Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE: De kracht van slim trainen – Joeri Zwart

Het boek ´ De kracht van slim trainen´ van Joeri Zwart kwam voor mij precies op het goede moment. Ik ben fanatiek hardloper en wil heel graag wat meer spieren kweken om een snellere 10km te kunnen. Nu ga ik al twee keer per week naar de sportschool, maar die trainingen zijn lang niet altijd even effectief.

Voor degenen die Joeri niet kennen; Hij is personal trainer, schrijver en geeft door het hele land heen lezingen over weerstandstraining, HIT en gerelateerde onderwerpen. Zijn visie en trainingen gaan altijd terug naar de kern en worden zou nauwkeurig en objectief mogelijk uitgelegd.

In het boek beschrijft hij stap voor stap hoe je er voor kan zorgen dat je minimaal traint met een maximaal resultaat en dat gaat veel verder dan dat je eerste instantie denkt. Zo is het in eerste instantie belangrijk om voldoende kennis op te doen over ons lichaam, voeding en beweging.

In tegenstelling tot sommige collega-schrijvers wil hij zijn lezers graag van informatie voorzien en ze uitnodigen om zelf keuzes te maken en kritische vragen te stellen. In het boek legt hij uit: “Met het opdoen van deze kennis zal je een kritische denkwijze aanleren waardoor je minder snel –onterechte en slecht onderbouwde- conclusies trekt. […] Ik nodig je uit om verder te lezen en zelf te oordelen.”

Nu lijkt dit misschien niets met effectief trainen te maken te hebben, maar niet is minder waar. Door kritische vragen te stellen en kritisch naar je eigen resultaten te kijken, zal je jezelf dwingen om je op je doel te focussen en daarvoor de juiste keuzes te maken. De eerste stap is gezet! Verder komen ook onderwerpen als verwachtingspatronen, weerstandstraining en het belang van spierverzuring aan bod.

Dit boek is een aanrader voor de fanatieke sporter die al jarenlang dezelfde routine heeft en toe is aan vernieuwende inzichten en meer of ander resultaat. Maar ook voor de beginnende sporter staat er meer dan genoeg waardevolle informatie in om voor jezelf een mooi trainingsschema in elkaar te zetten.

De kracht van slim trainen – Joeri Zwart
Uitgeverij Lucht B.V.
€ 19,95 o.a. te koop bij Bol.com

Comments: 1

  • reply
    24 februari 2019

    Hoe heeft het boek je geholpen om sneller de 10 km te rennen?>

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .