Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE: Ongemak – Lichamelijke taboes en wat eraan te doen is – Yael Adler

Wat een geweldig taboe doorbrekend boek is dit! Alle vervelende kwaaltjes waar niemand over durft te praten of mee te koop wilt lopen komen hier wel aan bod en dat is hard nodig. Het hoort erbij en natuurlijk hoef je dit niet aan iedereen te vermelden, maar de mensen in jouw eigen omgeving kunnen jou wellicht wel helpen of geruststellen bij deze ongemakken. Welke dit nu zijn? Lees het gauw en dit boek geeft je daarbij gelijk de beste oplossingen om hier wat aan te doen. Ideaal toch?

Mondaroma’s

Het boek begint al goed met de ongemakken in de mond. Denk hierbij aan een slechte adem (soms alleen in de ochtend), ontstekingen aan het tandvlees en ontstekingen in de mond. Gelukkig kun je deze klachten goed verhelpen door je gebit goed te reinigen, minimaal 2 keer per dag te poetsen, gezond te eten en regelmatig een tandartsbezoek te brengen. Ook een goede mondspoeling en mondverzorgingsproducten kunnen je goed op weg helpen.

Windbommen, actieve darmen en speciale geurtjes uit de onderwereld

Scheten, stinkende winden, knallende spijsverteringsgeluiden, buikpijn en vaak ook diarree zijn onaangename taboes in het menselijke verkeer. Ik weet zelf nog wel een moment toen ik op vakantie was met een vriend en ontzettend last kreeg van mijn darmen en naar de toilet moest en de onderkant had een grote kier, ik wist niet hoe ik het had haha. Maar je zult iedere dag te maken hebben met deze ongemakken, darmproblemen komen dan ook heel vaak voor. Neem bijvoorbeeld de prikkelbare darm, darmziekten zoals de ziekte van Crohn of mensen die last hebben van heftige allergieën en intoleranties met alle ongemakken van dien. Gelukkig is er steeds meer bekend wat we hieraan kunnen doen met behulp van anders en gezonder eten en het meer toepassen van ontspanning.

Onze persoonlijke geur-ID

Als we alle kunstmatige geuren even vergeten en buiten de deur zouden houden, dan kunnen we constateren dat we allemaal anders ruiken. Iedereen heeft namelijk een eigen persoonlijke geur ID. We dragen op onze huid ontzettend veel uiteenlopende bacteriesoorten mee. De soorten en hoeveelheden hangen van allerlei factoren af, bijvoorbeeld sekse, de afscheiding van de diverse geslachtshormonen, huidsoort en of je weinig of veel hoorncellen produceert. Leeftijd speelt hierbij ook een rol en de activiteit van onze talgklieren.

Wat kun je nog meer verwachten?

Een uitgebreid hoofdstuk over mannen (jaja!), seks, seksbloopers, het orgasme, schimmels, nagels, huiduitslag, lichaamsgeluiden en nog veel meer. Het boek is zeer uitgebreid en met een komische noot geschreven, waardoor je het heel prettig leest (ja zelfs over deze taboe dingen) en soms echt moet lachen.

Waarom gaat dit boek of jou of iemand anders helpen?

Het geeft duidelijk de ongemakken en problemen weer die moeilijk bespreekbaar zijn. Sommige durven hiermee niet naar de dokter en kunnen zo wel makkelijk het boek doorlezen en kijken wat er verbeterd kan worden zodat het probleem of het ongemak minder wordt. Ik vind het een aanrader en vind het belangrijk dat deze taboe ongemakken bespreekbaar worden gemaakt. Dit gebeurd helaas nog te weinig en de komische noot maakt het boek fijn leesbaar, draaglijk en een grote hulp bij ongemakken die jij of een ander ervaart.

Ongemak | Yael Adler | Paperback | 320 blz. | ISBN 978 90 2458 107 8| € 19,99 te koop bij o.a. Bol.com

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .