` BODYLOVE: Waarom ik vind dat afvallen en bodypositivity wel samen kunnen gaan! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BODYLOVE: Waarom ik vind dat afvallen en bodypositivity wel samen kunnen gaan!

Voor velen is dit niet te begrijpen, maar ik geloof dat je liefde voor je lichaam kunt hebben en daarnaast voor je gezondheid ook kunt afvallen. En niet met de welbekende diëten, maar gewoon op een goede manier met gezonde voeding, beweging en een positieve mindset. Ik spreek uit ervaring, want mijn lichaam heeft al heel wat doorstaan. Zo heb ik een eetstoornis gehad, een tweelingbevalling, antidepressiva geslikt en ben ik in het verleden alles behalve lief geweest voor mijn lichaam. Ik wil met dit artikel dan ook uitleggen waarom dit prima samen gaat en waarom we niet genoegen moeten nemen met een prachtig lichaam en een slechte gezondheid. Lees je mee?

Wat is precies bodypositifity?

Volgens mij staat bodypositifity voor dat elke vrouw van haar lichaam mag houden ongeacht hoe deze eruit ziet. Wees trots en laat jezelf zien! Ook staat het voor dat alle lichamen getoond mogen worden online en in de media en niet alleen de gebruikelijk maten. Dit geldt voor zowel huidskleur, lichaam, maat en alle andere zichtbaarheden zoals huidziekten, striae, tijgerstrepen en ga zo maar door.

Lichaamsacceptatie

Lichaamsacceptatie is niet voor elke vrouw zo makkelijk te realiseren. Soms is het een hele reis om meer van jezelf en je lichaam te houden. Daarom willen we nogmaals benadrukken hoe belangrijk het is om van je eigen lichaam te houden. Het is van jou! Het is uniek en op maat gemaakt. Het brengt je waar je wilt zijn, het geeft soms beperkingen, maar het accepteren van je lichaam is echt een verlengstuk van zelfliefde.

Zelfliefde en liefde voor je lichaam

Alles start met zelfliefde, liefde voor jezelf! Liefde voor jezelf en je lichaam is zo belangrijk. Hoe je jezelf behandeld, zo laat je anderen jou ook behandelen. Wees daarom altijd respectvol naar jezelf, stel grenzen en wees niet te hard voor jezelf. Je bent het waard! Hou van jezelf en zo kun je ook nog meer van anderen houden!

Gezondheid

Gezondheid is een belangrijk aspect voor jezelf. Je kunt er nog zo mooi uitzien en jezelf en je lichaam volledig accepteren, maar als je gezondheid achteruit gaat is dit niet meer zo vanzelfsprekend. Als je minder energie hebt en merkt dat dingen niet meer zo makkelijk gaan als eerst, dan is er zeker een reden om hiermee aan de slag te gaan. Natuurlijk kun je net doen alsof je het niet ziet en wachten totdat er meer klachten komen naarmate je zwaarder (ook bij mensen met ondergewicht komen ernstige gezondheidsproblemen voor!) wordt. Zo kun je beter vooraf maatregelen nemen voordat diabetes, hoge bloeddruk, gewrichtsklachten of andere ziekten voorbij komen en je dit soms niet meer terug kunt draaien. Daarom is het goed om naast zelfliefde en liefde voor je lichaam ook te kijken naar je gezondheid. Als dit steeds meer achteruit gaat, dan is het tijd om hulp te zoeken. Dan bedoel ik geen diëten, maar een gezondheidscoach of een gezondheidstraject via het ziekenhuis kan bijvoorbeeld een optie zijn. Ook zelf gezond eten en meer bewegen en praten met een psycholoog (die je steunt tijdens dit proces) kan hulp bieden.

Dit heb ik zelf ook ervaren. Ik ben een mooie vrouw en trots op mijn lichaam, maar mijn gezondheid laat soms te wensen over en daar ga ik dan komende periode ook mee aan de slag. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte! Ik vind het belangrijk om te benoemen dat je van jezelf en je lichaam kunt houden, maar er tevens ook beter voor kunt zorgen. Ik ben nu nog helemaal gezond, maar wil dit graag vasthouden naarmate ik ouder wordt en daarom neem ik nu de nodige actie hiervoor. Belangrijk om te vermelden is dat dit niet alleen voor de wat zwaardere mensen geldt. In mijn omgeving zie ik ook steeds meer slanke vrouwen die een heel slecht voedingspatroon hebben, veel roken of drinken en zich niets aantrekken van de gevolgen voor hun gezondheid in de toekomst. Er is dus wel een reden tot nadenken of je mét of zonder gezondheidsproblemen naar de toekomst wilt kijken.

Ben jij het hiermee eens? Of heb je een andere mening? Deel het hieronder met ons!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment