Toen ik 12.5 jaar geleden op Curaçao aankwam om er voor onbepaalde tijd te gaan wonen en werken, wist ik helemaal niets van aloë vera. Natuurlijk had ik er wel eens over gehoord, maar dacht dat het gewoon een cactus was die je op veel tropische bestemmingen kon tegenkomen. Nou, dat was op Curaçao zeker zo. De aloë vera plant groeit daar net zo makkelijk als onkruid in Nederland. Dat ze daar de helende werking van pure aloë vera gel al hadden ontdekt was niet te missen, want overal werd het verkocht en overal werd het gebruikt. Na een bezoek aan kruidenvrouwje Dinah Veeris was ook ik om en gebruikte ik de gel bijna iedere dag. Ook in Nederland is het flink in opkomst en kun je zelfs planten of bladeren kopen voor gebruik thuis. Ik wil je er graag wat meer over vertellen.

De pure gel uit de aloë vera plant is multi inzetbaar en daardoor eigenlijk wel een must om in huis te hebben. Op curaçao gebruikt ik de gel voornamelijk voor na het zonnen. Want ondanks dat ik mij iedere dag in factor 30 of 50 insmeerde, aan het einde van de dag voelde mijn huid strak en trekkerig. Ook na een dag strand, waarin je op het eiland toch wel snel last hebt van verbranding was het zo lekker om na het douchen in de avond aloë vera gel te gebruiken. De huid wordt er minder rood van, het jeukt minder en het kalmeert de huid. Fijn is dat het product dus niet plakt en het super snel intrekt.

Hier in het Nederlandse vind ik het fijn om de gel te gebruiken voor mijn eczeem. Naast dat de roodheid verminderd en het de huid kalmeert vind ik het het prettigst dat het de jeuk tegen gaat. Ik zeg altijd maar zo; jeuk is erger dan pijn en als dat (tijdelijk) weggenomen kan worden is dat een mega pluspunt. Wat ik al eerder vertelde, de gel trekt heel snel in en plakt niet waardoor je je dus daarna gewoon kunt aankleden en niet bang hoeft te zijn dat je je kleding vies maakt.

Maar heb je nou geen last van eczeem en heb je niet in de zon gelegen, waar is het dan nog meer voor te gebruiken? Het werkt bij rimpels, acne, wondjes en littekens, striae als haarverzorging en zelfs voor bijvoorbeeld de rode billetjes van je baby.

Ben je helemaal om dan kun je via Dr Green een hele aloë vera plant kopen. Super handig en zo kun je (als je de plant goed verzorgd) jaren vooruit. Je kunt de planten namelijk ook stekken en daarmee nieuwe planten opkweken. De planten zijn sowieso heel stylish in huis. Denk je, dat is mij toch teveel van het goede en ik heb niet zulke groene vingers dan kun je losse bladeren kopen en daar zelf de gel uithalen voor de huidverzorging. Al met al een huidverzorgingsproduct in de puurste vorm en uiteraard vegan, 100% natuurlijk en vrij van parabenen en microplastics.

Deel deze post!