Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE: Het Scandi Sense Dieet – Suzy Wengel

Wie ons een beetje kent, weet dat wij geen voorstander zijn van diëten. Maar dit boek is eigenlijk terug naar de basis en je behoefte afstellen met als portie het aanhouden van je handpalm. Dit klinkt misschien wat gek, maar het ziet er goed uit en werkt ook voor vrouwen die worstelen met hoeveelheden, vergeten van maaltijden en andere rare eetgewoonten. Tijd om de proef op de som te nemen dus en aan de slag met het Scandi Sense Dieet, lees je mee?

Het lukte Suzy maar niet om af te vallen zonder eetbuien en balans. Met het nononse Scandi Sense Dieet is het haar toch gelukt. Ze deelt aan het begin van het boek haar aangrijpende verhaal, welke veel herkenning zal geven bij andere vrouwen. Eigenlijk is het ook geen dieet, want het werkt met voedselgroepen en als portieformaat je handen. Je bouwt geen tekorten op en krijgt voldoende van alles binnen. Ik ben heel nieuwsgierig geworden en vertel jullie graag meer.

Wat is Scandi Sense?

De naam Scandi Sense is afgeleid van het Engelse begrip common sense of gezond verstand. Suzy heeft deze naam dan ook niet zomaar gekozen, Scandi Sense is een eenvoudige, duidelijke methode die draait om een gezonde kijk op de samenstelling van ons voedsel en hoeveel we ervan eten. Het is geschikt voor iedereen, ongeacht je lengte of gewicht en is meer een levensstijl dan een dieet. Het heeft als uitgangspunt dat je ook niet geheel je voedingspatroon hoeft om te gooien, maar deze eenvoudig kunt aanpassen. De kans is daardoor ook groter om het op de lange termijn goed vast te houden.

Scandi Sense verbied niets

Klinkt dat niet als muziek in je oren? Je mag alles maar er zijn natuurlijk wel bepaalde soorten voedsel waarvan je beter niet te veel kunt nemen of die je bij andere maaltijden moet compenseren. Maar in principe mag alles, maar met mate!

Drie maaltijden per dag

Er is geen bewijs dat zes keer per dag eten beter is dan drie keer. De een voelt zich beter mij meer maaltijden en de ander minder maaltijden per dag. Wat wel vaststaat is dat je bij veel eetmomenten het risico loopt om nog meer te eten en dus onbewust meer calorieën binnen te krijgen.

Maaltijdboxen

De Sense-maaltijdboxen zijn een praktisch hulpmiddel en een geheugensteuntje waarmee je je maaltijden overzichtelijk houdt. Elke maaltijdbox staat voor 1 maaltijd en je moet per dag dus 3 maalitjdboxen eten die je met 4 handen voedsel mag vullen en 1-3 eetlepels vet. Het klinkt wat raar, maar in het boek kun je een praktisch overzicht bekijken, waardoor alles meer op z’n plek valt. Het lijkt moeilijker dan het is en het is een fijn geheugensteuntje.

Voorbeeldmaaltijden

Wat fijn is om te hebben zijn de vele voorbeeldmaaltijden wat je op een dag kunt nemen. Zo krijg je een idee wat je allemaal mag eten en dat is best veel. Er staan heerlijke voorbeelden en recepten in het boek en ook geen moeilijke gerechten met tal van ingredienten. Heel basic, maar toch heerlijk gevarieerd, smaakvol en makkelijk te bereiden.

Conclusie

Ik vind het een heel fijn en praktisch boek met handige tools om naar een gezondere levensstijl te streven. Daarnaast zit het boordevol met heerlijke recepten die je in een handomdraai kunt bereiden. Een goede aanrader als je deze keer wel jouw goede voornemens wilt volhouden!

Suzy Wengel | Het Scandi Sense Dieet | ISBN 978 90 245 8389 8| paperback | ca. 240 blz. | € 20,- te koop bij o.a. Bol.com

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .