid kan zo niet extra onttrekken en krijgt extra tijd om huidvetten aan te maken. Vind je het insmeren van je lichaam altijd te veel gedoe? Zet dan ondertussen een muziek je op om het minder saai te maken. Zorg wel voor een AirPods Pro hoesje. Je wilt natuurlijk niet met je vette handen je nieuw AirPods aanraken. Als je jezelf elke dag insmeert houdt je het vocht beter op peil, waardoor de jeuk en irritatie snel zullen verdwijnen.

Water drinken

Hoewel water van buitenaf de huid uitdroogt, helpt water drinken wel weer tegen een droge huid. Naast dat het goed is voor je huid, is water drinken ook goed voor je gezondheid. Het verhoogt je productiviteit, verwijdert gifstoffen, smeert je gewrichten, stimuleert je brein, verlaagt je bloeddruk en vermindert vermoeidheid. Het zou zelfs bij oudere vrouwen rimpels verminderen. Als je dit leest dan wil je toch meteen een fles water naar binnen werken? Zo ontzettend veel voordelen, met een simpel drankje. Als je tijdje veel water drinkt voel je je beter én ziet je huid er beter uit. Zo kun jij met je selfie stick weer stralende foto’s maken en genieten van een mooie, gehydrateerde huid.  

Voorkom vroegtijdige veroudering

Ook een oudere huid droogt sneller uit. Natuurlijk kun je veroudering niet 100% tegengaan, maar je kunt het wel wat uitstellen. Op nummer een staat verantwoord zonnen. Draag altijd, maar dan ook altijd zonbescherming. Ook als het koud is, regent of bewolkt is, bereiken de UV stralen je huid. Met de juiste zonbescherming voorkom je uitdroging en vertraag je het verouderingsproces. Je kunt daarom urenlang in de zon bakken met een serie of film maar beter achterwege laten. Het is verstandiger om gewoon lekker in de schaduw te zitten. Je hebt tegenwoordig ook hoesjes met standaard. Zo kun je de perfecte kijkhoek creëren en handsfree Netflix kijken. Zo kun je je prima vermaken wanneer je onder een parasol ligt. Plus, in de zon kun je je beeldscherm niet goed zien. Nog een extra reden om in de schaduw te zitten!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .