` BOEKRECENSIE + WINACTIE La Dolce Vitaal by Romana Switzer - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE + WINACTIE La Dolce Vitaal by Romana Switzer

Wat een prachtig boek heeft Romana Switzer geschreven. We kennen Romana al een tijdje en ze is zeer kundig en heeft een eigen coachingpraktijk. Ze helpt vrouwen naar een gezonder en energieker leven als Orthomoleculair Health & Lifestylecoach. Haar missie is om vrouwen die niet lekker in hun vel zitten en rondlopen met vage klachten, die zich mentaal en fysiek niet fit voelen, een opgeblazen gevoel hebben en andere buikklachten te helpen. Hoe ze jou precies hiermee kan helpen en wat de La Dolce Vitaal Methode precies inhoud kun je hier lezen!

Het verliezen van gewicht voelde letterlijk als een bevrijding

Toen Romana nog maar 19 jaar oud was brak er een nieuwe fase aan in haar leven. Ze ging studeren en merkte dat ze niet lekker in haar vel zat. Ze woog toen 100 kilo en dat was voor haar heel confronterend en ze realiseerde zich dat de knop om moest. Ze ging aan de slag met haar voeding en viel de eerste maand al 10 kilo af. Ze viel veel af door middel van een crash dieet, iets wat ze nu nooit meer zou doen. Het tast enorm je gezondheid en stofwisseling aan, toen niet wetende dat je ook met een gezond eetpatroon binnen aanzienlijke tijd veel kunt afvallen. Na 4 maanden was ze 40 kg kwijt en matchte eindelijk haar innerlijk met haar uiterlijk en hoe ze zich voelde. Het verliezen van zoveel gewicht en dit eraf houden met de juiste voeding was misschien nog wel een grotere uitdaging, maar door middel van de La Dolce Vitaal methode lukte dit haar. Nu zet Romana zich in om vrouwen te helpen om dit ook te bereiken en heeft daarmee al aardig wat succesverhalen op haar naam staan.

De La Dolce Vitaal Methode

De La Dolce Vitaal Methode is een leefstijl waarbij we:

 • Gezond genieten van het leven!
 • Eten voor een optimale gezondheid
 • Groenten als basis nemen
 • Koolhydraten beperken
 • Gezonde vetten eten
 • Voldoende eiwitten tot ons nemen

Deze worden in het boek verder uitgelicht. Het uitgangspunt van de La Dolce Vitaal Methode is dat we als basis alle kleuren van de regenboog gebruiken, hierdoor krijg je een breed spectrum aan voedingsstoffen binnen. Dus geen saai weekmenu, maar een variatie aan kleur, geur en smaak om je optimaal te laten genieten!

De basis bestaat uit 3 goede hoofdmaaltijden, die voedzaam, simpel en lekker zijn. Bovendien hoef je met deze methode geen calorieen te tellen, als je maar wel voor de gezonde voedingsstoffen kiest.

Handige tips voor optimale gezondheid

In het boek wordt ook veel informatie gegeven over hoe je het beste kunt mealpreppen en zo kunt voorkomen dat je weer faalt als je dit niet toepast. Ook tussendoortjes zijn bij goede voedzame maaltijden niet nodig. We drinken ook vaak tussendoortjes, zo eten we de hele dag en dat is niet de bedoeling, kies daarvoor allen voor zwarte koffie, water en (kruiden)thee. Daarnaast kun je in het boek ook veel informatie vinden over Intermittent Fasting, nuchter bewegen, bewegen en sporten, slapen, als het even minder gaat, het gezin, meten en wegen, afvallen en op gewicht blijven en nog veel meer.

Recepten en weekmenu’s

Het boek bevat meer dan 80 recepten en 4 handige weekmenu’s, hoe fijn is dat? Volop gezonde makkelijke en voedzame inspiratie om gezond te eten en gewicht te verliezen. Wat denk je bijvoorbeeld van Bramen bloemkoolpap, heerlijke koolhydraatarme bagels, avocado frambozen smoothie, gevulde aubergine rolletjes, Italiaanse omelet uit de oven en nog veel meer heerlijkheden.

Wat vind ik van het boek?

Ik vind het een heel inspirerend boek vol met informatie en heerlijke recepten. Ik kan dan ook niet wachten om het een en ander te gaan maken en proeven! Het helpt vrouwen echt om meer voedzaam te eten en op een goede manier gewicht te verliezen. Wij zijn fan!

WIN WIN WIN!

Wij mogen een exemplaar van dit geweldige boek weggeven!

Wat moet je hiervoor doen?

 • Laat hieronder weten waarom je graag dit boek wilt winnen 🙂
 • Deel dit artikel via social media.

Wij maken de gelukkig winnaar bekend op 1 mei a.s. via Facebook!

Meer weten?

Je kunt het boek hier aanschaffen voor de prijs van € 25.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 6

 • Avatar
  reply

  Joyce

  26 april 2019

  Ik zou heel graag het boek willen winnen. Ik geniet van het leven en eet alles. Een paar kilootjes minder mag. Dus blijven genieten, maar met een gezonde voeding/recepten. Ook voor de afwisseling is erg welk. Lijkt me een heel interessant boek.

 • Avatar
  reply
  26 april 2019

  Jaaaa ik wil dolgraag dit boek winnen, ik volg Ramona sinds een tijdje & ik dacht net … JA ik ga er voor! En nu is het boek (tijdelijk) uitverkocht 🙈 dus JA ik zou hem heeeeel graag winnen om nu eindelijk eens gezonder te gaan eten.

 • Avatar
  reply

  Anneliese de Waal

  26 april 2019

  Ik doe heel graag mee, ben erg benieuwd naar het boek, zou het graag uit willen proberen 😀😀😊😊 Groetjes Anneliese

 • Avatar
  reply
  26 april 2019

  Ja!! Heel graag! Ben heel erg benieuwd naar het boek! Ik denk dat het mij ook zeker zou kunnen helpen om mijn hormonen in balans te brengen (PCOS)

 • Avatar
  reply

  Berendina Jaasma

  27 april 2019

  Ik ben erg benieuwd naar de recepten in dit boek. Ik eet graag gezond,maar wel graag lekker. Ik kan wel wat nieuwe inspiratie gebruiken

 • Avatar
  reply

  Anita H.

  27 april 2019

  In enkele maanden tijd ben ik 7 kg bijgekomen. Need I say more? Nou vooruit: ook qua energie en gezondheid (darmen) is er nogal wat winst te behalen. Voor mijn gevoel eet ik best gezond, maar ergens gaat er iets mis. Wellicht kan ik met dit boek tot nieuwe, en vooral betere, inzichten komen.

Post a Comment