Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE: EET – RESET – HEAL by Gwyneth Paltrow

Dit fantastische boek is weer een #1 New York Times bestseller en dat is in mijn ogen niet vreemd. Het nodigt uit om je leven een reset te geven met gezonde en voedzame voeding en heet niet voor niets “Eet, Reset & Heal”. Ik kan niet wachten om erin te duiken en aan de slag te gaan met de heerlijke voedzame en gezonde recepten. Maar er is nog meer, je kunt namelijk een speciaal voedingspatroon volgen als je last hebt van candida, je lichaam een detox wilt geven, maar ook hoe je je groenten kunt inleggen en bewaren. Daarnaast kun je zelfs een voedingspatroon volgen als je last hebt van bijnieruitputting, een zware metalen detox wilt doen of een vegan friendly eetpatroon. Alles is mogelijk en je gezondheid een boost geven begint allemaal met voeding, dus lees gauw mee!

Wat kun je vinden in het boek “Eet, Reset, Heal”?

Het boek “Eet, Reset, Heal bevat uit 2 gedeelten, namelijk een gedeelte met heel veel gezonde voedzame recepten en een gedeelte over de healing cleanses.

In de inleiding zit veel herkenning en wordt verteld dat we het tegenwoordig allemaal druk hebben en er soms dan zelfs nog voor kiezen om het nog drukker te maken dan dat het al is. We hebben veel dingen niet in de hand, hoe kunnen we dan toch enige autonomie over onze gezondheid en ons welzijn opeisen? Wat kunnen we veranderen om ons beter te voelen? En hoe doen we dat zonder grote offers of zonder ‘nee’ te zeggen tegen dingen waar we ‘ja’ tegen willen zeggen, zonder ons minder in te zetten op het werk, thuis of elders? Voor Gwyneth is eten de krachtigste resetknop. Ze heeft geen magische trucjes, maar clean eating komt in de buurt.

En geloof het of niet maar Gwyneth slaap ook niet altijd goed en doet maar 1x per jaar een detox en dat is niet om haar lijf te straffen omdat ze de rest van het jaar hamburgers eet. Een bepaalde periode grotendeels of volledig clean eten is geen morele keuze en zou je ook niet het gevoel moeten geven dat je van alles mist.

Wat voor recepten kun je verwachten?

De recepten zijn onderverdeeld uit ontbijt, soep, salades, bowls en rolls, iets vullender, dranken en snacks en de basics. Ze zijn eenvoudig te maken en heel erg lekker en gezond. Echt een aanrader dus! Vergeleken met haar vorige boeken, is dit boek echt mijn favoriet. Met een druk gezin en dus niet zoveel tijd om uitgebreid te koken, zijn deze recepten heel makkelijk, smakelijk en gauw klaar. Perfect!

Zelf maakte ik een aardbei bloemkool smoothie en liet mij verrassen door deze onbekende combinatie.


Healing Cleanses

Deze Healing Cleanses zijn echt een aanwinst en worden geadviseerd door gezondheidsexperts en/of artsen. Je kunt de volgende Healing Cleanses oppakken:

  • De Fat Flush
  • Zware Metalen Detox
  • Boost je bijnieren
  • Candida Reset
  • Healthy Heart
  • Veg-Friendly Ayurveda

Je kunt alle informatie hierover lezen en ontvangt bij iedere Healing Cleanse een weekmenu die je kunt volgen en zo je gezondheid op dat gebied te verbeteren. Ik ga er zeker minimaal 1 opvolgen en mocht er verbetering zijn, dan laat ik het jullie zeker weten! 

Conclusie

Het is een prachtig boek vol met inspiratie om gezonder te eten en te leven. Gwyneth vertelt over haar leven en liefde voor gezond eten en leven en de recepten zijn makkelijk, lekker en snel te maken. Ideaal! Ook voor een gezin makkelijk te bereiden en de Healing Cleanses zijn heel fijn terug te vinden, zodat je aan de slag kunt met jouw zwakke punten op het gebied van gezonder leven. Ook fijn dat deze zo ingericht zijn op de huidige maatschappij, waarin bijnieruitputting en candida vaak voorkomen en waar je niet voor terecht kunt bij een reguliere arts. Ik vind het boek echt een aanrader en hij blijft dicht in de buurt liggen, zodat ik ieder moment inspiratie kan op doen of iets lekkers en gezond kan maken voor mij en het gezin!

Eet, Reset, Heal |Gwyneth Paltrow | Kosmos Uitgevers | ISBN: 9789021572376 | Prijs € 27,50 | Te koop bij o.a. Bol.com

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .