Member login

Username
Password

» Lost your Password?Wat je over bodyshaming moet weten

BODYLOVE: Wat je over bodyshaming moet weten

De laatste tijd komt bodyshaming steeds meer in de picture te staan. Het is belangrijk om hier aandacht aan te geven, omdat het constant gebeurd dat mensen op basis van hun uiterlijk benadeeld worden en dat het normaal wordt dat we foto’s bewerken, filters gebruiken of maskers opzetten om vooral niet onszelf te laten zien. Onze puurheid, echtheid en ieder lichaam dat anders is zouden we moeten omarmen.Toch gebeurd dit nog te weinig en worden er veel labels gebruikt en excuses om hier iets van te vinden. Misschien moeten we naar onszelf kijken en onszelf liefhebben, gewoon zoals we zijn! Lees je mee?

Fatshaming

Fatshaming is het bekritiseren of belachelijk maken van een dik iemand. Gelukkig komt hier steeds meer aandacht voor, maar desondanks gebeurd het nog regelmatig. Denk hierbij aan het TV item dat dikkere mensen niet konden sporten wat compleet belachelijk is, aangezien ik regelmatig in de sportschool te vinden ben samen met nog veel meer andere flinke mensen. Ook heeft de nieuwe reclame van het Rode Kruis vele reacties gehad van mensen die dit niet vinden kunnen. 

Skinnyshaming

Skinnyshaming is het bekritiseren of belachelijk maken van een dun iemand. Zo kennen we allemaal wel de foto’s van Doutzen Kroes, die gewoon prima zijn, maar we vergeten dat zij topmodel is en dat we niet allemaal hetzelfde kunnen zijn. Ook ken ik vrouwen met een schildklier probleem die mega veel eten  (zelfs soms in de nacht) en maar niet aankomen en er constant gevraagd wordt of ze geen anorexia hebben, terwijl dit niet het geval is.

Waarom labels?

We willen mensen altijd zo graag een label geven. Mijn dochter heeft sinds kort een syndroom, maar één van de artsen wilde haar al een label opplakken voordat ze er één had. Waarom is dat toch? Het kan soms helpen om dan betere hulp te krijgen of zelf wat handvatten te hebben om mee aan de slag te gaan. Maar vooralsnog wordt niemand hier gelukkiger van! En als je dan één of meer labels hebt, dan moet je je er weer voor schamen en dan denkt iedereen dat je precies zo bent, terwijl dit maar een klein onderdeel van jou is. Laten we elkaar alsjeblieft gewoon als persoon zien en niet als label en de kwetsbaarheid en kracht omarmen van elkaar.

Mooie en gewone vrouwen?

Onlangs zat ik een TV programma (wetenschappelijk zeggen ze) over de verschillen tussen mooie en gewone vrouwen, really? Wie bepaald wat mooi is en wat minder mooi is? En wat de één prachtig vind, vind de ander helemaal niets en laten we dit alsjeblieft zo houden! Persoonlijk vind ik het belangrijk als iemand een fijne open uitstraling heeft, want uitstraling maak een persoon mooi! Maar dat is mijn eigen mening. In het programma werd vermeld dat je als je mooi bent meer voordelen krijgt. Dat is helaas wel vaak waar, zo ben ik vroeger (toen ik nog heel slank was) vaak gelijk aangenomen, zonder nog een aantal gesprekken aan te gaan. Maar in het programma gaven ze ook aan dat baby’s beter reageerden en meer lachten bij mooie vrouwen. Ik geloof persoonlijk dat het hier niets mee te maken heeft, meer met de oprechtheid en de open uitstraling en het enthousiasme van de vrouwen. Maar om het te verdelen in mooie en gewone vrouwen vind ik niet meer van deze tijd, want iedereen is mooi op zijn eigen manier!  Als je naar de sauna gaat en allemaal naakt voorbij loopt, dan heeft iedereen wel iets wat heel mooi is, maar zijn we uiteindelijk allemaal hetzelfde! 😉

Heb jij ook regelmatig te maken met bodyshaming, taboes of wil je een persoonlijk verhaal met ons delen, mail dan gerust naar info@boostyourhealth.nl en wie weet komt jouw verhaal op onze website! (kan ook anoniem).

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .