` BOEKRECENSIE+WINACTIE: Angst- en paniekaanvallen overwinnen - Klaus Bernhardt - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE+WINACTIE: Angst- en paniekaanvallen overwinnen – Klaus Bernhardt

Het hebben van angst en paniekaanvallen is niet iets wat je makkelijk bespreekt op je werk of met je vrienden. Het hebben van angst en/of paniekaanvallen is ook ontzettend lastig uit te leggen aan je naaste omgeving. Je hersenen maken een kortsluiting waarvan je zelf niet snapt hoe en waarom het gebeurt, probeer dat dan ook maar eens uit te leggen. Ikzelf heb een korte periode last gehad van paniekaanvallen toen ik in mijn burn out zat en ben hier op Boost your Health heel open over geweest. Nu mocht ik het boek “Angst en paniekaanvallen overwinnen” reviewen en was dan ook ontzettend nieuwsgierig naar de behandelmethode van de schrijver en angstdeskundige Klaus Bernhardt. Wij mogen 1 boek weggeven, lees je mee?

Wist je dat er in Nederland en België honderdduizenden mensen lijden aan een vastgestelde angststoornis? Persoonlijk schrok ik enorm van dit aantal. Een groot deel van deze mensen word regelmatig geplaagd met terugkerende paniekaanvallen. Wie elke dag met angst en paniek geconfronteerd wordt, wil natuurlijk zo snel mogelijk weer een normaal leven leiden, zonder angst voor de angst. Angst of paniek is er niet 24/7, maar voor mensen die aan een angststoornis leiden is het wel dagelijkse kost. Op de momenten dat het op de dag “goed” gaat wacht je op het moment totdat dit niet meer zo is. En dat gun je natuurlijk helemaal niemand.

Wat maakt de methode die angstdeskundige Klaus Bernhardt voorstelt nu zo anders? Bij deze methode wordt er gericht gebruik gemaakt van de verwerkingsprocessen in de hersenen. Dit is een hele andere werkwijze dan de verouderde en vaak niet heel doeltreffende behandelingen die mensen vaak ondergaan zoals confrontatietherapie of progressieve spierontspanning en je stapt af van het gebruik van antidepressiva en kalmeringsmiddelen. Klaus zegt dat met deze nieuwe methode je binnen enkele sessies weer een gelukkig en zorgeloos leven kunt leiden, uiteraard met behulp van eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen oefeningen en technieken.

Het boek telt 6 handige hoofdstukken die de lezer door alle fases heen leidt. Ze leren je je angsten begrijpen en aanpakken:

Hoofdstuk 1:

Dit hoofdstuk richt zich voornamelijk over de oorzaken van paniekaanvallen. Welke stoffen kunnen paniekaanvallen veroorzaken? Wat zijn de waarschuwingssignalen, wat zijn de gevolgen van negatief denken voor de hersenen?  Daarnaast wordt er uitgelegd wat “Secondary gain” inhoudt. Oftewel, je wilt van je angsten af, maar eigenlijk ervaar je stiekem veel voordeel van deze angsten.

 

Hoofdstuk 2:

In dit deel van het boek gaat het over de waarschuwingssignalen herkennen en er op de juiste manier op reageren. Het gaat over de strijd tussen intuïtie en verstand en over het feit dat je soms medische oorzaken zoekt voor je angsten maar dat die er vaak gewoon niet zijn. Het gaat over je ziek voelen, maar niet daadwerkelijk ziek zijn.

 

Hoofdstuk 3:

Dit vond ik persoonlijk een erg fijn hoofdstuk om te lezen. Dit hoofdstuk gaat in op het stoppen van angststoornissen die door invloeden van buitenaf worden veroorzaakt. Het gaat in op de beschermingsmechanismen van het lichaam en over de eigen verantwoordelijkheid en gevoel van eigenwaarde. Ook gaan ze in op plezier en ontspanning i.p.v. stimulatie en verdoving. Want zo zegt meneer Klaus “Antidepressiva en zware kalmeringsmiddelen zijn een vloek”.

 

Hoofdstuk 4:

Een erg interessant hoofdstuk! Het gaat in op het ongedaan maken van de hersen automatismen die in verkeerde banen zijn geleid. Er wordt uitleg gegeven over de 2 niveaus van succesvolle angst therapie en waarom standaardtherapie vaak meer kwaad doen goed doen. En dit hoofdstuk vertelt je over de 10 zinnen methode, en hoe je daardoor zonder angst kunt leven.

 

Hoofdstuk 5

Dit hoofdstuk heeft verschillende testen. Zoals de test voor het ontdekken van de persoonlijke angst triggers. Maar ook ga je je zwakke punten van je angst ontmaskeren, leer je over de geheime wapens tegen angst en paniek en leer je over verschillende stoptechnieken.

 

Hoofdstuk 6

Dit laatste hoofdstuk gaat over het; wat nu? Alles is weer ok, maat hoe kan jij ervoor zorgen dat dit ook zo blijft?

Het boek Angst en paniekaanvallen overwinnen is een heel waardevol boek als je met angsten en/of paniek leeft, als je in de naaste omgeving iemand kent met een angststoornis of als je je kennis hierin heel graag zou willen verbreden. Wij vinden het dan ook heel fijn dat wij 1 iemand blij mogen maken met dit boek.

WINACTIE!

 • Laat onderaan deze blog achter waarom jij dit boek graag zou willen winnen;
 • Deel dit bericht op social media; niet verplicht maar wel heel lief!

We maken de gelukkige winnaar bekend op vrijdag 22 maart a.s. op Facebook!

Angst en paniekaanvallen overwinnen | Klaus Bernhardt | Uitgeverij Deltas| Prijs € 22,50 te koop bij o.a. Bol.com

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 9

 • Avatar
  reply

  Eva

  18 maart 2019

  Ik zou heel graag dit boek winnen voor een goede vriendin die kampt met een angststoornis, het belemmert haar heel erg en hoop dat ze iets aan dit boek heeft!

 • Avatar
  reply

  Ellie Norden

  18 maart 2019

  Ik zou dit boek graag willen winnen.
  Heb van kinds af aan al te kampen met een specifieke angstoornis met de bijkomende paniekaanvallen.
  Na 2,5jaar therapie heb ik het aardig onder controle. Maar helemaal over gaat het nooit.
  Dit boek lijkt me nuttig en interessant. Wellicht kan deze nieuwe methode nog een stapje verder helpen.
  X

 • Avatar
  reply

  Deborah

  18 maart 2019

  Wow… Lijkt me geweldig om dit boek te winnen !!
  Momenteel zit in midden in een depressie, waarin veel angsten voorkomen. Dit zou fijn zijn om te lezen en zo wat handvatten te hebben naast mijn therapie.
  Ik zal zo gelijk de actie eens delen op mn facebook pagina !
  Een dikke veer… Jullie doen t geweldig… 🙂

 • Avatar
  reply

  Kim Coenen

  18 maart 2019

  Jaaaaa…wauw…Dit boek is o.a. voor mij geschreven. Ik deal met enorme angst en paniekaanvallen. Zelfs zo erg dat ik er nu voor in intensieve behandeling ben. Ik hoop met behulp van dit boek nog sneller wat grip op mijn angsten en paniekaanvallen te krijgen, zodat ik mijn leven weer kan leven zoals ik graag zou willen.

 • Avatar
  reply

  Dominique van kuik

  18 maart 2019

  Wat tof dat je dit weggeeft!
  Ik zou hem heel graag willen winnen voor mijn vriend. Hij heeft sinds een vreselijk ongeluk een aantal jaar geleden last van paniekaanvallen en angst voor lichamelijk letsel of ziekte. Ze kunnen plots opkomen en dan werkt eigenlijk niets behalve het uitzitten.
  Ik hoop dat dit boek hem misschien kan helpen.

  En voor mij is het ook interessant om te lezen. Ik volg een studie tot therapeut en dan is kennis over dit soort onderwerpen nooit mis 🙂

 • Avatar
  reply

  Els

  18 maart 2019

  Dit boek zou echt fijn zijn om te mogen hebben, in mijn werk zou dit zo van pas kunnen komen en een geweldige aanwinst zijn . Begrijpen waar wellicht de triggers kunnen liggen, hoe het zich opbouwt en hopelijk vooral hoe je kunt helpen.

 • Avatar
  reply

  Anouk

  18 maart 2019

  Ik heb zelf mijn hele tiener periode en nog ver daarna paniek en angstaanvallen gehad. Momenteel heb ik de angst grotendeels onder controle, om deze reden zou ik graag dit boek winnen.

 • Avatar
  reply

  Francien

  19 maart 2019

  Ik zou graag dit boek winnen. Vrij lang heb ik al last van angst en paniekaanvallen. Ik heb met momenten ook last van vermijding. Ik zou hier graag beter mee om willen leren gaan. Ik vind de reguliere methode tot nu toe niet werken (voor mijzelf). Dit klinkt als een heel fijn boek waarmee je ook echt aan de slag kunt.

 • Avatar
  reply

  Esther

  19 maart 2019

  Ik doe graag mee voor mijn dochter die al erg lang last heeft van angstaanvallen. Daarnaast zou ik het boek zelf ook graag lezen, om zo misschien meer inzicht te krijgen en misschien wat meer handvatten om haar te helpen cq steunen

Post a Comment