` BODYLOVE: 3 Dingen die je helpen om een positief zelfbeeld te ontwikkelen - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BODYLOVE: 3 Dingen die je helpen om een positief zelfbeeld te ontwikkelen

Een positief zelfbeeld is niet altijd makkelijk. Het kan zijn dat deze in het begin van jouw leven heel positief was, maar door veranderingen, je omgeving en de puberteit kunnen deze dingen ineens omslaan. Plotseling vind je het belangrijker wat anderen van jou vinden, vraag je constant om goedkeuring en krijg je faalangst bij grote evenementen of groepen. Ook sta je langer voor de spiegel dan je zou willen en lukt het maar niet om vrede te krijgen met het lichaam wat in jouw ogen verre van perfect is. Wij geven je 3 dingen die je helpen om een positief zelfbeeld te ontwikkelen, lees je mee?

Focus je minder op je gewicht

Weeg jij je elke dag en is jouw dag verpest bij het zien dat de weegschaal iets meer aangeeft dan je daadwerkelijk zou willen? Gooi jouw weegschaal weg of plaats hem even ergens waar je hem niet gebruikt. Focus je eens op hoe je je daadwerkelijk voelt. Wat jouw lichaam voor jou betekent en kijk waar je winst kan halen op het gebied van voeding en beweging. Door voedzaam te eten en regelmatig te bewegen krijg je meer energie en wordt je letterlijk meer happy! Uiteindelijk moet je lekker in je vel zitten en dat zit niet in een bepaald gewicht, kledingmaat of lichaamstype.

Stop met denken wat anderen wel niet van jou denken

Dit is best een lastige, want we denken vast allemaal weleens wat zou …. ervan vinden? Maar probeer dichtbij jezelf te blijven en te ervaren wat je lichaam voor jou betekent. Het maakt niet uit van anderen daarvan vinden, uiteindelijk is het jouw lichaam en jouw lichaamsbeeld waar je tevreden mee moet zijn. Anderen kunnen jou te dik, te klein, te dun of te lelijk vinden, maar bedenk je goed of je wel met zulke mensen om wilt gaan. Zulke vrienden moet je namelijk gelijk de deur uit wijzen. Focus je op jezelf en niet op anderen en probeer iedere dag voor de spiegel hardop te zeggen dat je er mag zijn en dat je prima bent zoals je bent.

Verzorg jezelf met liefde

Ben jij altijd druk? Of heb je geen zin om jezelf helemaal op te pimpen? Doe het toch eens! Smeer je lichaam in met heerlijke bodylotion. Gebruik een heerlijk (haar)masker of neem eens een uitgebreid bad. Ga een heerlijke dag naar de sauna of gun jezelf eens een ontspanningsmassage. Misschien voelt dit als een extra drempel als je minder tevreden bent met jezelf en je lichaam, maar door dit soort zelfzorg momentjes vaker in te plannen en regelmatig te doen ervaar je weer positieve momenten en leer je weer opnieuw contact te maken met je lichaam en hiervan te genieten. Dit is zo belangrijk! Download hier gratis onze Selfcare Guide met daarin 100 andere idee├źn om meer van dit soort momenten toe te passen in jouw leven.

Ga jij ook met deze tips aan de slag? Laat het ons hieronder weten!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment