` BOEKRECENSIE: Healthy Heart! - Dr. Janneke Wittekoek & Prins van den Bergh - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE: Healthy Heart! – Dr. Janneke Wittekoek & Prins van den Bergh

Op dit moment sterft een op de drie vrouwen aan de gevolgen van een hart- of vaatziekte wereldwijd. Dat is meer dan alle vormen van kanker bij elkaar. Daarom wordt het hoog tijd dat we het eens gaan hebben over het vrouwenhart. Wist je namelijk dat maar liefst 80% van de hart- en vaatziekten is te voorkomen? En dat zit allemaal in onze leefstijl en het is hard nodig dat we met zijn allen gaan werken aan een gezondere leefstijl. Dit boek zit vol met tips, informatie en heerlijke gezonde recepten om jouw hart weer een flinke boost te geven, lees je mee?

Vergroot je eigen hartgezondheid

Dit boek geeft je inzichten om je eigen hartgezondheid onder de loep te nemen en te verbeteren waar nodig. In een tijd waar zitten het nieuwe roken is, we veel te veel suiker en zout binnen krijgen en te weinig gezonde vetten eten is er nog flink werk aan de winkel.

Vrouwenhart

Dit boek geeft je (nieuwe) kennis over het vrouwenhart, want alle medicijnen zijn ingesteld op het mannelijke hart, terwijl het aantal vrouwen groeit met hart- en vaatziekten. Dr. Janneke Wittekoek geeft hier duidelijk de verschillen weer en geeft informatie over waar je op moet letten en rekening mee kunt houden. Een veelvoorkomend probleem is namelijk dat vrouwen veel klachten kunnen hebben van pijn op de borst zonder dat er afwijkingen te vinden zijn in de grote bloedvaten, waardoor er vaak ten onrechte wordt geroepen dat er helemaal niks aan de hand is en dat het waarschijnlijk allemaal tussen de oren zit. Gelukkig weten we inmiddels beter en ze gaat hier uitgebreider op in in het boek.

Risico factoren voor hart- en vaatziekten

Roken, alcoholgebruik, overgewicht, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, diabetes, migraine en auto-immuunziekten zijn algemene risicofactoren. Specifieke risicofactoren voor vrouwen zijn hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap, zwangerschapsdiabetes, bepaalde gynaecologische aandoeningen zoals PCOS, hormonale problemen zoals vroegtijdig in de overgang komen, de overgang en overgangsklachten. Overige risicofactoren zijn depressie en angst, te weinig beweging, slecht voedingspatroon en slaaptekort.

Wist je dat?

  • Het hart is een sterke spierbundel;
  • Het hart klopt gemiddeld 100.000 keer per dag en pompt gemiddeld 5 liter bloed per minuut door je lichaam;
  • 4 hartkleppen zorgen ervoor dat het bloed in de goede richting stroomt en dat je lijf zuurstofrijk bloed krijgt;
  • Als de pomp minder krachtig is, houd je water en zout vast;
  • Kortademigheid, druk op de borst en /of een licht gevoel in het hoofd zijn signalen van een hartklepaandoening;
  • Met de stethoscoop kan de dokter een hartklepaandoening opsporen, gevolgd door een echo;
  • Hartfalen betekent dat de linker- of de rechterhelft van je hart minder goed werkt;
  • Een verkalkte of vernauwde hartklep kun je niet behandelen met medicijnen; vervangen is de beste optie;
  • Je helpt je hartpomp een handje door gezond te leven en hem in conditie te houden;
  • Net als bij je auto is meten meer weten. Ken-je-getallen, kijk en luister naar je hart!

Recepten en weekmenu’s

Het boek zit vol met handige tips om je lifestyle aan te pakken en gezonder te leven en zo het risico op vaat- en hartziekten te voorkomen. Zo vind je handige recepten terug, die smakelijk en gezond zijn en tevens makkelijk klaar te maken zijn. Ook zijn er handige weekmenu’s die je houvast geven op weg naar een gezondere lifestyle.

Wat vind ik ervan?

Het boek geeft je zoveel meer inzichten over het risico op vaat- en hartziekten en licht hierbij ook de risicofactoren toe van alleen vrouwen. Juist omdat mannen en vrouwen niet hetzelfde zijn. Daarnaast geeft het boek je handige tips om gezonder te leven en aanpassingen te doen op het gebied van gezond eten, bewegen en vermindering van stress. Het geeft je handige facts over je hart en tips waarbij je op kunt letten of direct naar een arts te gaan als je last hebt van bepaalde symptomen. Ik ben zoveel meer te weten gekomen, er is een wereld voor mij open gegaan. Ik wist wel iets, maar nu is het zoveel duidelijker en ik ga ook zeker met de handige tips en trics aan de slag. Ook ga ik eens een aantal heerlijke gezonde recepten maken. Kortom, een echte aanrader!

Healthy Heart | Dr. Janneke Wittekoek & Prins van den Bergh | Uitgeverij Lucht | Prijs € 29,95 | Te koop bij o.a. Bol.com

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .