Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE: Koken is leuk – het lekkerste kinderkookboek van het jaar!

Hier in huis heerst een kleine kookboeken verslaving. Ik kan zo intens gelukkig worden van mooie foto’s, goede recepten en de sfeer van een kookboek. Elk weekend pakken we een stapel uit de kast en gaan we recepten uitzoeken voor ons weekmenu en onze zoon kijkt graag mee. Tegenwoordig kan hij ook aardig recepten uitzoeken en is het super leuk om te zien wat hij kiest. Toen het boek: ‘Koken is leuk’ was hij dan ook direct dolenthousiast. ‘Een kookboek voor MIJ? Helemaal voor MIJ?’. Wij gingen aan de slag, lees je mij wat we van dit kinderkookboek vinden?

koken is leukKoken met kids

Al een tijdje was ik op zoek naar een goed kookboek voor mijn zoon (4,5 jr) omdat hij graag meehelpt met koken en dit dan ook elk weekend doet. Ondertussen kan hij echt veel dingen als snijden, maken en raspen wat leuk is maar ook super handig! Hij weet wat je nodig hebt om een brood te maken en is gewend dat wij veel zelf maken. Waar andere ouders gaan knutselen gaan wij dus koken, en het lijkt me geweldig als hij over een aantal jaar onze liefde voor koken heeft overgenomen. Altijd fijn een man die koken kan 😉

Eerste indruk

Door het boek ‘Koken is leuk’ ben ik blij verrast. Waar andere kinderkookboeken werken met kant en klaar spullen en veel suiker en glitters of recepten die wij normaal niet eten, zijn de recepten uit dit boek gemaakt met echte ingrediënten. De inhoudsopgave is veelbelovend en ik zie dat we bijna alles kunnen maken omdat mijn zoon dat lust. Achter de vegetarische recepten staat een V en er zijn ook hoofdstukken besteed aan tips, keukentermen en maten en gewichten.

Aan de slag:

Mijn zoon mag het eerste recept kiezen dat we gaan maken. Hij besluit al snel dat het: ‘Zoete pancakes’ moeten worden met fruit. Ik lees alles voor en hij mag aanwijzen wat we nodig hebben en alles afmeten en in de bak doen. Het is soms even loslaten maar kinderen kunnen meer dan je denkt! De stappen in het boek zijn makkelijk en door de foto’s zie je goed wat je moet doen. Het bakken van de pancakes doen we samen maar ook hier kan hij weer zelf alles in de pan scheppen en de pancakes omkeren. Het recept duurt precies lang genoeg zodat hij zijn aandacht erbij houdt en ondertussen laat ik hem de tafel dekken zodat ik nog even snel wat pancakes in hoog tempo kan bakken.

Het resultaat:

We eindigen met een mooie stapel pancakes en fruit en hij is super trots! Tijd om te proeven. De pancakes zijn erg lekker en luchtig en door de fruit die we erbij gemaakt hebben hoeft er verder niets meer op. Wederom ben ik blij verrast! Mijn zoon kijkt alvast in het boek wat hij morgen wilt gaan maken en gelukkig kiest hij ook een van de hoofdgerechten met groenten. Vanaf nu mag hij 1 keer per week kiezen en als hij het zelf gemaakt heeft krijgen we geen: ‘Dat lust ik niet’ aan tafel! De hoofdgerechten bestaan uit verse producten en veel groenten, heel erg fijn! Ik kan niet wachten tot hij zelf kan lezen en ons kan verrassen met een gerecht uit het boek!

Conclusie:

Zoals je waarschijnlijk al gelezen hebt zijn wij fan. Mijn zoon omdat hij eindelijk eens zelf mag kiezen en een eigen boek heeft, en ik omdat hij zo echt kan leren koken en eten niet meer iets is wat wij altijd hem maar voorschotelen. Zo heeft hij ook zijn eigen keuzes en eet hij ongemerkt meer groenten die hij normaal laat liggen. Ik zou dit boek zeker aanraden en waarschijnlijk ga ik hem een paar keer cadeau doen!

koken is leuk

Koken is leuk! | € 14,99 | 128 pagina’s | Kluitman | ISBN 978 90 206 9167 2

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .