` BEAUTY: Welke geur past bij jouw humeur? - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BEAUTY: Welke geur past bij jouw humeur?

De juiste geur kan zo ontzettend belangrijk zijn voor je humeur. Ben je verdrietig of juist heel vrolijk, wellicht ben je moe en kan je wel wat meer energie gebruiken of zit je juist vol energie en wil je wat meer rust ervaren. Geuren en emoties zijn sterk met elkaar verbonden. Niet zo gek dus dat verschillende geuren allemaal een ander effect hebben op je humeur. Welke geur kan jij het beste kiezen en op welk moment zet je ze in? Ik vertel je erover in dit artikel.

Voor mij zijn geuren heel belangrijk. Zo kan herken ik mensen aan het parfum dat ze dragen of kan ik nostalgische gevoelens krijgen bij de geur van het avondeten dat ik bij mensen uit huis komt als ik tegen etenstijd met de hond wandel. Een geur kan je terugbrengen naar een plek of herinnering.Vanaf het moment dat we heel klein zijn leren we geuren te herkennen en koppelen we deze aan een emotie. Bijvoorbeeld rust, onrust of angst. Geuren kunnen je op een positieve manier beïnvloeden, maar waar kies je voor?

Meer energie

Wil je graag wat meer energie krijgen en ben je liefhebber van frisse geuren ga dan voor een citrusachtige geur zoals bijvoorbeeld sinaasappel of citroen. Deze geuren helpen je te ontspannen en je onrust verdwijnt. Ze geven je een verkwikkende boost. Ook kiwi is hiervoor heel geschikt.

Sensueel

Wil je je graag een beetje sexy en sensueel voelen dan past de geur van jasmijn heel goed. Deze geur kan ervoor zorgen dat onrust verdwijnt. Jasmijn wordt ook wel “de koningin van de nacht genoemd”. Gebruik deze geur en voel je helemaal onweerstaanbaar. Niet alleen voor een ander, maar ook voor jezelf.

Rustgevend

Mijn all time favourite geur is de geur van lavendel. Onder de douche, in lichaamsolie, in huis met verse takjes. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Als je je gespannen voelt of je schouders zitten vast dan is dit dé geur voor jou. Het helpt echt bij stress. Omring jezelf met lavendel en je komt lekker tot rust.

Meer weerstand

Ken je dat gevoel, Dat je niet helemaal fit bent. Je hebt last van verkoudheid, je oren doen wat zeer en je hebt last van hoofdpijn. Kies dan voor de frisse geur van eucalyptus en pepermunt. Ikzelf vind het fijn om tijdens het douchen wat druppeltjes olie in mijn douchebak te doen en het even flink te laten stomen in de badkamer. Als ik dan ook doucheproducten gebruik met deze geur heb ik echt het gevoel dat mijn lichtwegen open komen te staan.

Er zijn nog zoveel fijne geuren die je kunnen ondersteunen in je gevoel of het omturnen van 1 gevoel naar het andere. Shampoobars hebben niet alleen hele fijne passende bars om je haren ter wassen maar hebben ook de perfecte bodybars die je zeker weten de juiste boost kunnen geven.

Welke geur zou het beste bij jou passen?

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment