` BinnensteBuiten #1 - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BinnensteBuiten #1

BinnensteBuiten #1

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Veel mensen starten direct met hun goede voornemens en staan soms op 2 januari eindelijk weer voor de sportschool, terwijl ze dit normaal zelden doen. Ik geloof vooral in kleine doelen en die worden uiteindelijk een groot doel en dan heb je het toch maar mooi voor elkaar gebokst. Ik geloof er ook in dat je kleine gewoontes kunt veranderen, maar als je van emotie-eter naar strikt plantaardig of suikervrij eten gaat, dan kun je de klok erop gelijk zetten dat dit niet goed werkt voor jou! En misschien is het belangrijkste wel dat je vooral contact met jezelf maakt, even voelt of je gedachten, je intuïtie, je gevoelens en lichaam op dezelfde golflengte zitten. Ik kies dit jaar voor een volledige transformatie en keer mijzelf #binnenstebuiten , lees je mee?

Bewaak je grenzen, luister naar je vermoeidheid en pak deze aan om weer meer energie te krijgen. En luister vooral niet naar anderen wat hun van je willen of wensen dat jij bent. Ik heb mij jaren druk gemaakt om anderen, want anderen vonden dat ik nu maar eens echt moest afvallen. Ze wisten niet dat dit een enorme worsteling is en wat ik ook probeerde dat dit moeizaam ging. Totdat ik erachter kwam dat het vooral lag aan mijn mindset, en de manier waarop anderen mij zagen en invloed op mijn leven hadden. Ik heb dan ook afgelopen jaar keihard gewerkt aan mijn grenzen, aan meer zelfliefde en compassie en zachtheid naar mij zelf toe. Ik kon voorheen keihard tegen mijzelf zijn, wanneer anderen iets van mij vonden, vond ik het zelf nog veel erger. Ik moest ook van alles van mijzelf. Maar mijzelf op de eerste plek zetten, dat was een dingetje. Ik weet dat dit voor veel vrouwen geldt, maar sinds ik dit toepas, ben ik een gelukkiger mens! Ik weet meer wat ik wil en kies bewust voor een gezondere en gelukkigere ik.

Ik ben vrij snel begonnen met het boek van Foodie-ness oftewel Carolina van Dorenmalen “Het Geluksdieet” en er ging een wereld voor mij open. Door de goed afgestemde weekmenu’s, de heerlijk en gezonde recepten, die overigens ook nog eens heel goed voedde hield ik de eerste week goed vol en was ik in 1 week maar liefst 4 kg kwijt. Natuurlijk gaat het niet alleen om de kilo’s, maar ik voelde mij ook gelukkiger en fitter en wilde dit heel graag vasthouden en zette daarom door.

Voor iemand die heel moeizaam afvalt, is dit wel een recordtempo en ligt de basis van afvallen bij gezond en voldoende eten. Ik moest namelijk ontzettend mijn best doen om alles op te krijgen en had geen moment een honger gevoel. Ook moest ik afkicken van de suikers, kreeg ik hoofdpijn en kreeg ik tevens inzichten in mijn eetgedrag. Ik ben een emotionele eter, als iets moeizaam gaat, ik verdrietig ben of heel moe, dan denkt mijn brein alleen maar aan voedsel om mijn lichaam te vullen en niet te voeden.

Mijn mindset lijkt nu ook sterk genoeg (na jaren keihard werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling) om dit vast te houden. En ja je kunt van je lichaam houden, maar toch weten dat het gezonder is om een fitter lichaam te hebben. Maar daar zal ik binnenkort nog weleens over schrijven.

De tweede week was een stuk pittiger. Mijn menstruatie zit eraan te komen en er gebeurd van alles om mij heen. Mijn dochter heeft veel gezondheidsproblemen, op het werk loopt het weer even anders dan dat je wilt en bij een zielig TV fragment moet ik al janken. Mijn gedachten zijn ook vaak en veel bij cravings. Maar ik geef niet toe en spreek het wel uit dat ik hier last van hebt. Na een heel heftige dag waarin mijzelf niet goed voelde, trakteer ik mezelf op chocolade pancakes. Gewoon gezonde havermout pannekoekjes met een paar kleine stukjes pure chocolade. Zo houd ik mijn cravings op afstand en kan ik even puur genieten van dit heerlijke ontbijtje! 

Mijn energie is de ene dag beter dan de andere dag, maar ik heb nog niet zoveel behoefte om te sporten. En dat zeg ik terwijl ik daar normaal heel veel van houd. Het vergt momenteel door privé omstandigheden nog even te veel van mij. Wel beweeg ik voldoende en probeer ik met goed weer lekker even buiten te gaan wandelen. Ik heb mijzelf belooft uiterlijk begin februari weer te gaan starten op de sportschool. Bovendien heb ik er een bloedhekel aan als het zo druk is in de sportschool tijdens de eerste maand van het jaar. 

Het jaar begint goed, want ik heb een interview in een bekend tijdschrift met een fotoshoot en dat is het begin naar meer zichtbaarheid. Doodeng en spannend en zeker out of mijn comfortzone, maar deze uitdaging pak ik gewoon met beide handen aan en ga er optimaal van genieten. Daarnaast komen Isabelle en ik samen ook nog met een dubbel interview in een tijdschrift in januari, dus aan onze zichtbaarheid zal het niet liggen. 

Komende maanden neem ik jullie mee op reis naar een volledig transformatie en deel ik niet alleen de kilo’s en de mooie momenten, maar juist ook de harde momenten of momenten dat ik het even niet meer zie zitten. Die mogen er ook gewoon zijn, het kan niet altijd even goed gaan. Maar ik kan wel zeggen dat ik mezelf nog nooit zo vastberaden hebt gevoeld als nu en dat ik ernaar uit kijk om mijn nieuwe lichaam tevens te omarmen en mijn kleine doelen eindelijk één groot doel mogen worden.

Liefs, Melinda

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment