` BOEKRECENSIE: Liefdevol leven by Sacha Entius - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE: Liefdevol leven by Sacha Entius

Op jonge leeftijd droomde Sacha ervan om ballerina te worden. Dansen was haar grootste passie en dat hebben we dan ook gemeen. Ik heb geen ballet achtergrond, maar met dansen kon ik mijn lichaam omarmen, uiten en de stress of zorgen eruit dansen. Na een paar jaar verloor ze het plezier in dansen en ging ze voor een geheel andere carrière, namelijk het bank- en verzekeringswezen. Na uitputtingsverschijnselen werd ze gemotiveerd om weer de dingen te doen die ze écht leuk vond, zoals schilderen, paardrijden en een cursus dansexpressie. De verbinding tussen lichaam en geest fascineerde haar en zo is ze uiteindelijk coach, trainer en therapeut geworden. Met dit boek laat ze zien hoe elke vrouw (met welke tegenslag ook) zichzelf naar het hoogste niveau kan brengen en liefdevol kan leven. Lees je mee?

Kippenvel dat kreeg ik toen ik na de introductie het stukje las over mijn dappere hart. Herkenbaar, mooi, open, kwetsbaar, pijnlijk en vertrouwen dat zijn de woorden die naar boven kwamen. Nooit gedacht dat dit stukje zo herkenbaar zou zijn en het begin van nog meer prachtige, kwetsbare en ontroerende verhalen van sterke vrouwen in dit boek. 

Regie over je leven

Ondanks je leermomenten en tegenslagen ben je zelf de regisseur van je leven. Dit heb je vast vaker gehoord en kun je toepasbaar maken in jouw situatie en leven. Maar dat maakt niet dat dit heel gemakkelijk is, het vraagt doorzettingsvermogen, vallen en opstaan en heel veel liefde voor jezelf om het beste eruit te halen.

Behoeften en gedrag

Er is veel onderzoek gedaan naar gedrag en de behoeften van mensen. Elk mens heeft een unieke innerlijke aard die niet verandert. Wel wil deze aard van gevoelens en verlangens ontdekt worden en zich manifesteren. Door negatieve invloeden in onze eerste levensjaren kunnen onze gevoelens en verlangens worden verdrongen. Ze zijn er nog wel, maar we durven ze niet meer te laten zien. Onbewust drukken we ze weg omdat we ons laten beïnvloeden door mensen in onze naaste omgeving.

“Your vision will become clear only when you can look into your hearth. Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakes.”

Verhoog je energie en neem leiding over je gedachten

Onze mentale en emotionele staat is afhankelijk van onze gevoelens en de gedachten waar we ons op focussen. Positieve gevoelens, zoals plezier, dankbaarheid, speelsheid, liefde en lol, verhogen onze energie waardoor ons lichaam krachtiger voelt en we veel voor elkaar krijgen. Terwijl negatieve gevoelens, zoals stress, irritatie, angst, frustratie, depressie en woede onze energie verlagen waardoor ons lichaam futloos voelt en we minder voor elkaar krijgen. Om meer te bereiken, is het dus belangrijk om je energie hoog te houden. Je kunt dit doen door met je gedachten positieve gevoelens op te roepen. Geleide meditatie en visualisatie oefeningen zijn hier praktische tools voor.

Leven vanuit je hart

Inzicht in jouw drijfveren geeft helderheid over de redenen waarom je doet wat je doet. Een volgende stap is erachter komen of je doet wat je écht wilt, of je jouw hart volgt. Als we ver van onszelf verwijderd zijn, weten we vaak niet meer wat we echt willen. We worden dan geleefd in plaats van dat we zelf leiding nemen over ons leven. Doordat we te druk zijn met alles wat we moeten en van ons verwacht wordt, wordt ons leven een reactief bestaan. We leven dan meer voor de buitenwereld dan voor onszelf. Hoe zit dat met jou? 

Conclusie

Dit prachtige boek biedt jou handvatten, tips en mooie inzichten om het beste uit je leven te halen. Daarnaast worden er verhalen van vrouwen gedeeld die ondanks hun tegenslagen toch weer op de goede weg zitten en dan maakt het niet uit of dit jaren geduurd heeft of juist snel al gebeurde, het feit is dat ze nu helemaal weer gelukkig zijn en de goede connectie hebben tussen lichaam en geest. Het is een aanrader voor iedere vrouw die de kwaliteit van haar leven naar het hoogste niveau wil brengen.

Liefdevol Leven | Sacha Entius | Paris Books | Prijs € 17,50 | Te koop bij o.a. Bol.com

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .