` BOEKRECENSIE + WINACTIE: Morning Medicine by Angélique Heijligers - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE + WINACTIE: Morning Medicine by Angélique Heijligers

Bij het voorwoord wordt ik al het boek ingetrokken als een magneet. Ondanks mijn leven iets minder heftig is en ik al jaren bijna geen alcohol drink, zijn die overtollige kilo’s bij mij ook een issue. Nee, dit boek gaat niet over afslanken, het ultieme dieet of dé oplossing tegen stress. Dit boek gaat over het ochtend ritueel, oftewel “Morning Medicine” en aangezien ik in de ochtend vaak het beste tot mijn recht komt ben ik heel nieuwsgierig geworden hoe ik nog beter mijn dag in kan delen zonder te voelen dat ik 48 uur in 24 uur moet proppen. Lees gauw verder, want je maakt tevens kans om dit unieke exemplaar te winnen!!!

Waarom Morning Medicine?

We krijgen met dit prachtige boek een inkijkje in het leven van Angelique, personal trainer en daarnaast ook iemand met sombere gevoelens, moeilijke donkere periodes, depressie en dan vooral na grote veranderingen. Vaak willen we onze angst niet onder ogen zien of maken we impulsieve keuzes of wachten juist te lang af en hebben het gevoel om aan de zijlijn van je leven te staan. Ik herken dit heel erg en dat maakt dat ik dit boek niet kan wegleggen.

Angelique heeft dit boek geschreven met de motivatie om voor iedereen die een moeilijke periode doormaakt en zich daarin verdwaald of eenzaam voelt, hun bij te staan met dit ochtendritueel en helpt om de lichte kant van het leven weer te zien. Een nieuw begin is altijd mogelijk, elke dag!

Volgens het sjamanisme heeft de ochtend ook een eigen diepere betekenis. Namelijk eigen, unieke en helende kwaliteit, de kracht om harmonie te herstellen en positieve energie te genereren. Dat idee sprak Angelique aan en het leek haar zo fijn om niet meer wakker te worden met het gevoel dat je het liefste het dekbed ver over je hoofd wilt trekken en de dag aan je voorbij wilt laten gaan. Ik denk dat dit bij ons allemaal wel herkenbaar is. Ik als moeder van een tweeling en ondernemer weet hoe het is om in de ochtend al volop achter de feiten aan te lopen. Te zorgen dat voor hun alles geregeld is en ondertussen nog te bedenken wat er in zo kort mogelijke tijd nog allemaal moet gebeuren. Rustig wakker worden is er gewoon niet bij.

Morning Medicine Ochtendritueel

Het Morning Medicine Ochtendritueel helpt je om in 7 dagen via 7 stappen en met 7 levensvragen meer afstand te nemen van sombere gedachten, een positieve gedachtestroom op gang te brengen en meer vertrouwen te hebben in jezelf en oké te zijn met waar je bent in je leven. Wat is er ook alweer belangrijk in je leven, waar krijg je energie van en waarom heeft het wél zin om op te staan en je schouders onder een nieuwe dag te zetten?

Hoe werkt het in de praktijk?

Het lijkt misschien eenvoudig om dit gelijk toe te passen maar dat is het niet. Tenminste voor een drukke ondernemer, tweelingmama en een dochter met slaapgebrek is dit best een grote uitdaging! Daarom heb ik besloten om het in stapjes te doen. Eerst iedere ochtend eerder wakker worden, strekken en rekken, even kort mediteren ( langer dan 5 min is best een opgave met kids), daarna drink ik een glas water en stel ik mezelf een levensvraag en schrijf het antwoord op wat als eerste naar boven komt. Daarna kies ik voor een goed ontbijt en het sporten is bij mij op verschillende tijden. Wel ga ik altijd even naar buiten om de kids naar school te brengen en uitgebreid boodschappen te doen. Dus dan ben ik niet één met de natuur. Ook moet ik de morning elixers nog eens uit gaan proberen en kijken wat dit met mijn lichaam doet. Er is dus nog werk aan de winkel en ik ben er nog niet. Maar ik doe mijn best en zit bijna nooit stil dus alle hulp is welkom!

Verbeterpunten en nieuwe inzichten

Zoals ik hierboven al beschreef zijn er nog wel wat verbeterpunten die ik mag toepassen. Dit doe ik stap voor stap en ook zal ik als ik dit een lange periode gedaan hebt, eens kijken wat het met mij gedaan heeft. Dan zal ik hierover een blog schrijven met daarin mijn ervaringen op de lange termijn.

Wat vind ik van het boek?

Ik vind het een prachtig boek vol met inspiratie en mooie inzichten. Ik moest het dan ook meteen geheel uitlezen en dat lukt mij niet zo vaak met boeken. Het is fijn om te zien dat het ook voor mij werkt, al heb ik nog niet alle punten goed onder de knie. Ik zou iedere vrouw aanraden dit boek te lezen om het beste uit hun leven en hun ochtend te halen en de dag vol inspiratie en nieuwe energie in te gaan. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat het boek wat minder toepasbaar is voor moeders, maar ook daar kun je mee aan de slag net zoals ik in kleine stappen. Zodra je het boek eenmaal gelezen hebt is er geen weg meer terug en wil je dit gewoon gaan toepassen in je huidige leven. Ik ben Angélique dan ook zeer dankbaar voor dit prachtige en inspirerende boek!

Win ook het boek Morning Medicine!

Maak kans op dit prachtige boek en doe het volgende:

 • Deel ons hieronder jouw ochtendroutine;
 • Deel deze blog via social media.

Wij maken de gelukkige winnaar bekend op woensdag 8 mei a.s. via Facebook!

Morning Medicine | Angélique Heijligers | Levboeken | Prijs € 17,99 | Te koop bij o.a. Bol.com

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 3

 • Avatar
  reply

  Anita H.

  4 mei 2019

  Douchen; tanden poetsen en tong schrapen; flink glas water drinken en een tijdje later mijn powerontbijt opeten.

 • Avatar
  reply

  Nelly

  6 mei 2019

  Na de douche een lekker bruine boterham en een glas jus gecombineerd met het lezen van de krant (op papier).

 • Avatar
  reply

  lottie

  6 mei 2019

  Snel aankleden, mijn (al klaar gemaakte) ontbijt en lunch in mijn tas stoppen, fietsen naar de trein. Waar ik pas echt wakker word: heerlijk met muziek op naar buiten staren en ontbijten.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .