` BEAUTY: Last van FRIZZY hair? Wij geven je 5 handige tips! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BEAUTY: Last van FRIZZY hair? Wij geven je 5 handige tips!

Heb jij in de winter ook zo last van statisch haar? Ik wel en dat is gewoon geen pretje! Je kunt dan wel een muts of petje op zetten, maar soms wil je je haar ook gewoon laten zien en dan liefst niet statisch. Ik nam de proef op de som en ging aan de slag met onderstaande tips en ik kan je vast verklappen dat er heel goede bij zitten en ik nu niet meer met statisch haar de deur uit hoeft. Lees je mee en ga je ook voor die NO bad hair day?

Eerste hulp

Allereerst is het misschien fijn om wat basic tips te geven, zodat je erna aan de slag kunt met onderstaande tips! Laat je haar nooit op je kussen drogen na het douchen, het zorgt voor klitten en maakt het haar zo nog meer statisch. Daarnaast breekt het zo nog sneller af en gelijk een hete föhn erop zetten is ook niet goed voor je haar. Maar wat moet je dan doen? Doe er wat haarolie in (ik gebruik die van Chi en vind deze heel fijn!) en laat het rustig opdrogen, borstel het daarna voorzichtig en fohn het eventueel.

Haarlak to the rescue

Ik had er nog nooit van gehoord, maar kreeg de tips onlangs van iemand. Die deed namelijk haarlak op haar borstel en kamde het voorzichtig hiermee. Zo zou het haar minder statisch zijn en toch goed in model. Ik nam de proef op de som en het was inderdaad een briljant idee. Alleen moet je erna wel rekening houden met extra klitten als je niet vaak je haar wast. Ik raad dan ook aan om het daarna wel te wassen (of alleen met crèmespoeling) of eventueel een voedend masker te gebruiken. Maar dit is ideaal als je haast hebt en toch geen statisch haar wilt.

Kledingkeuze

Nu denk je vast, wat heeft dit ermee te maken? Maar als je een wollen trui aantrekt zul je meer statisch haar ervaren. De stof van je trui, blouse etc. heeft hier toch invloed op en daarom is het handig om dit vooraf even te checken.

Kokosolie

Ook deze komt veel voor als tip. Zelf wordt mijn haar dan baggervet, maar als je van nature krullen hebt of haar dat heel droog is dan kun je het zeker proberen en wordt het inderdaad minder statisch. Of het op de lange termijn werkt weet ik eerlijk gezegd niet.

De juiste borstel

Ook weer iets waar ik eigenlijk nooit bij stil sta. Ik heb een fijn borstel en ervaar het ook minimaal. Maar om statisch haar echt drastisch te verminderen moet je een houten borstel kopen met nylon en varkenshaar. Je kunt het zeker proberen en ik hoor om mij heen dat dit ook goed werkt. Ik houd het graag bij mijn eigen borstel, hier ben ik al aan gehecht toen ik jong was en zit precies tussen een goedkope en een houten borstel in.

Droogtrommeldoekjes

De doekjes die je in de droger doet om te zorgen dat je was lekker ruikt en antistatisch wordt, helpen óók voor je haar. Wrijf zo’n doekje over je hoofd van haarwortel tot -punten en je zult zien dat je haar antistatisch wordt. Zelf getest en dit werkt heel goed!

Welke tip(s) ga jij gebruiken om geen statisch haar meer te ervaren?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment