Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE: Meer koolhydraatarme recepten – Oanh’s Kitchen

Zelf ben ik verre van een keukenprinses; ik blader de Allerhande door, scheur er lekkere recepten uit en stop ze in de keukenla. Om na een half jaar de la weer eens uit te mesten en de uitgescheurde recepten bij het oud papier te doen. Koekboeken, ik heb er thuis een aantal, maar gooi de handdoek al bijna bij voorbaat in de ring als ik een hele opsomming zie van ingrediënten; twee eetlepels van onbekende kruiden, een eetlepel van een olie die ik niet heb, of een term als blancheren. En gaan de gesneden groente toch weer makkelijk in de wokpan of in de oven. Tot ik werd gevraagd om een recensie te schrijven over Oanh’s Kitchen koekboek. Dacht waarom niet, laat ik maar een keer uit mijn comfortzone stappen!

Het kookboek bestaat uit recepten voor ontbijt, lunch, hoofdgerechten, snacks en zoetigheid. Omdat het koolhydraatarme recepten zijn staat er bij elk recept bij hoeveel koolhydraten erin zitten.

Ook kun je hele weekmenu’s vinden, voor als je echt zonder inspiratie zit en je van alle maaltijden iets bijzonders wilt maken. Het kookboek heeft prachtige foto’s en die zien er, gelukkig, uit alsof ook ik dit kan maken, dat geeft hoop! En ben aangenaam verrast, want het zijn geen hele epistels van recepten, redelijk korte lijsten met ingrediënten, waarvan ik de meeste ook nog ken!

Maar laat ik niet gelijk overmoedig worden met een bloemkoolbom of stracciatellataart. Ik ga de pompoen-broccolisoep maken.

Uit het groentepakket van de biologische boer lag er nog een flespompoen dus dat kwam perfect uit. Had enkel de laurierblaadjes achterwege gelaten, want die was ik vergeten te kopen. Maar goed twee blaadjes laurier, dat zal de smaak nu niet geheel anders maken, verwacht ik.

Het recept is eenvoudig te volgen, de meeste tijd ben je kwijt met het snijden van de flespompoen. Voor de rest is het easy peasy en voor ik het weet pruttelt de soep, en vult de keuken zich met een heerlijke geur van pompoen. Even met de staafmixer pureren; al vind ik het zelf altijd wel lekker om het niet helemaal glad te pureren; maar dat je nog een beetje een bite hebt.

De soep smaakte heerlijk; we hebben de laurierblaadjes niet gemist! Volgende week ga ik de vistajine proberen!

Auteur: Oanh Ha Thi Ngoc | Uitgever: Björnbooks | Te koop voor € 18,50 bij o.a. Bol.com

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .