` BODYLOVE: 5 Tips als de omgeving iets van je lichaam vindt en jij tevreden bent - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BODYLOVE: 5 Tips als de omgeving iets van je lichaam vindt en jij tevreden bent

Soms wordt ik er letterlijk moe van wat anderen van mij of mijn lichaam vinden. Ondanks dat ik zelfverzekerd ben en sterk in mijn schoenen sta, maakt dit mij onbewust soms een beetje verdrietig of onzeker. In de media zag ik een stralende vrouw op de cover staan die wat voller was en meteen vonden vele vrouwen dit zo waanzinnig knap. Maar waarom is het knap om gewoon van jezelf en je lichaam te houden. Ongeacht hoe je er ook uit ziet, dit zou toch vanzelfsprekend moeten zijn. Of dat een vrouw aangeeft, nu kan ik niet van mijn lichaam genieten, maar later kijk ik vast terug dat het allemaal wel meeviel. Het valt nu ook mee! Misschien moeten we minder oordelen en minder iets van anderen vinden en genieten van onszelf, ons lichaam en de mensen die we lief hebben. Of zou dit te veel gevraagd zijn? Ik geef je daarom 5 tips als de omgeving iets van jouw lichaam vindt, terwijl jij tevreden bent. Lees je mee!

Blijf dichtbij jezelf

Blijf vooral dichtbij jezelf. Als jij tevreden bent (ook al is dit maar een beetje), houd je daaraan vast en laat je niet beïnvloeden wat anderen van jouw lichaam vinden. Dit is heel lastig, maar jij bent uniek en mag er zijn. Mensen willen vaak dingen opleggen zoals dat je meer moet bewegen, gezonder moet eten en dat ze het beste voor je willen. Maar geef eenmalig aan wat je doet en dat je blij met jezelf bent en dat je het niet fijn vindt als hun hier steeds commentaar op geven. Niemand is perfect, kijk maar eens in de sauna en het is juist zo bevrijdend dat we allemaal anders zijn. Laten we dit meer vieren in plaats van kritiek geven aan mensen die gewoon blij met zichzelf en hun lichaam zijn.

Kies bewust positieve mensen in je omgeving

Misschien heb je niet de juiste vrienden of familie in je omgeving en geven ze constant commentaar op alles wat je doet. Bekijk de situatie eens van een afstand en realiseer wat je wel en niet meer wilt en onderneem actie. Dit kan een vriendschap kosten of “on hold” zetten, maar meer rust om volledig gelukkig te zijn zonder dat iemand altijd commentaar heeft kan heel bevrijdend werken weet ik uit ervaring!

Veranderen kost tijd

Je kunt mensen niet even snel veranderen. Ze moeten er ook voor open staan. Zo heb ik een keer gezegd tegen mijn ouders waarom ze alleen anderen altijd iets aanbieden en mij overslaan omdat het niet goed voor mij is. Ik heb toen gezegd dat ik dit niet netjes vond en nu vragen ze het altijd. Natuurlijk mag ik alsof weigeren of juist niet, maar nu is het mijn eigen keuze en niet meer hun keuze om hiermee om te gaan. Probeer met een liefdevolle (maar wel directe) benadering dingen aan te geven en denk hierbij wat het ergste is dat kan gebeuren. Dat gebeurd nooit en daarom is het belangrijk om te blijven aangeven hoe jij erin staan en hoe je je voelt.

Laat je niet gek maken

Mensen houden altijd oordelen en vinden overal wat van. Dit heb ik ervaren toen ik heel slank en afgetraind was en nu ook nu ik wat voller ben. Het is nooit goed, er is altijd wat te zeuren. Maar het is belangrijk om vanuit je eigen kracht, zelfliefde en liefde voor je lichaam dit langs je heen te laten gaan. Je kunt niet iedereen veranderen en soms kost het ook te veel energie. Laat het los en vier het leven! Ik heb in het verleden heel hard mijn best gedaan om te zijn zoals anderen vonden hoe ik moest zijn en daar werd ik diep ongelukkig van! Wees jezelf, want jij bent uniek!

De mensen die oordelen over jou zijn vaak zelf heel erg onzeker

Veel mensen die iets van je vinden en dit vaak ook nog eens hardop in je gezicht durven te vertellen of dit uit de auto naar je schreeuwen dat ze iets van jou of je lichaam vinden zijn zelf heel onzeker. Door hun onzekerheid is het een struikelblok voor hun om te zien dat jij – terwijl je niet perfect bent net als iedereen – zo zeker van jezelf kunt zijn en hier gelukkig mee bent. Vrouwen moeten hun onzekerheden en kwetsbaarheden veel vaker met elkaar delen, dat zou zoveel meer helpen om dichtbij elkaar te komen dan om elkaar te veroordelen met hoe we eruit zien. Uiteindelijk redt je het niet in het leven met alleen een mooie buitenkant, een mooi liefdevol karakter laat anderen stralen!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment