Member login

Username
Password

» Lost your Password?BODYLOVE: Meer eten voor je gezondheid

Veel vrouwen willen in de zomer het liefst wat afvallen, maar wat als je voor je gezondheid juist wat meer moet gaan eten. Gezond eten wel te verstaan. Er zijn namelijk ook veel vrouwen die worstelen met hun ondergewicht en die zouden dolgraag wat zwaarder willen zijn. Het ondergewicht wordt vaak veroorzaakt door (een overwonnen) eetstoornis of het zit gewoon in de genen om niet zwaar te worden en vergeet het overmatig sporten ook niet. Maar de meeste vrouwen hebben van nature gewoon een laag gewicht.

We zijn in de media en onze omgeving zo bezig met de perfecte bikini body, afvallen en er goed uitzien voor de zomer dat we deze doelgroep totaal vergeten en geloof mij dat ze net zo hard worstelen met het feit dat ze niet veel aankomen als dat er vrouwen zijn die weer moeizaam afvallen.

In de media wordt alles uitgelicht, van het eten van minder suiker, glutenvrij eten tot een vegan lifestyle en dit wordt door sommige vrouwen letterlijk overgenomen. Het is niet erg als je dit graag wilt, maar je moet voelen of dit echt bij je past of dat je het doet omdat de omgeving dit verlangt. Bovendien stijgt het aantal vrouwen die niet meer “echt” kunnen genieten van eten meer en meer.

Het is daarom belangrijk om te luisteren naar jouw lichaam, te kijken wat bij jouw past en zondigen niet te zien als iets wat niet mag of een beloning, maar een momentje voor jezelf dat je even optimaal mag genieten. Je kunt zowel van gezond eten (dat heerlijk is) genieten als van dat gebakje en je schuldig voelen heeft dan alleen maar averechts effect.

Vrouwen met ondergewicht moeten soms het dubbele aantal calorie├źn eten wat iemand eet die geen ondergewicht heeft en dat zorgt voor heel veel stress. Bij sommige vrouwen past gewoon een heel slank figuur, ze eten gezond en bewegen regelmatig en worden gewoon niet voller, ook al proberen ze dit wel. Tegen die vrouwen zou ik willen zeggen, accepteer jezelf, houd van je lichaam en zorg goed voor jezelf.

Er zijn natuurlijk ook vrouwen die erge mate van ondergewicht hebben, een veel te laag bmi en een veel te laag vetpercentage. Tegen die vrouwen wil ik zeggen, zoek begeleiding om gezonder te worden en in het geval van een eetstoornis, zoek alsjeblieft hulp! Met hulp op het gebied van voeding en mindset kun je weer meer energie krijgen en meer dingen doen die je leuk vindt in het leven.

Tot slot nog even een pleidooi voor alle vrouwen: “Fck die bikinibody”! Iedereen is mooi of je nu voller, slank of heel slank bent, jullie hebben allemaal een lichaam om van te houden! Wees trots op jezelf of je lichaam en ook al wil je misschien veranderingen zien of hieraan werken, waardeer het eerst om wat je hebt. Zelfvertrouwen en zelfliefde zit in jou, niet in je lichaam of het lichaam wat je graag wenst. Laat je zien deze zomer en geniet van lieve mensen om je heen, je bent prachtig!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate ┬╗
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .