Ingewikkelde kookboeken is niets voor mij, maar dit toffe kookboek is je beste vriend. Althans dat is de bedoeling. Het is een kookboek met makkelijke en heerlijke recepten die je in een handomdraai maakt en het antwoord op wat je nu weer eens moet koken. Soms weet ik precies waar ik behoefte aan heb en soms heb ik werkelijk geen idee, dit boek bied dan dus uitkomst en is ideaal om erbij te pakken als je het dus even niet meer weet. Dit boek gun ik jou ook en daarom mag ik een exemplaar weggeven en heb ik als bonus ook nog een heerlijk recept! Kortom neem gauw een kijkje, dan weet jij in elk geval wat je vandaag kunt gaan koken 😉

Nooit meer zonder inspiratie

Het komt nog weleens voor dat ik echt geen inspiratie heb. Ik ga dan vaak op zoek naar heerlijke recepten op social media en dwaal dan vaak te lang af, waardoor het daarna nog lastiger wordt en we vaak iets makkelijks eten. Zonde, want met dit kookboek hoeft dat niet meer en heb je voor elke dag (en elk moment) een oplossing. Wat denk je van makkelijke paniek pasta’s die je in een handomdraai maakt? Of een heerlijke pizza avond, een crispy zalmbowl en nog veel meer heerlijke mogelijkheden. Iedere dag van de week wordt je getrakteerd om makkelijke, gezonde recepten en doordat je hiervoor tijd bespaart heb je een dag extra door al die minuten haha. Een extra dag waarop je sauzen en dips al vooraf kunt maken en nog minder tijd kwijt bent.

 

Boordevol heerlijke makkelijke recepten

Maak kennis met de heerlijke fluweelzachte soep. Deze soep kan eigenlijk altijd en is zo lekker van smaak dat ik hem jullie niet wilt onthouden.

Maak hem zelf met deze ingrediënten:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram boter
  • 1 prei, alleen het witte en lichtgroene deel in 1 cm dikke plakjes
  • 2 pastinaken, geschild en grof gehakt
  • 1 bloemkool, grof gehakt
  • 2 courgettes, grof gehakt
  • 1 bol knoflook, horizontaal gehalveerd
  • 1 liter kippenboullion
  • snufje zeezout en versgemalen zwarte peper
Krokante topping
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes, zo droog mogelijk gedept
  • 30 gram vers broodkruim
Bereidingswijze:
  • Verhit de olie en boter in een grote pan op matig vuur;
  • Voeg wanneer de boter gesmolten is, de prei, pastinaak, bloemkool, courgettes en knoflook toe en bak 15 min tot de groenten zacht beginnen te worden;
  • Giet de bouillon erbij en laat 30 minuten pruttelen;
  • Vis de knoflook uit de pan en knijp het zachte vruchtvlees terug in de soep;
  • Pureer de soep en voeg naar smaak peper en zout toe;
  • Verhit de olijfolie voor de topping in een grote koekenpan en doe de kappertjes erbij. Ze hebben de neiging open te barsten, dus houd ze goed in de gaten;
  • Voeg wanneer ze barsten of bruin beginnen te worden het broodkruim toe en roerbak tot ze goudbruin zijn;
  • Serveer de soep met een handje vol krokante kruimels en kappertjes en geniet!
Eet smakelijk!

Maak kans op een exemplaar van dit toffe boek!

Maak kans op “Dit kookboek is je beste vriend” en ga zelf aan de slag met de heerlijke recepten.

 

Wat moet je hiervoor doen?
  • Laat hieronder weten waarom je kans wilt maken;
  • Tag iemand die dit boek ook kan gebruiken via onze socials;
  • Deel dit bericht openbaar op social media, niet verplicht wel lief!
We maken de gelukkige winnaar bekend op vrijdag 5 augustus aanstaande via Instagram en Facebook.

 

Dit kookboek is je beste vriend | Lucy Tweed | Uitgeverij Becht | Prijs € 24,99 | Te koop bij o.a. Bol.com
Deel deze post!