` Blogs - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?Joehoe, wie is er allemaal begonnen met “dry january”? Ik doe sowieso niet mee, niet omdat ik gewoon wil blijven drinken, maar omdat ik dus zelden tot nooit alcohol drink. Mijn laatste drankje zal ergens afgelopen zomer geweest zijn. Als ik 1 tot 2 x per jaar een alcoholische versnapering pak is het veel. Toch vind ik het heel erg goed als je deze januari weer begonnen bent met minder drinken. Het is gewoon niet zo goed voor onze gezondheid. Ik kan begrijpen dat je het wellicht mist; en dan waarschijnlijk niet zozeer de alcohol maar wel het “gezellige” wijntje of de leuke cocktail. Vandaar dat ik in dit artikel ga vertellen welke non-alcoholische varianten je allemaal zou kunnen proberen. Keep on reading.

Worden jullie al moe van de term ”gebalanceerd leven”. Je word er helemaal mee platgegooid. Ook ik zeg het met regelmaat. Ik leef ook in balans (of in ieder geval doe ik er mijn uiterste best voor). Maar wat maakt je levensstijl nou in balans? En wat “moet” je doen (of vooral niet doen) om een leven in balans vol te houden? Ik ben erin gedoken en ga het jullie in deze blog vertellen aan de hand van handige tips.

Eerlijk antwoord; wanneer heb je voor het laatst niets gedaan? En met niets, bedoel ik ook echt niets. Een dag waarvan je misschien achteraf hebt gedacht “pfff dit was een verloren dag, want heb niets uitgevoerd”. Niets doen is moeilijk, heel moeilijk. Vaak kunnen we dat alleen op vakantie. Als we aan het strand in de zon liggen te vegeteren met een drankje in onze hand starend naar iets, maar naar wat weet je niet precies. Niets doen vinden we nutteloos, niets doen is niets. Maar niets doen is soms zo lekker. Hoe plan je een niets doen dag in? En wat doe je dan op zo’n dag? Ik ga het je vertellen.

Loslaten… ik krijg nog wel eens de vraag van ‘hoe kan ik dit of dat nou loslaten’. Vaak betreft dit aspecten waarvan iemand spijt heeft, verdriet over een nare gebeurtenis die iemand heeft meegemaakt, boosheid die iemand ervaart over een bepaalde situatie of boosheid gericht op iemand die onrecht heeft aangedaan, angst over iets dat mogelijk staat te gebeuren enzovoort.