Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE: Het wonder daaronder – Nina Brochmann & Ellen Støkken Dahl

Je zult misschien denken dat er tegenwoordig wel genoeg bekend is over de vagina, maar niets is minder waar. Zodra Nina en Ellen een blog online plaatsten werd dit al gauw een groot succes ( http://underlivet.blogg.no/ ) en dit was nog maar het begin van hun reis. De auteurs Nina en Ellen zijn beide geneeskunde studentes en dit boek over “het wonder daaronder” is al uitgebracht is veel landen en inmiddels een ware bestseller te noemen. Denk jij dat je al genoeg weet van het wonder daaronder? Inmiddels weten wij beter en raden je aan om deze leuke recensie te lezen…

Het boek start met een praktisch geheel over het verloop van kind naar volwassene met ons kijk op “het wonder daaronder” en uitleg over hoe de vagina er precies uitziet. Het komt vaak voor dat de vagina niet goed bekeken wordt en de vrouw (of man) dus te weinig weet over “het wonder daaronder” en daarom is het praktisch dat je weet hoe je eigen lichaam ( of het lichaam van diegene die je lief hebt) eruit ziet en werkt.

Nachtelijke erecties
Wist je dat wij vrouwen ook nachtelijke erecties hebben? De clitoris kan 2 keer zo groot worden en maar liefst 8 keer een erectie per nacht ervaren, bij elkaar wel een uur en twintig minuten lang.

Maagdenvlies?
Dat zo iets moois en positiefs als seks vrouwen nog steeds in de afgrond stort, terwijl er voor mannen geen enkele consequentie aan zit. Het is belachelijk, vooral omdat de ideeën over het maagdenvlies en de bijbehorende bloeding op fabeltjes berusten. Zoals zovele denken, als je na geslachtsgemeenschap bloedt, weet iedereen dat dit de eerste keer was. Als je voor de eerste keer vaginale seks hebt, rekt het hymen samen met de rest van de schede uit. Door de soepelheid van het hymen, gaat dit bij veel vrouwen zonder enig probleem, maar het kan ook scheuren en een beetje bloeden. Bij de eerste keer bloed het ene meisje wel en het andere meisje niet. Het maagdenvlies hangt dus niet samen met bloeden, dit is bij iedereen verschillend. Het is dan ook heftig om te zien dat het in sommige culturen nog steeds een must is om maagd te zijn en dit op deze manier te bewijzen.

Het polycysteus-ovariumsyndroom – de onzichtbare vrouwenziekte
Veel vrouwen maken zich zorgen als hun menstruatie eens uitblijft of later komt dan normaal. Maar bij PCOS heb je altijd onregelmatige menstruaties of soms ook zelfs geen menstruatie. Het is de meest voorkomende hormonale storing die bij vrouwen voorkomt en 4 tot 12 procent van de vrouwen lijdt eraan, soms zelfs zonder dat ze het weten. PCOS is een syndroom, wat betekend dat er een heleboel verschillende klachten samengaan, die zich vaak (maar niet altijd) gezamelijk manifesteren. Zo kunnen er problemen ontstaan bij de eierstokken, de alvleesklier, het spijsverteringskanaal en de hypofyse (dat kleine scrotumachtige kliertje in de hersenen). Vaak hebben vrouwen met PCOS last van overbeharing, moeite met zwanger worden of zelfs totale onvruchtbaarheid en meer kans op miskramen en zwangerschapsdiabetes.

Veelzijdig boek over “het wonder daaronder”
Naast bovenstaande onderwerpen komen nog veel meer interessante onderwerpen aan bod en nieuwe weetjes waar je zeker weten nog nooit van hebt gehoord voorbij. Je kunt alles vinden over:

  • Het onderlijf
  • Vaginale afscheiding, menstruatie en andere narigheid
  • Seks
  • Anticonceptie
  • Gedonder daaronder

Conclusie over “het wonder daaronder”
Het is een veelzijdig boek met veel informatie over de vagina. Het geeft nieuwe inzichten, bespreekt taboes en laat zien hoeveel veel vrouwen nog niet weten over hun vagina. Met dit boek worden veel taboes weggenomen en daarnaast is het zeer inspiratievol en is zeker ook een aanrader als je voorlichting voor vrouwen (of mannen) wilt geven, maar niet goed durft. Het boek is heel veelzijdig en maakt tevens een mooie afweging tussen de mooie en plezierige kant van de vagina en de minder leuke aspecten van de vagina. Zo’n uniek en veelzijdig boek over de vagina heb ik nog niet eerder gezien of gelezen.

Het wonder daaronder – Alles wat je altijd over de vagina wilde weten
Nina Brochmann & Ellen Støkken Dahl
ISBN 978 90 245 78016
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Prijs: € 19,99 te koop bij o.a. Bol.com

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .