Member login

Username
Password

» Lost your Password?BODYLOVE: Stop met het bekritiseren van je lichaam

Helaas zijn er heel veel vrouwen die hun lichaam bekritiseren. Het is niet mooi, niet afgetraind genoeg, niet slank of vol genoeg, ze ergeren zich aan littekens of hun zwangerschappen hebben hun lichaam veranderd en ze zijn daardoor niet tevreden genoeg. Iedereen heeft wel iets moois of minder moois en je bent écht perfect zoals je bent!

Op instagram zie ik regelmatig afgetrainde foto’s van fitgirls voorbij komen met de vraag of ze wel genoeg vooruitgang geboekt hebben, of het niet nog wat beter kan of iemand nog tips heeft om nog gespierder of dunner te worden. Ik erger mijzelf hier soms aan, ze zijn namelijk al prachtig, ze hebben vaak een sixpack en vragen voortdurend bevestiging. Maar wat ze hierbij vergeten is de bevestiging vanbinnen, je kunt er nog zo mooi of gespierd uitzien, als je niet happy bent met jezelf en onzeker bent vraag je veel bevestiging bij anderen.

Dit weet ik omdat het héél herkenbaar is geweest. Vroeger was ik precies zo! Ik was slank en sportte wel 3 uur per dag en vond mezelf nog niet mooi of slank genoeg. Ik was heel onzeker en vroeg dan ook constant bevestiging aan iedereen. Ik zag er goed en gezond uit, maar als een andere meid een verkeerde opmerking maakte omdat ze jaloers was dan kon ik hier uren over in zitten en mezelf afvragen of ik wel of niet genoeg was. Op een gegeven moment vond ik het belangrijk om te doen wat er door anderen van mij verwacht werd en vergat ik mijn eigen identiteit vorm te geven. Ik had geen eigen mening of eigenlijk wel, maar deze deed er even niet toe.

Het is zo belangrijk om naast de buitenkant ook hard aan je binnenkant te werken. Dat is jouw identiteit, passie, liefde, empathie, gevoel, mindset, verlangen en dromen die daar schuilen. Het klinkt misschien cliché maar hoe ouder je wordt hoe belangrijker jouw binnenkant wordt. Je blijft geen 16 jaar en als je je van binnen goed voelt dan straal je dat ook uit. Ik was vroeger verliefd om een hele knappe jongen, een zogenaamde “bad boy”en was zo verliefd dat ik constant een roze bril op had. Toen de roze bril na ruim een jaar langzaam verdween, zag ik pas dat hij toch niet zo’n leuk karakter had en vaak alleen maar met zichzelf bezig was. De liefde was dan ook snel over…

Maar wat moet je doen om je minder te focussen op je lichaam, deze te omarmen en jezelf ook vanbinnen goed te leren kennen?

 • Luister naar je intuïtie (oftewel je onderbuikgevoel) en maak keuzes waar je volledig achter staat;
 • Laat perfectionisme los, wanneer is genoeg echt genoeg?;
 • Zorg goed voor jezelf!;
 • Laat anderen jouw niet beïnvloeden, want jij bent jij en niet iemand anders!;
 • Weet wat jouw grenzen zijn en ga daar nooit overheen;
 • Wees lief voor jezelf en ontspan op een manier waarop jij het prettig vindt;
 • Zie het niet als falen als een dag niet loopt zoals hij hoort te lopen;
 • Plaat nooit iemand boven jezelf, je bent gelijk in waarde;
 • Een klein beetje zelfspot misstaat niemand;
 • Lach wat vaker in de spiegel;
 • Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen;
 • Wees tevreden en dankbaar voor iedere dag;
 • Houd van jezelf en je lichaam of als je hier nog niet voor open staat, zeg het iedere dag tegen jezelf en op een dag zal je het zeker zo zien!

Je bent het waard om van (jezelf) te houden!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .