` BEAUTY: Verschillende manieren van ontharen - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BEAUTY: Verschillende manieren van ontharen

Voor de gein zeg ik wel eens dat ik de beharing van mijn vader had willen hebben. Klink misschien gek; maar die is bijna haarloos. Vrijwel geen haren op zijn armen en benen. Why on earth heb ik dan toch de beharing van een chimpansee, en moet ik mezelf om de dag ontharen om niet rond te lopen als een egel. The struggle is real. Herkennen jullie het “over” beharings probleem? Lees dan snel verder want ik geef je graag tips over de ontharings mogelijkheden.

Op dit moment laat ik mijzelf volledig behandelen d.m.v. IPL. Daar kom ik straks graag nog even op terug. Maar de meeste ontharingstechnieken zijn mij niet onbekend en heb ik allemaal al eens geprobeerd. Mijn haargroei is ontzettend snel. 3 x knipperen en ik heb alweer de eerste stoppels zitten. Zal ik jullie eens een geheimpje vertellen. Soms dan heb ik geen zin om mijn hele benen te scheren. Als ik dan een kort vallende broek aan heb… scheer ik alleen het onderste gedeelte van mijn benen hahaha. Tja, je wordt vanzelf creatief.

 

Scheren

Scheren is de meest snelle vorm van ontharen en het is ideaal dat het gewoon even snel onder de douche kan. Het nadeel is dat de haren ontzettend snel weer terugkomt en je snel die vervelende stoppeltjes krijgt. In mijn geval worden mijn scheermesjes ook heel snel bot wat het uiteindelijk best kostbaar maakt. Scheren is gemakkelijk, snel, en biedt snel resultaat. Helaas is het resultaat niet voor lange duur.

 

Ontharingscreme

Dit vond ik altijd een erg handige vorm. Ontharingscreme is er in verschillende vormen. Ik vond de gel, die in mouse veranderd zodra je hem aanbrengt het fijnst. Prettig is ook dat je specifieke crèmes hebt voor bijvoorbeeld je gezichtsbeharing en oksels (gedeeltes met tere huid). Je brengt de crème aan op de plek waar je wilt ontharen, laat het de minuten zitten zoals aangegeven op de verpakking en spoelt het er bijvoorbeeld onder de douche af. De haren laten vervolgens vanzelf los. Het nadeel van deze vorm is de lucht van de crème. Ik vind ze altijd ontzettend stinken. Vreselijk gewoon. Een tweede nadeel is dat je echt moet uitvinden tegen welke crème je wel of niet kunt, want het kan best chemisch zijn. Laat de crème ook niet te lang zitten, want dat zorgt voor irritatie op de huid.

 

Body sugaring

Ik heb deze variant nog nooit gedaan, maar het is een veilige, zachte en hele moderne manier van ontharen d.m.v. een suikerpasta. Je kunt speciale suiker pasta’s kopen maar je kunt het ook heel erg makkelijke zelf maken. Leuk om te weten is dat deze vorm van ontharen veganistisch is. Mocht je de pasta ergens op morsen dan kun je de restanten er makkelijke afwassen met lauw water of wegvegen met een vochtig doekje. Aanbrengen gaat gewoon met de vingers en kan op iedere plek van het lichaam omdat het zo huidvriendelijk is. Je zou denk dat dit een beetje hetzelfde is als waxen, maar deze suikerpasta verwijder je met de haargroei mee en niet tegen de haargroei in. Ik ga het zeker eens proberen, en uiteraard laat ik jullie dan weten hoe het mij is bevallen.

 

IPL

Sinds eind vorig jaar laat ik mezelf ontharen d.m.v. IPL. Het is een vorm van permanente ontharing en de afkorting staat voor Intense Pulsed Light. Door de IPL energie worden de haarzakjes verhit en beschadigen ze waardoor er geen haren meer teruggroeien. Ik heb op dit moment 4 behandelingen gehad met IPL en ik ga ongeveer nog 6 tot 8 behandeling nodig hebben. Al na mijn 2e keer zag ik een enorm verschil in mijn haargroei. Haartjes blijven langer weg, of al helemaal weg, wat echt fantastisch is. Deze vorm van ontharing is snel en vrijwel pijnloos. Binnen 15 minuten is je hele lichaam gedaan (benen, oksels, schaamstreek).

 

Bleken

Je zou kunnen denken; Waarom staat bleken in dit lijstje? Het is toch helemaal geen vorm van ontharen? Dat klopt, maar het is wel een manier om je wellicht minder te storen aan je overbeharing. Mijn moeder bleekte bijvoorbeeld wel een het haar op haar onderarmen zodat het minder zichtbaar is. Ook zou je het haar op je bovenbenen of vingers kunnen bleken. Zelf heb ik deze techniek nooit gebruikt omdat ik vooral beharing heb op mijn benen en daar mijn haar niet wil laten zitten. Maar ik snap dat als je erg behaard bent op bijvoorbeeld je armen, je dit als ideale ontharings mogelijkheid kan zien.

Ik ben erg benieuwd welke ontharingstechniek jij gebruikt en hoe dit bevalt? Laat het achter in de comments.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment