Member login

Username
Password

» Lost your Password?BEAUTY: Wist jij dit over de houdbaarheid van make-up?

Ok, ook ik moet bekennen dat ik schuldig ben aan make-up wat ik al veel te lang gebruik of in mijn toilettasje heb liggen. Sommige dingen lijken gewoon nooit op te gaan. Zoals die ene favoriete oogschaduw of lipstick. Maar wat is nou precies de richtlijn voor het gebruiken van make-up qua houdbaarheid? Waar moet je op letten en wat moet je vooral niet doen? Ik vertel het je graag, lees je mee?

Natuurlijk weet ik dat zodra je een beautyproduct opent het begint te verouderen. Op iedere fles en op ieder product staat dan ook altijd een M vermeld met daarachter een cijfer wat staat voor het aantal maanden dat het product goed is. Op douchegel staat vaan M6 of M12. dan weet je dat het na openen nog 6 maanden goed is. Vaak is na 1 maand, en soms nog wel sneller mijn doucheschuim op. En ook mijn dagelijkse verzorgingsproducten halen de aantal maanden van het potje niet. Met mijn make-up is dat totaal anders.

Ik draag niet dagelijks make-up en als ik make-up draag zijn dit geen dikke lagen over elkaar. Mijn favoriete foundation is die van Dior. Veel en veel te duur, en draag ik maar een paar keer per jaar als ik een feestje heb, of als ik de kleur heb gekregen van een uitgepoepte erwt. Met een licht aziatische huidskleur ga ik namelijk niet wit zien… maar een beetje gelig. Om heel eerlijk te zijn heb ik deze foundation dan ook al bijna 4 jaar, en hij is nog niet op de helft. Maar geen haar op mijn hoofd die erover denkt om die flacon weg te gooien. Shocking is dat hij eigenlijk al 3 jaar over de datum is.

Maar wat zijn dan precies de risico’s van het gebruik van make-up wat over de datum is? Het kan natuurlijk zijn dat je helemaal geen klachten ervaart. Ik heb gelukkig geen problemen ondervonden van het te lange gebruik van mijn oogschaduw of lipstick, maar toch zijn er veel mensen die last krijgen van huidirritatie, puistjes, ontstekingen en infecties. Mocht het nou zo zijn dat je na het dragen van een bepaald product last krijgt van je huid, dan zou ik toch maar een de houdbaarheidsdatum checken.

Ook de manier van bewaren heeft een groot effect op de kwaliteit van je make-up. Allereerst, sluit de producten goed af. Het beste is om je producten koel en donker te bewaren, en om er niet met je “vieve” vingers in te zitten. Gebruik liever een spateltje mocht dit nodig zijn. Daarnaast is het niet verstandig om je make-up uit te lenen, ook al ken je deze persoon nog zo goed.

Daarnaast is het heel erg belangrijk dat je je kwasten goed schoonhoud. Dit is iets wat ik sowieso 1 x per week doe en is ontzettend makkelijk. Ik spoel mijn kwasten uit met water en een natuurlijk groene vegan zeep. Vervolgens leg ik ze te drogen op een theedoek en voila.
Graag geef ik jullie nog even op een rijtje hoe lang jouw favoriete make-up goed blijft.

  • Mascara: 3 maanden
  • Eyeliner en lipgloss: 6 maanden
  • oog en lippotloden: 1 jaar
  • oogschaduw en poeder: 1.5 jaar
  • Foundation: 1 jaar
  • lippenstift: 2 jaar

Misschien denk je na het lezen van dit artikel wel “verdorie, al mijn make-up is niet goed meer”. Bekijk het dan positief door te denken “Yes, ik mag allemaal nieuwe producten gaan kopen om mijn make-up stash weer aan te vullen”.

Letten jullie goed op de houdbaarheidsdata van de producten die je gebruikt? Laat het hieronder achter in een comment.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .