We zijn al bekend met het KVV magazine, waar wij met regelmaat en liefde artikelen en recepten voor aanleveren. Maar nu is KVV dus met een prachtig boek uitgekomen, en zoals de titel van het boek ook zegt, een complete bundel voor de powervrouw in iedere zin van het woord. Want ondanks dat de voorkant aangeeft dat het boek de musthave voor krachtsportende powervrouwen is vind ik persoonlijk dat er voor iedereen goede dingen uit te halen zijn. Benieuwd geworden naar het boek? Lees dan verder!

Het boek is heel handig onderverdeeld in vier duidelijke hoofdstukken. Ieder hoofdstuk pakt een ander “probleem” aan en brengt je stap voor stap, hoofdstuk voor hoofdstuk naar het juiste uiteindelijke doel. Ook als je maar bepaalde (doelgerichte) stappen voor jezelf wilt nemen is het boek een goede overzichtelijke leidraad. Maar welke hoofdstukken zijn er nu precies? TrAIN hard, EAT well, DREAM big en RELAX enough. Vier essentiële onderwerpen als sporter of krachtige vrouw.

TRAIN Hard

Een fijn hoofdstuk die je meeneemt in het bepalen van je doelen, wat je wilt bereiken en wat daarvoor nodig is. Naast super goede informatie, voorbeelden, richtlijnen en schema’s vind je hier ook invulpagina’s terug om het voor jezelf inzichtelijk te maken. Per spiergroep wordt er gekeken naar wat het beste is voor jou en ook zijn er schema’s voor je krachtniveau. Zo zal je niet zo snel over je grenzen gaan. Een beginner, half gevorderde of gevorderde zal natuurlijk hele andere behoeftes hebben. Wat je onder dit onderwerp ook terug vindt zijn oefeningen ie je kunt doen. Deze zijn niet alleen beschreven maar met illustraties ook nog eens zichtbaar gemaakt wat het trainen prettiger maakt. Want niet iedereen zal weten wat een “sumo deadlift”, een “romanian deadlift of een “dumbbell lying leg curl” is. Vooral dit gedeelte, alle spiergroepen en de daarbij behorende oefening inclusief illustratie  waar het goed voor is, is een enorm pluspunt in het boek. Of je nou beginnend of gevorderd bent, hier ga je wat aan hebben.

EAT well

Je kunt trainen wat je wilt, maar als je je voeding daar niet op aanpast zullen de resultaten slechter zijn. Het is van belang dat je weet wat je eet en waar dat goed voor is. Dit hoofdstuk neemt je aan de hand mee in het hele proces. En wat altijd goed is, wat zo ook aanraden in het boek is het bijhouden van een voedingsdagboek. Weet wat je eet. Vaak schrik je wat je onbewust per dag naar binnen werkt. Hoe meer je over je eigen patronen te weten komt, hoe beter je het kunt aanpakken. Maar natuurlijk blijft het hier niet bij. Ze geven handige tools hoe je voor jezelf een weekmenu kunt samenstellen aan de hand van jouw energiebehoefte en doelen. Geen vitamine, mineraal of voedingsstof wordt overgeslagen. Dit is denk ik wel een van mijn favoriete hoofdstukken.

DREAM Big

Dream big; dat zouden we allemaal moeten doen. Of dat nou is omdat je bepaalde sportdoelen wilt bereiken, jezelf beter in je vel wilt voelen, een andere baan zou willen of misschien wel grootste toekomstdromen hebt. Dit hoofdstuk is gericht op mindset, groei, blij zijn met jezelf, hoe je een groei-mindset kunt ontwikkelen en hoe je dit in de praktijk kunt brengen. Natuurlijk mag het stukje terugval en moeilijke momenten ook niet ontbreken. In het boek is alles gericht op sport en voeding, maar ik merk dat je heel veel punten ook op andere momenten in je leven kunt inzetten.

RELAX enough

Rust, ontspanning en me time is ook belangrijk als je in een fase zit van verandering. Je kunt tenslotte niet altijd aanstaan en voldoende rustdagen pakken tussen het trainen door, of een andere spiergroep trainen als je spierpijn te heftig is, is geen schande. net zoals een keer wat lekkers nemen als je daar zin in heb. Je bent echt niet direct je vooruitgang kwijt als je het af en toe een beetje laat vieren. Zeker als je alle stappen in dit boek hebt doorlopen; dan weet je precies hoe je alles weer met gemak kunt oppakken. Bij ontspannen hoort ook de juiste ademhaling, en met goede oefeningen door het hele hoofdstuk RELAX enough zorg je ervoor dat je naast de trainingen ook de juiste rust pakt.

Al met al is deze Powervrouw bundel een must voor alle startende sportende dames, maar ook voor dames die al lekker bezig zijn maar zich meer willen verdiepen in het complete plaatje. Ik denk dat het een waardevol en handig boek is met super goede tips die voor iedereen duidelijk en haalbaar zijn.
Deel deze post!