` BOEKRECENSIE: De Bron - Bepaal je levenspad door te veranderen hoe je denkt - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE: De Bron – Bepaal je levenspad door te veranderen hoe je denkt

Hoe zou het zijn als je je hersenen leert te herprogrammeren zodat je krijgt wat je wilt? Misschien klinkt dit te mooi om waar te zijn, maar dit boek helpt je hiermee op weg door de wet van aantrekking. Dr. Tara Swart heeft dit boek geschreven en is ervan overtuigd dat wij de werking van onze hersenen kunnen veranderen en zo ook onze levens. In dit boek worden zowel haar bevindingen van de cognitieve wetenschap én ervaringen uit de praktijk om het geheim van ons brein te ontrafelen. Lees je mee?

We leven in een wereld waar ratio massaal wordt overschat, emoties worden gezien als een zwakte, en waar voor beslissingen op basis van intuïtie nauwelijks of geen plaats is. We zijn vergeten wie we vroeger waren. Door de jaren heen zijn we het limbische brein gaan negeren dat ons bij het omslagpunt in onze evolutie heeft gebracht, en hebben in plaats daarvan de cortex op een voetstuk gezet. We hebben diepgang, passie en instinct gedegradeerd en zijn gaan vertrouwen op de oppervlakkige vaardigheden – zoals examens, domweg uit het hoofd leren of transactionele relaties – die meer te maken hebben met het materieel gewin dan met ware vreugde. We leiden een leven dat wordt gedomineerd door stress en hebben het te druk om werkelijk te registreren wie we zijn, waar we naartoe gaan en wat we willen van het leven. We bevinden ons nu op een punt waar de technologie onze geest en ons lichaam meer ontregelt dan we kunnen bevatten. We staan op de drempel van grootscheepse verandering.

Bovenstaand stuk uit het boek raakt mij. Het zegt precies zoals ik het voel en het boek laat mij dan ook niet meer los. Daarna wordt verteld hoe onze hersenen zich ontwikkelen vanaf dat je baby was. Het is belangrijk om je brein niet voor lief te nemen, het regeert immers ons leven. Zo wordt ons zelfvertrouwen, onze relaties, creativiteit, veerkracht, ons gevoel van eigenwaarde, ons levensdoel en nog veel meer dingen met onze hersenen geprogrammeerd.

Automatische piloot

Het leven met vertrouwde patronen is voor ons veel eenvoudiger. Het kost ons minder energie en bovendien is het brein geprogrammeerd om verandering te vermijden, wat het brein ziet dit als een “bedreiging” en daarom ervaren wij stress en paniekreacties die ons ervan weerhouden om risico’s te nemen en ons hogere denken uitschakelt ( de executieve functies van het brein, zoals het reguleren van emoties, het doorbreken van vooroordelen, het oplossing van complexe problemen en flexibel en creatief denken ) om ons te beschermen.

Veel mensen leven op de automatische piloot en vragen zichzelf niet af waar deze onderliggende, diepgewortelde gewoonten vandaan komen en of ze hun nog langer dienen. We schakelen onszelf uit en laten het leven over ons heen komen, in de veronderstelling dat het buiten onze controle ligt.

Waar draait dit boek om?

Dit boek draait in de kern om het ontwikkelen van een zeker bewustzijn van onze neutrale verbindingen en de patronen binnen hun activiteit die dicteren hoe we onbewust reageren op triggers en gebeurtenissen – zoals een driftbui krijgen versus dichtklappen, troosteten of om hulp vragen. Bewustwording van onze manier van reageren en ons gedrag kan ons helpen om vorm te geven aan onze reacties op de problemen waarmee we in het leven te maken krijgen.

4 Stappenplan

Het 4 stappenplan van Tara om het brein volledig te laten ontwaken en je maximale potentieel te benutten is het product van een gevestigde neurowetenschappelijke  en psychiatrische kijk op het brein, geupdatet met de allernieuwste cognitieve wetenschap. Dit combineer zij met ondersteunend materiaal vanuit de esoterische en spirituele hoek. Je gaat tot in detail de neurowetenschap onderzoeken achter je vermogen om je toekomst te creëren – de wet van aantrekking en hoe je je brein kunt trainen om je dromen te “manifesteren”.

Wat vind ik van het boek?

Het boek is echt een eye-opener en geeft je vele inzichten om vastgeroeste patronen of problemen waar je mee worstelt te veranderen. Het is een handleiding voor het leven die op een ruimdenkende en praktische manier wetenschap en spiritualiteit samenbrengt. Het laat je precies zien waarom het zo lastig is om vaste patronen te doorbreken, maar het laat je ook zien hoe makkelijk je dit kunt veranderen als je het zelf wilt. Met dit boek kun je letterlijk je dromen en doelen achterna als je er zelf in gelooft. Dit boek is dan ook een echt aanrader voor mensen die het beste uit hun leven willen halen!

De Bron | Dr. Tara Swart | Levboeken | Prijs € 21,99 | Te koop bij o.a. Bol.com

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment