` BOEKRECENSIE: Brainfood Smoothies by Charlotte Labee - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE: Brainfood Smoothies by Charlotte Labee

Wij zijn hier thuis dol op smoothies, maar soms wordt het wat eentonig en kunnen we moeilijk nieuwe variaties bedenken. Het nieuwe Brainfood Smoothie boek is daarom een uitkomst. Je kunt namelijk niet alleen genieten van smoothies, maar je komt ook alles te weten over gezonde voeding voor de hersenen. De smoothies in het boek zijn ook vol met de juiste voeding voor de hersenen en hoe fijn is het om met heel het gezin te genieten en tegelijkertijd verder aan je gezondheid te werken. Lees verder en ik laat je kennismaken met dit inspirerende boek!

Je darmen en hersenen werken samen

De stoffen die in je hersenen terechtkomen, bepalen onder meer je gevoelens, gezondheid en ontwikkeling. Je darmen verteren jouw voedsel en zorgen voor de opname van voedingsstoffen en het aansturen van de hersenen. De hersenen en darmen staan continue met elkaar in verbinding. Dit wordt ook wel brain-gut connection genoemd. Ze communiceren via de belangrijkste zenuw van het autonome zenuwstelsel. Hoe slechter je voor je darmen zorgt, hoe slechter je brein voor jou zorgt en hoe meer disbalans er ontstaat in je mentale welbevinden. Onze darmen en hersenen zijn dus essentieel voor onze gezondheid en zorgen tevens voor de energieproductie, de communicatie met de hersenen, ze beïnvloeden ons antioxidantensysteem, helpen bij ontstekingen en dragen bij aan het immuunsysteem. Wist je trouwens dat maar liefst 95% van de aanmaak van het gelukshormoon Serotonine plaats vindt in onze darmen? Zorg daarom met liefde voor je darmen en hersenen.

Volop tips voor gezonde darmen en hersenen

Het boek zit boordevol handige tips. Zo kun je tips terugvinden zoals gevarieerd eten, contact maken met de natuur, eet meer kruiden en specerijen, gebruik af en toe een probioticakuur om je darmen te herstellen, beweeg voldoende en vermijd stress. Dit en nog veel meer handige tips kun je terugvinden in het boek. Sommige tips ken je vast al wel, maar soms weet je dat je dit moet doen maar vindt je het lastig om dit op te pakken. Probeer daarom iedere week een klein doel voor jezelf te stellen, zo behaal je in de loop van tijd grote successen.

Smoothies kunnen altijd en overal

Dit is een groot pluspunt, zo heb je altijd gezonde voeding bij de hand die je makkelijk kunt drinken en/of eten. Door te kiezen voor producten die goed zijn voor je darmen en je hersenen trakteer je jezelf op een goede gezondheid. Probeer hierin ook meer voor groenten te kiezen. Charlotte raad aan dat je dagelijks 500 tot 800 gram groente aan om je brein optimaal te laten presteren, ontstekingen te remmen en ziekten en mentale disbalans te voorkomen. Je maakt superhandig smoothies in een handomdraai met een blender en sapjes met een (slow)juicer.

Voedingstips, supplementen en maar liefst 80 smoothierecepten!

Het boek is zeer waardevol, bevat veel voedingstips, handige informatie over supplementen en maar liefst 80 verschillende smoothierecepten. Ik ben dan ook heel enthousiast en dit boek blijft voorlopig in de keuken staan om heel veel smoothies uit te proberen en aan de slag te gaan met de juiste voedingsstoffen, kruiden, supplementen en met oil pulling. Dat laatste is een vak apart en schijnt heel goed te werken. Ik denk dan ook dat iedere vrouw dit boek in huis moet hebben om haar gezondheid een boost te geven op het gebied van de hersenen en darmen. Wie wilt er nu niet slim (blijven) en gezond zijn (worden)!

BRAIN FOOD Smoothies | Charlotte Labee | Kosmos Uitgevers | Prijs € 22,50 | Te koop bij o.a. Bol.com

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment