` BOEKRECENSIE: Luisteren naar elkaar - De Gordon Methode by Linda Adams - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE: Luisteren naar elkaar – De Gordon Methode by Linda Adams

Echt naar elkaar luisteren is een kunst. Zeker in deze moeilijke tijd, waarin je met je gezin op elkaars lip zit of alleen thuis zit en meer wilt kletsen met anderen. Hier in huis is het soms een ware kunst, aangezien mijn dochter en man een speciaal syndroom hebben en mijn zoon getest moet worden op ADHD en bijna nooit ophoud met herrie maken. Probeer dan maar eens rust te vinden en goed te communiceren, zodat het voor iedereen duidelijk is. Ik ben dan ook heel benieuwd wat de “Gordon Methode” precies inhoud en of ik echt verbetering zal zien in mijn drukke gezinsleven en werk. Lees je mee?

In de bestseller “Luisteren naar kinderen” introduceerde Thomas Gordon voor het eerst de gesprekstechniek waarmee hij honderdduizenden ouders verder heeft geholpen. Op basis van deze methode schreef Linda Adams “Luisteren naar elkaar”, zodat nu ook volwassenen ermee aan de slag kunnen gaan. Dit boek zit dan ook vol met oefeningen en praktische voorbeelden en zelfonderzoek.

Dit boek zorgt ervoor dat je:

  • Weer zeggenschap krijg over je eigen leven;
  • Dat je kunt voorzien in je eigen behoeften, terwijl je toch oog blijft houden voor de behoeften van anderen;
  • Dat je sommige problemen en conflicten kunt voorkomen door open te communiceren;
  • Dat je anderen op een effectieve en sensitieve manier kan confronteren met gedrag dat in strijd is met jouw behoeften;
  • Dat je om kunt gaan met de angst om open en direct te communiceren;
  • Dat je conflicten kunt oplossen zonder relaties te beschadigen;
  • Dat je effectief kunt omgaan met waardebotsingen;
  • Dat je effectief kunt luisteren als een ander een probleem heeft;
  • Dat je doelen kunt stellen en plannen kunt maken om die te bereiken.

Bomvol met handige informatie

Dit prachtige boek zit vol met handige informatie, communicatievaardigheden, voorbeelden, inzichten en zelfreflectie. Het is dan ook heel moeilijk om zo snel even samen te vatten. Het is veel informatie en ik kan mij voorstellen dat je niet alles in één keer in de praktijk kunt uitvoeren of veranderen. Het heeft tijd nodig en moet in kleine stappen.

Assertiviteit

Heel veel vrouwen worstelen met conflicten en vinden het lastig om voor zichzelf op te komen. Natuurlijk kun je beide een andere mening hebben, maar open communiceren en een vorm van kritiek uiten wat uit mond in een ruzie of conflict is zeer lastig. Assertiviteit speelt hierin een grote rol en ook ik worstel hier soms mee. Gelukkig gaat het al wat beter, want vroeger kon ik echt een week ziek zijn van een confrontatie, ruzie of zwaar conflict. Dit boek geeft je ook hierin handige handvatten om jezelf en een ander beter te begrijpen en door middel van de juiste communicatie toch meer voor jezelf op te komen.

Wat vind ik ervan?

Ik vind het boek zeer veelzijdig. Het geeft zeer veel handvatten op het gebied van communicatie. Het boek bevat veel informatie, voorbeelden, opdrachten en zelfreflectie. Je kunt hiermee zeker je communicatie aanzienlijk verbeteren en krijgt ook meer inzicht waar je zelf nog aan kunt werken. Daarnaast plaats ik een klein puntje van kritiek en dat is dat het overweldigend veel is. Op zich niet erg, maar om het goed toe te passen in de dagelijkse praktijk is daardoor iets moeilijker. Ik raad dan ook aan om stapje voor stapje toe te passen in jouw huidige leven en te kijken waar jij behoefte aan hebt. Verder is het boek fantastisch en ben ik helemaal voor open en eerlijke communicatie, opbouwende kritiek en zelfreflectie. Echt een aanrader dus!

Luisteren naar elkaar | De Gordon Methode | Linda Adams | Kosmos Uitgevers | Prijs € 20,99 | Te koop bij o.a. Bol.com 

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment