` BOEKRECENSIE: Van klacht naar kans - Juriaan Galavazi - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE: Van klacht naar kans – Juriaan Galavazi

Toen ik dit boek begon te lezen, werd ik gelijk rustig op de manier waarop het verteld werd. Ik werd naar binnen gezogen en wist niet wat mij te wachten stond. Dit boek laat je zien hoe je jezelf kunt begeleiden op deze plekken die pijnlijk, verdrietig en eenzaam kunnen voelen. Het geeft je handvatten hoe je jezelf heel geleidelijk aan vrij kunt maken van alle banden en overtuigingen waar je in gevangen zit. Dit boek zal je een aanzet geven om te laten zien hoe je invloed kunt uitoefenen op jouw leven. Nieuwsgierig? Lees dan gauw mee!

Westerse genezing VS Alternatieve genezing

Het boek laat je zien hoe fijn het zou zijn als de Westerse geneeswijzen zich verenigen met de alternatieve zorg. Ik pas dit zelf nu al een tijdje toe en ervaar zoveel vooruitgang als je beide in je leven toe zou laten. Zo schuif ik niet onder stoelen en banken dat ik fan ben van hypnotherapie en body stress release, omdat dit grote verbeteringen kan geven in je huidige leven. Daarnaast geloof ik ook dat je soms niet onder medicijnen uitkomt en dit tevens een grote verbetering kan geven in je huidige leven.

Vier oorzaken van klachten

Dokter Juriaan noemt in het boek vier oorzaken van klachten, deze zijn:

  • Je verantwoordelijk voelen voor de gevoelens en emoties van een ander;
  • De behoeften van een ander belangrijker maken dan je eigen behoeften;
  • Je identificeren met je maatschappelijke rol, verantwoordelijkheden en verplichtingen;
  • Het onderdrukken van je angst, verdriet, frustratie en boosheid.

Hoofd en lijf zijn met elkaar verbonden

Hoofd en lijf zijn verbonden via het zenuwstelsel, een uitgebreid netwerk van verbindingen dat je in staat stelt om je lijf bewust te laten bewegen, te grijpen, te lopen. Maar het kan ook via (onbewuste) reflexen veiligheid bieden, bijvoorbeeld wanneer iets te heet is of wanneer er plotseling een auto vanuit een zijstraat komt. Je brein krijgt dus informatie vanuit het lichaam en andersom. Zo is er ook een duidelijke verbinding tussen het brein en het darmstelsel. Het darmstelsel wordt zelfs tweede brein genoemd. Signalen worden vanuit het hoofd naar het darmstelsel verstuurd en andersom.

Voor een betere behandeling heb je een andere visie nodig!

Wat kun je nog meer verwachten?

Het boek bevat ontzettend veel informatie en je kunt de volgende delen terugvinden:

  • Deel 1: Je lijf is misschien wel slimmer dan je hoofd
  • Deel 2: Hoe is de relatie tussen jou en jezelf?
  • Deel 3: Je lijf als perfecte thermometer – Ben je bereid om te luisteren?

Wat vind ik van het boek?

Het boek is ontzettend veel omvattend, dit maakte het ook lastig om het goed samen te vatten. Het geeft je mooie waardevolle inzichten om meer te vertrouwen op je lichaam en geest en de verbinding daarvan. In de huidige maatschappij wordt nog weleens vergeten om echt te voelen en te luisteren naar je lichaam. Om hierin een eigen voorbeeld te geven. Door een aantal heftige jaren heb ik chronische stress overgehouden en wist ik niet hoe ik dit weer los kon laten en kon verminderen. Ik heb vorig jaar echt een mooie innerlijke reis gemaakt en heb hierbij mijn lichaam en de chronische stress die ik had zeker niet overgeslagen. Ik ben toen Body Stress Release behandelingen gaan toepassen en dit heeft voor mij echt z’n vruchten afgeworpen. Ik ervoer al gauw minder stress en mocht ik nu weer een stressvolle periode hebben, dan weet ik hoe ik dit kan verminderen of zelfs kan voorkomen. Luisteren naar je lichaam en geest en deze samen brengen is zo belangrijk. Uiteindelijk weet JIJ precies wat goed voor jou is!

Van klacht naar kans | Juriaan Galavazi | Kosmos Uitgevers | Prijs € 22,50 | Te koop bij o.a. Bol.com

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment